Praktisch

maandag, 6 mei, 2024 - 08:45 tot 17:00
VUB Main Campus Etterbeek
Pleinlaan 2
1050 Elsene
Inschrijving tot 

ACTO organiseert de afname van de profielexamens voor het Certificaat Nederlands als Vreemde Taal (CNaVT). ACTO biedt volgende profielen aan:

  • Educatief Startbekwaam (STRT) – B2

Dit examen toetst de taalvaardigheid Nederlands op ERK-niveau B2. Het is bedoeld voor hogeropgeleide volwassenen (18+) of jongeren (16+) die willen starten met een studie aan een Vlaamse of Nederlandse hogeschool of universiteit.

  • Educatief Professioneel (EDUP) – C1

Dit examen toetst de taalvaardigheid Nederlands op ERK-niveau C1. Het is bedoeld voor hogeropgeleide volwassenen (18+) die willen functioneren in een uitdagende kennis- of communicatiegerichte functie:

  1. in het hoger onderwijs, als docent Nederlands als Vreemde Taal in eigen land of als onderzoeker in een Nederlandstalige academische context;
  2. als lesgever in het Vlaamse of Nederlandse basisonderwijs, voortgezet of secundair onderwijs;
  3. als werknemer in een professionele organisatie of bedrijfsomgeving die een gevorderde kennis van het Nederlands voor zakelijke communicatie vereist.

Meer informatie over deze examens is te vinden op de website www.cnavt.org.

Data

Maandag 6 mei 2024, 8:45 uur. De uiterste inschrijvingsdatum is 15 maart 2024 (VOLZET)

Plaats

De locatie van de test wordt per mail gecommuniceerd aan de studenten. Zij worden verwacht met identiteitskaart of paspoort vanaf 08:45 uur.

De test bestaat uit 4 delen: luistervaardigheid, leesvaardigheid, schrijfvaardigheid en spreekvaardigheid. Meer informatie over de inhoud van de test is te vinden op www.cnavt.org

Onmiddellijk na de afname worden de testformulieren naar het CNaVT-secretariaat opgestuurd voor de beoordeling. De resultaten worden door het CNaVT-secretariaat meegedeeld aan de deelnemers (meestal in augustus).

Inschrijving

Je kan inschrijven van 15 februari tot 15 maart 2024 via e-mail naar acto@vub.be

Opgelet: de inschrijvingen worden afgesloten van zodra we het maximum deelnemers bereikt hebben. Er is plaats voor maximum 15 deelnemers. Je inschrijving is definitief nadat we alle gevraagde informatie én de betaling of betaalbewijs hebben ontvangen. 

Prijs
  • B2: €225
  • C1: €245

Voor alle bijkomende informatie m.b.t. de test en de inschrijving kunnen studenten terecht op het ACTO-secretariaat (acto@vub.be).