logo

Kom langs op 25 april en 5 september

We hopen dat we je opnieuw kunnen verwelkomen op onze campussen. Zo kan je eens proeven van de VUB-sfeer en van gedachten wisselen met proffen en studenten. Een infodag biedt ook een goede gelegenheid om onze befaamde campuskoten te bezichtigen! Schrijf je alvast in en wij houden je verder op de hoogte!

Wat staat er op het programma?

Natuurlijk wil je eerst wel eens weten of het nu écht de moeite loont om eens in persoon langs te gaan. Wijzelf en onze huidige studenten zijn er alvast van overtuigd dat het de beste manier is om te kijken of de VUB iets voor jou is. Tijdens een infodag proef je van de verschillende aspecten van het universiteitsleven dankzij een stevig gevuld programma:

  • Rondleidingen op de campus
  • Gesprekken met proffen en studenten
  • Georganiseerde kotenbezoeken
  • Infomarkt met alle studentenvoorzieningen
  • Groepsinfosessies
  • Lunch in onze geliefde VUB-resto
  • En zoveel meer!

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de praktische organisatie. 

Benieuwd of er een klik is?

Geen betere manier om dat na te gaan, dan tijdens een infodag.

Schrijf je in!

Infosessie voor ouders

De studiekeuze van je kind is ook voor jou een belangrijke mijlpaal, want ook als ouder is het interessant om een zicht te krijgen op de werking van het hoger onderwijs. Wat zijn studiepunten? Hoeveel kost zo’n jaar studeren? Op kot, is dat wel een goed idee? Wat kan jij doen om je kind zo goed mogelijk te begeleiden? En in Brussel studeren, is dat niet te uitdagend?

Studiebegeleiding en studiefinanciering geven antwoord

Tijdens deze online infosessies geven onze diensten Studiebegeleiding en Studiefinanciering een antwoord op al jouw vragen.

We gaan in op de structuur van het hogeronderwijs, veel voorkomende termen als studiepunten, leerkrediet, schakelprogramma, etc worden uitgelegd. Maar wat als je zoon of dochter dyslexie, faalangst, uitstelgedrag ... heeft ? Ook gaan we dieper op in.

Uiteraard bespreken we ook het financiele plaatje van studeren in het hogeronderwijs.

Data en inschrijven

We organiseren 3 infoavonden, telkens om 20.00 (duur: ongeveer 2 uur).

  • donderdag 7 januari 
  • donderdag 4 februari
  • donderdag 25 februari

Schrijf je via deze link

Voor eventuele vragen, contacteer ons!

Campusrondleidingen

Van zodra de coronamaatregelen het toelaten, nodigen we je graag uit om onze campus in Etterbeek te bezoeken. De campus biedt plaats aan zeven van de acht faculteiten, waardoor hier normaal zo'n 13.000 studenten rondlopen. Alle studentvoorzieningen die je maar kunt bedenken op 32 voetbalvelden samen. Een wandeling op onze campus is als in een beeldentuin rijk aan verschillende soorten bomen. Je waant je er in een groene oase midden in de drukke stad. 

Wat mag je verwachten?

Een VUB-student gidst je langs de sportfaciliteiten, bibliotheek, aula’s, studentenrestaurant... Als je wil kan je ook een kot bezoeken. De rondleidingen vinden plaats in kleine groepen en duren een uur. De focus ligt op de studentenvoorzieningen, er zal dus geen informatie worden gegeven over de opleidingen.  

Wil je meer info over een van onze opleidingen? Vanaf februari organiseren we online infosessie en in april hopen we de campussen weer te openen voor een echte infodag.

Alles op één plek

Op deze pagina bundelen we allerlei nuttige links die je op weg helpen bij je studiekeuze, laten proeven van het studentenleven of een antwoord bieden op praktische vragen. Een wegwijzer waar je zelf heel makkelijk mee aan de slag kan! Je kan ook in onze online Q&A sessie al je vragen stellen. Kijk hier voor het eerste moment!

Studiekeuze en -begeleiding

Meer weten

Kostenplaatje


Ja, studeren kost geld. Maar de VUB en het Vlaams onderwijs doen er alles aan om het zo betaalbaar mogelijk te houden.

Meer weten

Op kot

Meer weten

Studentenleven


Brussel studentenstad? Wees maar zeker. Zowel op de campus als in het hartje van de hoofdstad valt altijd iets te beleven.

Meer weten

Werken en studeren

Meer weten

Studeren in het buitenland


De wereld ontdekken tijdens je studies? Da's perfect mogelijk met onze uitwisselings- en Erasmusprogramma's.

Meer weten

Topsport en studeren

Meer weten

Studeren met beperking


We vinden het belangrijk om vanuit de VUB bij te dragen aan gelijke kansen, bijvoorbeeld met het ReFlex-statuut.

Meer weten

Info voor Nederlanders


Van Nederland naar Brussel voor een kwaliteitsvolle opleiding? Al 642 studenten deden het je voor.

Meer weten

Nog vragen over je studiekeuze?

Laat het ons zeker weten!

Stel je vraag

Wat ga je studeren?

De VUB? Da's een plek waar gestudeerd wordt. Maar er is meer. Het is ook een plek waar de wereld op je schouder tikt, want je kunt hier en nu dingen veranderen. Dingen die scheef zitten in de wereld. Onrecht. Klimaatpenarie. Genderdiscriminatie. Armoede en ongelijkheid. Ja, de wereld heeft je nodig. Hard nodig.

Check daarom als de bliksem onze 31 bacheloropleidingen. Vergelijk de programma's en ontdek welke opleiding jouw ding is! Weet je niet goed waar te beginnen? Download onze Study Road Map, een handige gids die je helpt bij je zoektocht.

Thuis brochures verslinden?

Download ze hier

How to: studie kiezen

Lees het e-book

Nog vragen over je studiekeuze?

Laat het ons zeker weten!

Stel je vraag