Over de impact van AI op het leven van een student kunnen we blijven debatteren. De manier van nota’s nemen, papers maken, informatie opzoeken, verzamelen en verwerken, kritisch brononderzoek …  met ChatGPT op je telefoon wordt toch al veel denkwerk voor je gedaan. Dus waarom zou je dan nog Artificiële Intelligentie kiezen als universitaire studie? Goede vraag!

40 jaar VUB AI Lab

1. Diepgaande kennis en specialisatie

Een universitaire AI-opleiding biedt een grondige theoretische basis en diepgaande kennis. Daardoor leer je niet alleen hoe AI werkt, maar begrijp je ook de wetenschappelijke principes erachter en kun je nieuwe technologieën ontwikkelen. Als jij verder wil in data science of robotica is de bachelor Artificiële Intelligentie een slimme eerste stap.

Professor Luc Steels: de AI-pionier van Belgie

Wist je dat het AI-lab van de VUB al in 1983 is opgericht? Het was het eerste lab op het Europese vaste land dat zich volledig concentreerde op de ontwikkeling en onderzoek van AI. VUB-professor Luc Steels, de AI-pionier van Belgie, vertelt je in deze podcast over de begin jaren van AI tot de huidige AI-revolutie.

Campagnebeeld voor masterclass AI 2025

2. Veel en verschillende carrièrekansen

Met een universitaire AI-opleiding kun je diverse richtingen op. Van academisch onderzoek tot high-tech banen in bijvoorbeeld de gezondheidszorg, finance of bij tech-bedrijven. Dat biedt je veel flexibiliteit in je toekomstige carrière. Zorgen over dat de AI-revolutie jouw toekomstige baan overbodig maakt, zal jij niet hebben!

Voor STEM-leerlingen uit het 6e jaar:
Wil jij deel uitmaken van de volgende generatie innovators in kunstmatige intelligentie, data science of robotica? Ontdek onze opleidingen en volg les van AI-pioniers:

2020_Sociale robot Pepper_Bram Vanderborght_VUB

3. Mogelijkheden voor innovatie en onderzoek

Universiteiten bieden unieke kansen om mee te werken aan cutting-edge onderzoek en innovatieve projecten. Hierdoor kan je een directe bijdrage leveren aan de ontwikkeling van nieuwe AI-technologieën en toepassingen. Dat is toch super interessant!