The road to Glasgow

Vind jij het klimaat een belangrijk thema? Wil je je stem laten horen over klimaatvraagstukken en mee de strijd tegen klimaatverandering voeren? Dan is The road to Glasgow iets voor jou!

The Road to Glasgow is een realisatie van 11.11.11 in het kader van het Europese DEAR project. Via dit project laat je je samen met andere jongeren klaar en duidelijk horen over het thema klimaat, en dat vanuit een intersectioneel perspectief. Je werkt telkens richting grote en kleine klimaatacties, waarbij je je stem op de voorgrond schuift. Het eerste grote momentum waar het project naartoe werkt, is zoals de titel het al zegt de COP26 in Glasgow. Het eerste evenement binnen dat traject is de Kick off van The Road to Glasgow. Met een kerngroep van jongeren tussen de 16 en 26 jaar ga je met elkaar in debat, schrijf je aanbevelingen en richt je je aan de politici die op het einde van het evenement aanwezig zullen zijn. Je hebt op dat event een belangrijke rol, want die politici nemen jouw aanbevelingen achteraf mee in hun verdere beleid. Het is dus hét ideale moment om jouw inspraak rond klimaat op te eisen! Als je deelneemt aan The road to Glasgow, ontwikkel je bovendien competenties om de wereld duurzamer te maken die rekening houden met jouw persoonlijke impact, nu en in de toekomst. Zowel voor jezelf als voor anderen, hier en elders in de wereld. Je maakt met andere woorden dus een blijvend en belangrijk verschil. Aarzel dus niet, en doe mee aan The road to Glasgow!

Meer info 

Vacature

Je bent…
  • Een VUB’er met de leeftijd tussen 16 en 26 jaar
Je hebt…
  • Een strijdlust voor het klimaat
What’s in it for you?
  • Globelink is een broedplaats waar je je eigen visie op een duurzame wereld ontwikkelt
  • Je neemt actie voor een duurzamere wereld in de publieke ruimte
  • Tijdelijke en duurzame dynamieken tussen diverse doelgroepen, organisaties en stakeholders

Inschrijven

Contactgegevens

Projectleider: Daphné Crombez 

E-mail: Daphné@globelink.be

*Als Urban Engaged University roepen we onze VUB-community op om mee te bouwen aan een betere wereld via maatschappelijk engagement. Op het platform “De Wereld Heeft Je Nodig”  verzamelt de VUB maatschappelijk zinvolle projecten, waar studenten, medewerkers, alumni en sympathisanten rond kunnen samenwerken. Deze projecten vertegenwoordigen de universiteit niet. De initiatieven en communicatie zijn voor rekening van de organisatoren van het project, en vertolken geen standpunt van de universiteit.