Toelatingsvoorwaarden

Met welke vooropleiding start je?

Ongeveer een kwart van de studenten in de opleiding heeft een vooropleiding in de humane wetenschappen, de anderen komen uit technische, wetenschappelijke of ontwerprichtingen.

Rechtstreekse toegang tot de master

Beschik je over een diploma (bachelor of master) in de architectuur (architecture), in de ingenieurswetenschappen: architectuur (architectural engineering), in de geografie, geografie en geomatica, geography of urban studies, dan kun je rechtstreeks inschrijven in de Master - Traject 3.

Toelating op dossier tot de master

Beschik je over een ander masterdiploma dan deze die rechtstreeks toegang tot de master geven, dan kan je na toelating inschrijven in de Master – Traject 2. De toelating wordt tijdens de inschrijving verleend door de faculteit.

Via voorbereidingsprogramma

Beschik je over een ander academisch bachelordiploma dan deze die rechtstreeks toegang tot de master geven, dan kun je na toelating inschrijven voor het Voorbereidingsprogramma (6-18 SP) en de Master -Traject 1. Je kan beide combineren.

Via schakelprogramma

Beschik je over een bachelordiploma in de landschaps- en tuinarchitectuur of in het vastgoed - landmeten, dan kun je rechtstreeks inschrijven voor het Schakelprogramma (45 SP) en vervolgens de Master -Traject 1. Andere professionele bachelors kunnen dit doen na toelating.

Je vindt de diplomavoorwaarden ook terug bij 'programma'. Scrol naar het studieprogramma van jouw keuze en klik op 'toelatingsvoorwaarden'.

Heb je nog vragen over de toelating, vrijstellingen of vakkenpakketten, neem dan contact op met de studietrajectbegeleider of de opleiding.

Contacteer de studietrajectbegeleider Contacteer de opleiding

 

Welke toegangsproeven moet ik afleggen?

Om te kunnen starten aan de opleiding hoef je geen toegangsproeven af te leggen.

Zijn er taalvoorwaarden?

Deze opleiding wordt in het Nederlands onderwezen, en daarom is het belangrijk dat je deze taal goed beheerst. Is Nederlands niet je moedertaal, dan bekijk je best de Nederlandse taalvoorwaarden die gelden voor deze opleiding.

Taalvoorwaarden Nederlands

Zijn er nog andere voorwaarden?

Neen, er zijn geen andere voorwaarden waar je rekening mee moet houden om aan de opleiding Stedenbouw en Ruimtelijke Planning te starten.

Schrijf je in!

Wil je je inschrijven aan de VUB? We helpen je graag zo vlot mogelijk door de verschillende stappen van het inschrijvingsproces.

Start je inschrijving

Vragen over de inschrijvingsprocedure? 

Ontdek handige tips, een stap-voor-stap gids om je in te schrijven en vind een antwoord op de meestgestelde vragen.