logo

Zet je in voor ALL4TADA en help maatschappelijk kwetsbare tieners!

Ben jij een VUB’er die vindt dat iedereen gelijke kansen verdient? Vind jij ook dat sociaal kwetsbare tieners een fijn jaar verdienen na de moeilijke coronaperioden? Dan is ALL4TADA iets voor jou! 

ALL4TADA is een solidariteitsactie die tieners een onvergetelijk 2022 wil bezorgen. De organisatoren hopen om tegen het einde van het jaar zo veel mogelijk geld in te zamelen voor meer dan 1500 sociaal kwetsbare jongeren in Brussel. Met dat geld investeren de vrijwilligers van TADA in een weekendschool die op zaterdag doorheen het hele schooljaar kinderen van tien tot veertien jaar de kans geeft om hun interesses en competenties te ontdekken en te ontplooien. Verschillende vrijwilligers uit het werkveld, van advocaten tot bakkers en professionele leerkrachten, stellen er hun beroep voor. Op die manier krijgen de jongeren een goed beeld van wat de beroepen inhouden en kunnen ze hun passies en talenten ontdekken waarin ze later verder willen gaan. De weekendschool motiveert hen, wat een grote boost voor hun zelfvertrouwen kan zijn. Elk beetje steun is belangrijk, want de twee afgelopen coronajaren vergrootten de ongelijkheid meer dan ooit. Daarom geeft de VUB als inclusieve universiteit het project een duwtje in de rug en vraagt ze hulp van geëngageerde VUB’ers zoals jij! 

Concreet zijn er twee manieren waarop je ALL4TADA kan helpen. Als eerste kan je zelf een fondsenwervingscampagne opzetten. Organiseer een spaghettiavond, een wafelverkoop, een sportuitdagingen,…de opties zijn eindeloos! Via het GoFundMe online platform maak je jouw eigen pagina aan voor jouw initiatief en zamel je geld in. Op de pagina van TADA vind je bovendien alle hulpmiddelen om jouw actie zo breed mogelijk te verspreiden. Ook wanneer je hulp of vragen hebt, kan je bij de vrijwilligers van TADA terecht. Zij helpen jou maar al te graag verder! 

Heb je het te druk, maar wil je TADA toch steunen? Dat kan! Via het fonds ‘Vrienden van Tada’ kan je namelijk een gift doen van een bedrag naar keuze. Vanaf 40 euro kan je zelfs een fiscaal attest aanvragen, waardoor je een groot deel van je geschonken geld terugkrijgt. Win-win, dus! Twijfel niet en doe mee, want dankzij jouw steun krijgen meer dan 1500 sociaal kwetsbare jongeren de kans om de TADA weekendschool te volgen en deel te nemen aan het TADA For Life alumni-netwerk. Zit je met vragen of wil je meer te weten komen? Bezoek dan TADA’s website of de De Wereld Heeft Je Nodig-webpagina.