Studeren_Header_1

Infodagen in 2024

In 2024 organiseren we een aantal on campus infodagen. Tijdens deze infodagen kan je zowel op de VUB Main Campus (Etterbeek) als de VUB Health Campus (Jette) uitleg krijgen over de opleidingen van onze universiteit. Doorheen de dag voorzien we ook campusverkenningen en kan je al jouw vragen stellen aan onze diensten, zoals huisvesting, studiebegeleiding en -financiering.

Infosessies per opleiding

Op verschillende momenten doorheen de dag starten er groepsinfosessies. Deze duren steeds ongeveer 1,5u en nadien krijg je de kans om plenair jouw vragen aan de opleidingsvertegenwoordiger te stellen. 

Opgelet: de groepsinfosessies vinden plaats op zowel de campus van Etterbeek als die van Jette! Hieronder vind je een overzicht van welke sessies waar doorgaan:

 • Campus Jette: Geneeskunde, Farmacie, Biomedische Wetenschappen en Kinesitherapie.
 • Campus Etterbeek:  Alle andere opleidingen.

 

Ontdek hoe je op onze campussen geraakt

Doorlopende infosessies in Etterbeek

Op de doorlopende infosessies staat geen vast uur, je komt langs wanneer je wilt! Volgende opleidingen/diensten zijn doorlopend aanwezig:

 • BRIK: Dit is de servicedesk voor studenten in Brussel. Je kan bij BRIK terecht voor huisvesting, mobiliteit, stadsleven en evenementen.
 • IRMO: Going abroad - Alles wat je moet weten over een internationale studie-ervaring.
 • Postgraduaat Sportmanagement: Indien je een vraag hebt over deze opleiding, kan je doorlopend langsgaan in gebouw L, lokaal 201.
 • Postgraduaat Sportkinesitherapie: Voor vragen over de opleiding kan je doorlopend terecht in lokaal L 202. We raden je aan een afspraak te maken via pgsportkine@vub.be.
 • Studiebegeleiding: Voor individuele vragen omtrent studiekeuze, begeleiding, etc., ga naar gebouw I, lokaal I108 (eerste verdieping).
 • Studiefinanciering & huisvesting: Voor vragen omtrent beide topics kan je doorheen de infodag langsgaan in gebouw I, een collega met kennis ter zake zal je met plezier te woord staan. 
 • Topsport & Studie: Indien je een vraag hebt over hoe je een topsportcarrière kan combineren met academische studies, kan je doorlopend langsgaan in gebouw L, lokaal 413. We raden je aan een afspraak te maken via topsport.studie@vub.be.
 • Voorkennistoetsen Chemie, Fysica en Wiskunde: Voor alle toekomstige eerstejaarsstudenten die in hun opleiding chemie, fysica, wiskunde of statistiek als onderdeel hebben. Om uit te vissen hoe ver je al staat met je wetenschapskennis, ontwikkelde de VUB voorkennistoetsen voor chemie, fysica en wiskunde. Schrijf je in, ga tussen 10u en 14u naar Studiebegeleiding in gebouw F en leg daar 1 of meerdere voorkennistoetsen af. Opgelet: reken zeker 1 uur per toets!

 

Doorlopende sessies in Jette

Ook op de campus van Jette zijn er enkele diensten doorlopend aanwezig: 

 • Dienst Huisvesting: Heb je een vraag over op kot gaan op of rond de campus van Jette? Kom langs en stel je vraag!
 • Dienst Studiefinanciering: Stel hier al jouw vragen omtrent studiefinanciering en -statuut.
 • Voorkennistoetsen Chemie, Fysica en Wiskunde: Op de campus van Jette dien je wel op voorhand te kiezen op welk uur je graag 1 of meerdere voorkennistoetsen aflegt. Schrijf je in, ga op tijd naar de Bib in Jette en leg daar je toets(en) af. Opgelet: reken zeker 1 uur per toets!
 • Infosessie over de Master-na-master en het Postgraduaat Manuele Therapie: ga in gesprek met de opleidingsverantwoordelijke en stel al je vragen. We raden je aan een afspraak te maken via Aldo.Scafoglieri@vub.be.

 

Campusrondleiding

Zowel op de campus van Jette als die van Etterbeek voorzien we doorheen de dag campusverkenningen. 

De campus van Etterbeek starten er aan gebouw D op regelmatige tijdstippen campusrondleidingen. Ook krijg je de kans om op eigen tempo de campus te verkennen! 

Op de campus van Jette starten de begeleide campusrondleidingen aan de infobalie aan de ingang van gebouw A. We voorzien verschillende rondleidingen van ongeveer 30 minuten, meteen na de infosessies van Biomedische Wetenschappen, Geneeskunde en Farmaceutische Wetenschappen. Daarnaast voorzien we ook nog een 45 minuten durende rondleiding in het UZ Brussel. Omdat de plaasten voor deze rondleiding beperkt zijn, is het absoluut noodzakelijk om je hiervoor in te schrijven. 

Kotbezoeken

Ga je volgend academiejaar op kot aan de VUB en wil je jouw toekomstige stekje op voorhand al eens bekijken?

Dat kan! Doorheen heel de dag kan je op campus Etterbeek op kotbezoek gaan. Een inwoner ter plekke zal je opvangen en de nodige uitleg geven. Je hoeft enkel nog te kiezen of je een kot wilt bezoeken op de campus zelf, in de Nieuwelaan óf in de Schoofslaan. Of misschien wel overal?

Ook op de campus van Jette is het mogelijk om een kot te bezichtigen. Ga in de inkomhal van gebouw A naar een collega van huisvesting, zij voorzien gedurende de infodag geregeld een begeleid bezoek aan één van de koten.