Wanneer kan je tijdens je studie op uitwisseling?

Je kan tijdens masterjaar 1 (2e semester) op uitwisseling gaan.

De aanvraag voor de uitwisseling gebeurt tijdens het eerste semester van het academiejaar dat aan de beoogde uitwisselingsperiode voorafgaat.

Voorwaarden

De volgende voorwaarden gelden om aanvaard te worden voor een uitwisseling:

  1. Je moet geslaagd zijn voor alle vakken uit bachelor 1 en 2 vóór vertrek. Indien je een examen hebt in tweede zit, zal de definitieve goedkeuring gegeven worden na de deliberatie in tweede zit. 
  2. Je hebt een minimum gemiddelde van 65%
  3. Het is toegestaan dat je op enkele vakken van je derde bachelor niet geslaagd bent, maar dit voor max. 10 ECTS. Alle vakken waarvoor je niet geslaagd bent zullen in rekening gebracht worden voor de berekening van je gewogen gemiddelde (Afwezig = 0/20). De berekening en goedkeuring gebeuren na de deliberatie (in juli of september). 

Alle applicaties zullen door de FACIR bekeken, geëvalueerd en gerangschikt worden. 

 

Hoe vraag je een uitwisseling aan?

Contacteer je uitwisselingscoördinator (+ TIME coördinator indien nodig) vóór het 1e semester in het academiejaar voorafgaand aan de beoogde uitwisselingsperiode en geef je favoriete buitenlandse bestemming aan + dien je eerste overzicht studieresultaten in (officiële puntenblad).

Nadien maak je samen met de uitwisselingscoördinator een voorstel voor een Learning Agreement (LA) (studieonderdelen VUB versus studieonderdelen buitenlandse gastuniversiteit).

Je stuurt je definitieve keuze(s) en Learning Agreement naar de uitwisselingscoördinator vóór 15 februari.

Uitwisselingscoördinator

Contacteer  Prof. dr. Kris Steenhaut (Electronica ICT) of prof. dr. Jan Helsen (Elektromechanica)

Bestemmingen

Studenten kunnen een aanvraag indienen voor volgende bestemmingen