logo

Sponsor een student en investeer duurzaam in talent.

Word studentensponsor en steun op de meest efficiënte manier studenten in nood.

Vanaf dit academiejaar start het VUB Caroline Pauwels Noodfonds #SamenVoorStudentenInNood. Studentensponsors maken het Noodfonds duurzamer en efficiënter. Voor u als sponsor betekent het dat u zich - zolang u het wenst - engageert om elke maand via een domiciliëring een bedrag te schenken waarvan onze studenten élke dag de impact voelen.

Die wind in de rug is voor onze studenten een dagelijkse aanmoediging die hun leven helemaal kan veranderen. Want talent volstaat niet om een diploma te halen. Naast talent, inzet en toewijding zijn er steeds meer middelen nodig om gelijke onderwijskansen te waarborgen.

Word studentensponsor


en help het VUB Caroline Pauwels Noodfonds telkens opnieuw het verschil te maken voor alle studenten die het zonder extra steun niet redden.

Maak het verschil

Wat als u studenten een betere toekomst zou schenken?

Dan wordt u toekomstschenker. U wordt kansengever. U wordt studentensponsor.

Uw maandelijkse gift maakt een efficiënte steun mogelijk aan studenten die het niet makkelijk hebben. U helpt mee om duurzame sociale, wetenschappelijke en economische impact te creëren, student per student, droom per droom. Dat maakt de samenleving sterker. Daar worden we allemaal beter van.

'U geeft elke maand. Studenten voelen het elke dag.'


Rector Caroline Pauwels

Word nu studentensponsor

Voor u een kleine bijdrage, voor studenten een groot verschil. Elke dag.

Uw bijdrage laat ons toe om duurzaam te investeren in laptops, boeken, huisvesting, leefgeld, maaltijden en psychologische steun. U bepaalt zelf hoelang u geeft en wordt door de VUB Foundation op de hoogte gehouden van de impact van uw maandelijkse gift. Samen creëren we gelijke onderwijskansen.

Hoe het werkt

Als studentensponsor geeft u elke maand via een domiciliëring waarbij uw rekening automatisch wordt gedebiteerd. De VUB krijgt dan uw mandaat om het  bedrag van uw keuze maandelijks van uw rekening te halen. U kan op elk moment uw domiciliëring stopzetten.

Stel: u geeft €50 per maand. Dat komt - na fiscale aftrek - voor u neer op een bijdrage van slechts €0,90 per dag. U voelt het niet echt maar onze studenten merken het meteen. Die impact hebt u als studentensponsor.

Ontdek hoe u kan geven en welk verschil u maakt.


Met uw maandelijkse steun spelen wij in op de steeds wisselende noden van onze studenten.

Engageer u als studentensponsor

Wat uw steun betekent

  • Met €20 per maand of €0,40 per dag - na fiscale aftrek - kunnen we studenten helpen met de aankoop van boeken en/of met psychologische bijstand.          
  • Met €50 per maand of €0,90 per dag - na fiscale aftrek - draagt u ook bij tot het financieren van leefgeld en huisvesting voor studenten.
  • U geeft €100 per maand of minder dan €2 per dag - na fiscale aftrek - en de VUB kan ook extra laptops aankopen voor studenten die er niet over beschikken.

U kan natuurlijk ook kiezen hoeveel u maandelijks wenst te schenken.

Vanzelfsprekend cumuleren uw maandelijkse giften en ontvangt u per jaar een fiscaal attest met de totale som voor uw belastingaangifte. Vanaf €40 per jaar ontvangt u een fiscaal attest waarmee u in 2022 45% van uw gift recupereert.

De VUB gemeenschap laat niemand achter.

Na één jaar heeft het VUB Caroline Pauwels Noodfonds voor studenten al een groot verschil gemaakt. 1.530 giften brachten een bedrag van meer dan €243.500 samen. Dat is het resultaat van de gedeelde steun van onze alumni, Fellows, VUB sympathisanten en medewerkers. Daarmee zijn jongeren geholpen om te studeren, te slagen en soms ook om te overleven.

