Toelatingsvoorwaarden

Welk diploma is vereist?

Dit hangt af van het studieprogramma (bachelor, master, voorbereidingsprogramma, schakelprogramma) waarvoor je je wil inschrijven. Hoe checken? Bij 'programma' scrol je naar het studieprogramma van jouw keuze en klik je op 'toelatingsvoorwaarden'. Hier vind je onder meer de diplomavoorwaarden terug.

Wil je instromen met een ander diploma, neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van de faculteit om een individueel studietraject te bekomen. Ook met vragen over vrijstellingen en vakkenpakketten kan je hier terecht.

Contacteer de studietrajectbegeleider

Zijn er taalvoorwaarden?

De masterjaren volg je in het Engels. Je zit dan immers samen met studenten van over de hele wereld Ć©n de ULB, waarmee we samenwerken voor de masterjaren. Maar laat je daar niet door afschrikken: tijdens de bacherlorjaren kom je al geregeld met Engels in contact, waardoor je die taal geleidelijk onder de knie krijgt. Je talenkennis zal een absoluut pluspunt zijn voor je toekomstige job. Of om internationaal toponderzoek te volgen. Wil je toch wat extra ondersteuning voor academisch Nederlands of Engels? Volg een cursus bij onze taalspecialisten

Schrijf je in!

Wil je je inschrijven aan de VUB? We helpen je graag zo vlot mogelijk door de verschillende stappen van het inschrijvingsproces.

Start je inschrijving

Vragen over de inschrijvingsprocedure? 

Ontdek handige tips, een stap-voor-stap gids om je in te schrijven en vind een antwoord op de meestgestelde vragen.

Bereid je voor

Vooraleer je aan de bacheloropleiding kan starten, moet je eerst een ijkingstoets afleggen om te weten waar je staat. Als je niet slaagt, mag je je nog altijd inschrijven, maar dan volg je tijdens de zomervakantie wel het best een voorbereidingscursus wiskunde voor exacte wetenschappen.

Daarnaast leg je een pre-toets wiskunde af, om te ontdekken welke kennis je eventueel nog ontbreekt. Zo word je helemaal klaargestoomd voor de start. Kreeg je tijdens je vorige opleiding 5 Ć  7 uur wiskunde? Dan zit je al helemaal goed! Ook een stevige basis in fysica en chemie is mooi meegenomen. De lessen starten weliswaar van nul, maar vorderen snel...

   Test je kennis      Andere voorbereidingsactiviteiten

Een universitaire studie betekent ook vooral je studiemethode aanpassen, want je krijgt veel meer leerstof en je moet je studiewerk zelfstandiger organiseren. Onze medewerkers van Studiebegeleiding helpen je om de juiste studiemethode te vinden. Zij bieden onder andere individuele begeleiding, workshops, tips en tricks aan.