Toelatingsvoorwaarden

Welk diploma is vereist?

Dit hangt af van het studieprogramma (bachelor, master, voorbereidingsprogramma, schakelprogramma) waarvoor je je wil inschrijven. Hoe checken? Bij 'programma' scrol je naar het studieprogramma van jouw keuze en klik je op 'toelatingsvoorwaarden'.  Hier vind je onder meer de diplomavoorwaarden terug.

Wil je instromen met een ander diploma, neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van de faculteit om een individueel studietraject te bekomen. Ook met vragen over vrijstellingen en vakkenpakketten kan je hier terecht.Rechtstreekse toegang tot de master

Indien je beschikt over een Vlaamse Bachelor of Science in de ingenieurswetenschappen (burgerlijk ingenieur), word je rechtstreeks toegelaten tot het programma. 

Via een voorbereidingsprogramma

Alle academische bachelors/masters met uitzondering van bachelors/masters in het bredere gebied van de bedrijfskunde en toegepaste economische wetenschappen kunnen instromen via een voorbereidingsprogramma van 21 of 27 studiepunten. Het voorbereidingsprogramma en de master kunnen samen gevolgd worden. In de praktijk blijkt de combinatie van het voorbereidingsprogramma met de master in één academiejaar vooral haalbaar als je een aantal vrijstellingen zou hebben in semester 1. Twee academiejaren is een realistischer tijdsbestek voor veel studenten. Studenten met een masterdiploma moeten het vak 'Onderzoeksmethoden voor bedrijfskunde' niet volgen. 

 

Via een schakelprogramma

Alle professionele bachelors volgen het schakelprogramma van 60 ECTS. Enkel studenten met een professionele bachelor bedrijfsmanagement volgen het 'verkort traject' dat enkel bestaat uit 8 vakken van 6 ECTS. Bekijk de mogelijke trajecten onder de tab 'Programma'. Taalvoorwaarden

Deze opleiding wordt in het Nederlands onderwezen, en daarom is het belangrijk dat je deze taal goed beheerst. Is Nederlands niet je moedertaal, dan bekijk je best de Nederlandse taalvoorwaarden die gelden voor deze opleiding.

Taalvoorwaarden Nederlands

Contacteer ons

Heb je vragen? Neem contact op met de Faculteit Sociale Wetenschappen & Solvay Business School via faces@vub.be.

Schrijf je in!

Wil je je inschrijven aan de VUB? We helpen je graag zo vlot mogelijk door de verschillende stappen van het inschrijvingsproces.

Start je inschrijving

Vragen over de inschrijvingsprocedure? 

Ontdek handige tips, een stap-voor-stap gids om je in te schrijven en vind een antwoord op de meestgestelde vragen.