Toelating & inschrijven

De VUB is toegankelijk voor een breed publiek. Toch gelden er per opleiding voorwaarden waaraan je moet voldoen om met die opleiding te kunnen starten. Op deze pagina achterhaal je wat de toelatingsvoorwaarden zijn voor de Educatieve Master Cultuurwetenschappen. Ook sommen we de stappen op die je moet doorlopen om je in te schrijven.

Toelatingsvoorwaarden

Welk diploma is vereist?

Dit hangt af van het studieprogramma (bachelor, master, voorbereidingsprogramma, schakelprogramma) waarvoor je je wil inschrijven. Hoe checken? BijĀ 'programma'Ā scrol je naarĀ het studieprogramma van jouw keuze en klik je op 'toelatingsvoorwaarden'. Hier vind je onder meer de diplomavoorwaarden terug.

Wil je instromen met een ander diploma, neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van de faculteit om een individueel studietraject te bekomen. Ook met vragen over vrijstellingen en vakkenpakketten kan je hier terecht.

Contacteer de studietrajectbegeleider van de Educatieve Masters

Welke toegangsproeven moet ik afleggen?

Om te kunnen starten aan de opleiding hoef je geen toegangsproeven af te leggen.

Zijn er taalvoorwaarden?

Wil je de Educatieve Master volgen? Dan moet je je kennis van het Nederlands kunnen aantonen. Dat kan op verschillende manieren:

  • Je hebt een diploma behaald van secundair of hoger onderwijs met het Nederlands als onderwijstaal.
  • Je bent geslaagd voor een test die is opgesteld overeenkomstig het Europees referentiekader niveau C1.

Voor de Educatieve Master in de talen met optie vreemde talen: je bent geslaagd voor een test opgesteld overeenkomstig het Europees referentiekader niveauĀ B2.

Heb je nog vragen? Neem dan zeker contact op met de trajectbegeleider.

Zijn er nog andere voorwaarden?

Neen, er zijn geen andere voorwaarden waar je rekening mee moet houden om aan de Educatieve Master Cultuurwetenschappen te starten.

Schrijf je in!

Wil je je inschrijven aan de VUB? Een goed idee: onze universiteit behoort tot de top in Belgiƫ en ver daarbuiten. We helpen je graag zo vlot mogelijk door de verschillende stappen van het inschrijvingsproces.

Alles over het inschrijvingsproces

Vragen over de inschrijvingsprocedure? Geen paniek, we hebbenĀ handige tips voor je inschrijving, een stap-voor-stap gids doorheen de aanmeldingsprocedure en een antwoord op de meestgestelde vragen.

Hulp tijdens je aanmelding en inschrijving

Bereid je voor

Kan ik de opleiding wel aan?Ā Het is een vraag waar veel studiekiezers mee kampen. Een goede voorbereiding helpt je om met een gerust gemoed aan je studies te beginnen.Ā Dit doe je door te achterhalen of je over voldoendeĀ voorkennisĀ beschiktĀ Ā en bij te schaven waar nodigĀ (aan de hand vanĀ online toetsenĀ enĀ andere voorbereidingsactiviteiten).

Ā Ā Test je kennisĀ  Ā  Ā Ā Andere voorbereidingsactiviteiten

Een universitaire studie betekentĀ ook vooral je studiemethode aanpassen, want je krijgt veel meer leerstof en je moet je studiewerk zelfstandiger organiseren. Onze medewerkers vanĀ StudiebegeleidingĀ helpen je om de juiste studiemethode te vinden. Zij bieden onder andere individuele begeleiding, workshops, tips en tricks aan.