Self love is the best love, en daarmee basta!

In 2021 zijn zaken als seksuele geaardheid, genderidentiteit en mentale gezondheid ons allang niet meer onbekend. Toch kan het soms nog moeilijk zijn je plekje te vinden in deze diverse en fast evolving maatschappij. Klinkt dat herkenbaar? Maak kennis met jongerenorganisatie Basta!  

Met Basta! wil voorzitster en VUB-alumna Maaike de toegang tot de LGBTQ+ community vergemakkelijken voor jongeren tot en met dertig jaar. De bar in Rainbowhouse in hartje Brussel zet haar deuren open voor ieder die een safe space zoekt en contact willen leggen met hun peers. Daarnaast geven de leden van Basta! regelmatig lezingen op Brusselse scholen over thema’s als gendergelijkheid, mentale gezondheid en zelfacceptatie. Het hoofddoel van het initiatief is namelijk tolerantie te creëren voor iedereen, no matter welke geaardheid of (gender)identiteit! 

Wil jij de Brusselse jeugd mee helpen educeren op vlak van tolerantie en zoek jij een plekje waar jij jezelf thuisvoelt en volledig jezelf kan zijn? Neem dan eens een kijkje op de Basta! site en vraag een intakegesprek aan. Daarna zal je een buddy aangewezen krijgen die je wegwijs maakt in de organisatie. Hopelijk zien we je snel in onze gezellige bar waar self-love en tolerantie hoogtij vieren! 

Meer info 

Vacature

Jij 
  • Zoekt je weg in de LGBTQ+ community of wil graag helpen jongeren hierover te informeren 
  • Hebt zin om veel nieuwe vrienden te maken 

 

What’s in it for me? 
  • Een toffe bende waar jij mee deel van uit kan maken 
  • Je helpt de maatschappij toleranter te maken ten opzichte van de LGBTQ+ community 

Inschrijven

Contactgegevens

Projectleider: Maaike Faes

E-mail: Bastabrussel@gmail.com

*Als Urban Engaged University roepen we onze VUB-community op om mee te bouwen aan een betere wereld via maatschappelijk engagement. Op het platform “De Wereld Heeft Je Nodig”  verzamelt de VUB maatschappelijk zinvolle projecten, waar studenten, medewerkers, alumni en sympathisanten rond kunnen samenwerken. Deze projecten vertegenwoordigen de universiteit niet. De initiatieven en communicatie zijn voor rekening van de organisatoren van het project, en vertolken geen standpunt van de universiteit.