logo

Fonds Andrée en Franz Bingen

Het Engelstalige Vesalius College reikt sinds het jaar 2000 prijzen en beurzen uit ter ere van Andrée en Franz Bingen. Om het behoud en beheer van de uitreiking van deze prijzen en beurzen op lange termijn te garanderen, werd in 2018 het VUB Andrée en Franz Bingen Fonds opgericht.

De schenkers

Andrée en Franz Bingen zijn getrouwd in het jaar 1960 en hebben samen drie zonen. Franz Bingen is emeritus prof. dr. wiskunde aan de Vrije Universiteit Brussel en stichter van het Vesalius College. Andrée Bingen was lerares biologie aan het Atheneum van Nijvel. Ze heeft achter de schermen veel voor Vesalius College gedaan. Ze vond het onrechtvaardig dat studenten van het Vesalius College met financiële problemen geen gelijkwaardige kansen kregen. Om deze reden is het Andrée Bingen fonds opgericht.

Franz Bingen Honours Essay Prize

Deze prijs t.w.v. €250 wordt één keer per jaar uitgereikt aan een Senior Bachelorstudent. De essay van de student moet voldoen aan volgende voorwaarden:

  • De graad van (grote) onderscheiding behaald hebben.
  • Geschreven zijn in het Engels, zonder taal- en/of spellingsfouten.
  • Foutloos gepresenteerd  zijn voor de jury.

Andrée Bingen Senior Scholarship

Het Fonds Andrée en Franz Bingen schenkt één beurs t.w.v. €1000 per semester aan een Senior Bachelorstudent, met een GPA hoger dan 2.8, die het financieel moeilijk heeft. De selectie gebeurt in overleg met de academische raad.

Coördinator
Dr. Ir. Hugo Thienpont

E-mail
hugo.thienpont@vub.be

Telefoon
+32-2-7916852
Contactpersoon
Emeritus prof. dr. Franz Bingen

E-mail
Franz.Bingen@vub.be