Toelatingsvoorwaarden

Welk diploma is vereist?

Dit hangt af van het studieprogramma (bachelor, master, voorbereidingsprogramma, schakelprogramma) waarvoor je je wil inschrijven. Hoe checken? Bij 'programma' scrol je naar het studieprogramma van jouw keuze en klik je op 'toelatingsvoorwaarden'. Hier vind je onder meer de diplomavoorwaarden terug.Welke toegangsproeven moet ik afleggen?

Om te kunnen starten aan de opleiding hoef je geen toegangsproeven af te leggen.Zijn er taalvoorwaarden?

Deze opleiding wordt in het Nederlands onderwezen, en daarom is het belangrijk dat je deze taal goed beheerst. Is Nederlands niet je moedertaal, dan bekijk je best de Nederlandse taalvoorwaarden die gelden voor deze opleiding.

Taalvoorwaarden NederlandsZijn er nog andere voorwaarden?

Neen, er zijn geen andere voorwaarden waar je rekening mee moet houden om aan de opleiding Handelsingenieur te starten.

Schrijf je in!

Wil je je inschrijven aan de VUB? We helpen je graag zo vlot mogelijk door de verschillende stappen van het inschrijvingsproces.

Start je inschrijving

Vragen over de inschrijvingsprocedure? 

Ontdek handige tips, een stap-voor-stap gids om je in te schrijven en vind een antwoord op de meestgestelde vragen.

Bereid je voor

Kan ik de opleiding wel aan? Het is een vraag waar vele studiekiezers mee kampen. Een goede voorbereiding helpt je om met een gerust gemoed aan je studies te beginnen. Dit doe je door te achterhalen of je over voldoende voorkennis beschikt en bij te schaven waar nodig (aan de hand van online toetsen en andere voorbereidingsactiviteiten).

Test je kennis      Andere voorbereidingsactiviteiten

Behalve een basiskennis van talen en wiskunde hoef je geen voorkennis te hebben om te starten aan deze opleiding. Volgde je 6 uur wiskunde in het secundair? Dan ben je goed voorbereid op de wiskundige en statistische vakken. Heb je minder uren wiskunde gehad? Dan kan je in september de voorbereidingscursus Wiskunde voor humane wetenschappen volgen. Bekijk welke voorkennis wiskunde we verwachten of neem vrijblijvend deel aan de online voorkennistoets Wiskunde voor Handelsingenieur.

De taalvakken Frans en Engels zijn toegespitst op de bedrijfscontext. Een basiskennis uit het secundair is voldoende. Maar je zal wetenschappelijke literatuur in het Frans en Engels lezen, en enkele handboeken in het Engels gebruiken. Wil je je daarop voorbereiden? Lees dan nu al wat vaker in het Engels, zoals nieuwssites of boeken.

Een universitaire studie betekent ook vooral je studiemethode aanpassen, want je krijgt veel meer leerstof en je moet je studiewerk zelfstandiger organiseren. Onze medewerkers van Studiebegeleiding helpen je om de juiste studiemethode te vinden. Zij bieden onder andere individuele begeleiding, workshops, tips en tricks aan.