logo

WORD THE VOICE OF YOUR GENERATION MET HET ONDENKBARE EXPERIMENT 

De razendsnel veranderende structuren van onze samenleving vallen haast niet bij te houden. Na het coronajaar waarin de wereld stilstond blijft iedereen wat verward achter. Wat nu? Hoe moet het nu verder? Samenleven heeft een andere betekenis gekregen, ons denken is anders en we snakken allemaal naar positieve ontwikkelingen voor de toekomst. En wie beter dan de jongeren, also know as the leaders of tomorrow, om te gaan reflecteren over die toekomst? 

Met het Ondenkbare Experiment slaan kunstenaar Koen Vanmechelen, ULB en VUB de handen in elkaar waarbij in fase één van het experiment zo’n dertig jongeren tussen de 17 en 27 worden uitgenodigd op het mooie domein van LABIOMISTA in Genk voor een driedaagse. In drie kenniscontainers, ofwel prachtig ingerichte kunstwerken, gaan de jongeren in teams aan de slag met hun ideeën, vragen en bedenkingen over vrijheid en de toekomst. “Thinking outside the box while being in the box”, aldus kunstenaar Koen Vanmechelen. Het uiteindelijke doel is om elkaar te inspireren, nieuwe inzichten en kennis te bekomen die we met ons mee naar de toekomst kunnen nemen en zo te streven naar verandering, verbetering en groei. 

Met de ideeën die voortkomen uit de driedaagse bouwen we samen aan een kennisbibliotheek die ons een stapje dichter brengen bij antwoorden op de vragen die de jonge generaties zoeken over hun toekomst. In een latere fase van het experiment zal een transdisciplinair team van academici verder aan de slag gaan met de inzichten die tijdens de driedaagse in juli tot stand gekomen zijn. Uiteindelijk zal het project in september en oktober worden voorgesteld aan het grote publiek in Genk en op de VUB campus in Etterbeek. 

Wil jij ook deelnemen aan dit superinteressante experiment en samen met andere jongeren reflecteren over jouw toekomst in een unieke setting? Neem dan eens een kijkje op de website, verbluf ons in je applicatie met jouw motivatie en misschien zien we je snel terug in de prachtige natuur van LABIOMISTA! 

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Projectleider
Ian Komac

E-mail:
Ian.Komac@vub.be

Wil je meer weten over dit project?

Ga naar de website

VACATURE  

Jij... 

  • Houdt wel van een originele uitdaging 
  • Bent een echte denker en houdt je graag bezig met de toekomst van onze samenleving 
  • Bent gemotiveerd om met een team samen te werken en te luisteren naar de ideeën van anderen 
     

What’s in it for me? 

  • Je leert heel wat interessante peers kennen 
  • Krijgt de kans je kennis en ideeën te delen met anderen in een prachtige omgeving 
  • Je bouwt mee aan de toekomst van jouw generatie! 

     

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Projectleider:
Ian Komac

E-mail:
Ian.Komac@vub.be

Wil je meer weten over dit project?

Ga naar de website