2022_2 vrouwen aan de BBQ_BBQ zone_VUB

De BBQ- en kampvuurzones vormen het uitgelezen decor om een knusse bijeenkomst te organiseren. Er gelden wel een aantal regels. Zo blijft het voor iedereen leuk én veilig!

Reserveer je plek

Meld minstens 3 werkdagen op voorhand je activiteit via Ultimo. Wil je tenten of luifels gebruiken, geef dat ook door bij je aanvraag. Geef duidelijk mee of je event in Etterbeek of Jette zal plaatsvinden. Hou er rekening mee dat er op die laatste maar 1 BBQ beschikbaar is.Heb je nog geen ULTIMO-account?

Mail naar infradesk@vub.be

Je ontvangt per mail een bevestiging als de BBQ-zone beschikbaar is op het moment van je geplande activiteit.

Haal het BBQ-rooster op

Op de dag zelf haal je het BBQ-rooster bij de bewaking. In Etterbeek zit de bewaking in gebouw X4, aan ingang 6. In Jette moet je in 1900B zijn, onder gebouw A (deur Technische Dienst).

Denk aan anderen

Geniet! Maar wees wel verstandig, de VUB is niet verantwoordelijk voor eventuele schade of ongelukken. Denk ook aan je medestudenten en docenten en veroorzaak geen overlast. De bewakers kunnen je activiteit stilleggen als zij dat nodig achten.

Laat niets achter

Als initiatiefnemer van het event ben jij er verantwoordelijk voor dat de BBQ-zone netjes achterblijft. Je brengt zelf vuilzakken mee waarin iedereen zijn afval kan deponeren, en neemt ze na afloop terug mee. Laat ook geen ander vuilnis slingeren. De kolen mogen in de BBQ blijven liggen, maar met het oog op brandveiligheid moet het vuur zeker volledig gedoofd zijn voor je vertrekt.

Het BBQ-rooster maak je grondig schoon en breng je terug naar de medewerkers van de bewaking. Dat mag ten laatste tegen 12 uur op de dag na de activiteit. Doe je dat niet, dan moeten we de kostprijs van een nieuw exemplaar doorrekenen (€ 200).

Heb je de BBQ-zone niet netjes achtergelaten? Dan krijg je een factuur van de opkuis. Dat kan bovendien gevolgen hebben voor je aanvragen voor toekomstige activiteiten.

Safety first

 • Zorg dat je tijdens de BBQ altijd twee emmers water in de buurt hebt. Als je wil, kan je een extra blusapparaat afhalen bij de bewaking.
 • Plaats tenten of luifels niet te dicht bij de BBQ.
 • Wie bakt, drinkt niet: ook bij een BBQ is er een BOB.
 • Draag gepaste kledij en gebruik het juiste materiaal bij het bakken. Gebruik nooit methanol, benzine, brandgel of petroleum als aanmaakmiddel. Plaats geen alcoholhoudende dranken in de buurt van het vuur.
 • Het gebruik van eigen BBQ-roosters is niet toegelaten.
2022_Mensen op een BBQ_BBQ zone_VUB

In geval van nood

Is er iemand in aanraking gekomen met het vuur? Raak niet in paniek, maar bel onmiddellijk de bewaking op het nummer +32 2 629 21 76. 

Tip: programmeer dat nummer nu al in je gsm
. De bewakers zullen indien nodig de hulpdiensten verwittigen via 112. 

Terwijl je wacht op hulp:

 • Laat het slachtoffer niet rennen, daardoor kunnen de vlammen aanwakkeren.
 • Leg het slachtoffer op de grond en doof het vuur met water, een blusdeken of met een zwaar stuk textiel zoals een jas of een deken. Rol hem of haar eventueel over de grond (altijd van je af!) tot de vlammen doven.
 • Bij brandwonden geldt: eerst water, de rest komt later. Koel de wonde minstens 15 minuten af met koud, zacht stromend leidingwater. Is er geen stromend water, gebruik dan natte doeken.
 • Smeer nooit (brand)zalf of crème op een brandwonde. Gebruik alleen water.
 • Verwijder kledij alleen als die niet vastzit aan de brandwonde.
 • Geef het slachtoffer geen eten of drinken.