logo

Schrijf je in voor het keuzevak Decision Support Systems for Sustainability

Ben jij een VUB’er die begaan is met onze planeet en het milieu? Zou je graag bijleren over hoe je het best een keuze maakt voor duurzame oplossingen? Ben je benieuwd hoe je kan achterhalen of een duurzame oplossing wel écht duurzaam is? Dan is het keuzevak Decision Support Systems for Sustainability iets voor jou!

Decision Support Systems for Sustainability

Decision Support Systems for Sustainability is het keuzevak dat binnen de micro-credential  Decision Support Systems valt. Een micro-credential is en korte opleiding die je in het kader van Levenslang Leren vanaf dit academiejaar kan volgen. Dat kan afhankelijk van het specifieke aanbod in het Nederlands of het Engels. Het is de ideale gelegenheid om nieuwe competenties te verwerven, actualisatie op te zoeken of een bijkomende vorming te volgen.

Concreet ontdek je in het keuzevak verschillende technieken om besluitvorming over duurzaamheid te ondersteunen. De cursus is geschikt voor iedereen die een persoonlijke of professionele interesse in duurzaamheid heeft. Ervaren gastsprekers geven je hun kennis en vaardigheden rond de verschillende methodes mee. Dat gebeurt – afhankelijk van wat toegelaten is – zowel online als op de campus. Tijdens de cursus leer je over verschillende technieken voor besluitvorming rond duurzaamheid. Die variëren van zeer data-gedreven technieken, zoals externe kosten berekeningen, tot zeer mensgerichte methoden, zoals participatieve toekomstverkenningen. Bovendien kan je workshops bijwonen waarbij je de verschillende technieken op een hands-on-manier aanleert. Je schrijft je voor de cursus in op basis van een creditcontract, wat betekent dat je een semestercursus volgt die uitgedrukt wordt in ECTS. Na afronding ontvang je dan ook een certificaat. Klinkt dat als iets voor jou? Twijfel dan niet en schrijf je in!

Bieke Abelhausen
bieke.abelhausen@vub.be

Interesse?

Schrijf je in

VACATURE

Je bent…

  • Een VUB’er of externe beleidsmaker die interesse heeft in duurzaamheid
  • Nieuwsgiering naar hoe beslissingen rond duurzaamheid tot stand komen

Je hebt…

  • Zin om bij te leren over beslissingen nemen over duurzaamheid
  • Tijd doorheen het semester om de cursus bij te wonen

What’s in it for you?

  • Het is een zeer gevarieerde cursus: workshops en lezingen wisselen zich af
  • Je krijgt een zeer goed beeld van de realiteit dankzij ervaren gastsprekers
  • Op het einde van de cursus ontvang je een certificaat

 

 

Interesse?

Schrijf je in