Volg jij de laatste muziektrends, technologische snufjes, films of series op de voet en heb je een vlotte pen?

Het online jongerenmagazine NXTPOP is op zoek naar studenten die op vrijwillige basis hun schrijftalent willen ontwikkelen bij een jonge, vrije en creatieve redactie! 

In 2017 richtte hoofdredacteur Steven Elias vanuit zijn interesse voor journalistiek dagelijksvanalles.be op. Het platform groeide al snel en in 2020 was het toegevoegd aan start.vub en opereert het onder de naam NXTPOP. Het is een kanaal voor en door jongeren met alles over populaire cultuur: van technologie, muziek, tv en film tot content die draait om de leefwereld van studenten. Over de studentencultuur is vreemd genoeg nog maar weinig content beschikbaar. Daar brengt NXTPOP verandering in. 

De redactie van NXTPOP bestaat uit de hoofdredacteur en vijftien vrijwilligers die zich bezighouden met het schrijven van artikelen, maar ook met fotografie en video’s. Kortom, dé plek bij uitstek om je journalistieke skills te ontplooien! Als redacteur ben je heel vrij in het kiezen waarover je schrijft, zolang het maar binnen de visie van het platform past. Binnenkort zal ook een eerste samenwerking met studentenkring LWK plaatsvinden, in de vorm van een virtuele talkshow met als thema ‘journalistiek anno 2021’, met debatten en lezingen die relevant zijn voor ieder die interesse in journalistiek heeft. 

Wil jij deel uitmaken van dit veelzijdig, creatief project? Neem dan zeker een kijkje op de website en vergeet vooral niet je cv, een korte motivatie en je portfolio te sturen!

Meer info 

Vacature

Jij  
  • Hebt de schrijfmicrobe te pakken en wil je talent graag ontplooien 
  • Kent wel wat van populaire cultuur of hebt er in ieder geval interesse voor 

     
What’s in it for me? 
  • Je doet je eerste werkervaring op 
  • Je krijgt de kans een netwerk op te bouwen 
  • Je ontwikkelt je schrijftalent op een vrije manier

Inschrijven

Contactgegevens

Projectleider: Steven Elias

E-mail: info@nxtpop.be

Tel: +32 (0) 497 35 71 86 

*Als Urban Engaged University roepen we onze VUB-community op om mee te bouwen aan een betere wereld via maatschappelijk engagement. Op het platform “De Wereld Heeft Je Nodig”  verzamelt de VUB maatschappelijk zinvolle projecten, waar studenten, medewerkers, alumni en sympathisanten rond kunnen samenwerken. Deze projecten vertegenwoordigen de universiteit niet. De initiatieven en communicatie zijn voor rekening van de organisatoren van het project, en vertolken geen standpunt van de universiteit.