De wereld heeft hén nodig. Maar ook u. Elk engagement is van belang. Vanuit expertise als onderzoeker. Vanuit kennis als student. Maar net zo goed vanuit sympathie en engagement als studentensponsor. Aan de VUB zijn er tientallen projecten waar vele honderden schouders onder gezet worden van mensen die de wereld nodig heeft. Zoals u. Samen creëren we gelijke onderwijskansen en blijft niemand achter. Waarvoor oprechte dank!

Help een student in nood een stap dichter bij een diploma

Armoede en ongelijkheid nemen elke dag toe. Steeds meer studenten knopen nauwelijks de eindjes aan elkaar. 1 op 5 VUB-studenten rekenen noodgedwongen op bijkomende financiële steun.

De impact van uw gift

Lees de pakkende getuigenissen van onze studenten integraal op today.vub.be. Daar krijgen ze niet alleen een gezicht, maar ook een helpende hand van onze VUB gemeenschap. Om privacyredenen hebben wij de namen van onze studenten veranderd.

Willem is 23 jaar en schakelstudent aan de VUB. Hij wil een Masterdiploma in de Bedrijfskunde behalen. Maar Willem vertrekt niet op hetzelfde punt als andere studenten. Willem moet noodgedwongen zijn eigen boontjes doppen. Toen hij negen was, verloor hij zijn vader na een ongeval. Daarna trok hij met zijn moeder naar Indonesië waar hij zijn secundair diploma haalde. Op zijn achttiende keerde hij terug naar België om verder te studeren. Zijn moeder bleef in Indonesië. Drie jaar later overleed zij aan kanker toen Willem in Gent studeerde. Sindsdien staat hij er financieel en emotioneel alleen voor.

Lees het verhaal van Willem op VUB Today.

James is 25 en een slimme ingenieursstudent uit India. In 2019 kwam hij naar België om zijn Master in ingenieurswetenschappen te behalen. Voor hij naar België kwam, had hij al een Bachelor op zak in India en was hij daar aan het werk om geld te verdienen waarmee hij zijn studies in het buitenland kon financieren. Hij wist dat de VUB een hooggeplaatste universiteit was en dat hij het inschrijvingsgeld kon betalen. Ondertussen heeft James bijna zijn tweede jaar aan de VUB afgerond. Maar dat is zo ongeveer het enige dat volgens plan liep…

Lees het verhaal van James op VUB Today.

Angèle is net 24 geworden. Ze is afkomstig uit Rwanda en kwam naar Brussel in september 2020 voor haar masteropleiding. Haar droom? Ze wil een PhD behalen en is al jaren aan het studeren om ooit te kunnen doctoreren. Daarna zou ze graag als researcher aan de slag gaan in één van de vele onderzoeksgroepen aan de VUB in Brussel. Maar eerst wil Angèle uiteraard graag haar masterdiploma.

Lees het verhaal van Angèle op VUB Today.

George is een student van 26 uit Gambia, in West-Afrika. Hij studeert bedrijfseconomie aan de VUB en zit in zijn tweede jaar. Daarvoor studeerde hij aan zijn universiteit in Gambia terwijl zijn broer al een masteropleiding volgde in België aan de VUB. ‘Enkele docenten van de VUB kwamen naar mijn universiteit in Gambia en via mijn broer kwam ik in contact met hen en raakte ik geïnspireerd om te studeren aan de VUB. Daarom stelde ik me kandidaat en mocht ik starten’, vertelt hij.

Lees het verhaal van George op VUB Today.

Kofi is 24 en komt uit Ghana in West-Afrika. Sinds de zomer van 2017 studeert hij aan de VUB. Hij zit nu in zijn laatste bachelor sociale wetenschappen. Daarvoor maakte hij al enkele vrienden in België via zijn werk voor een Ghanese NGO met een Belgische zusterorganisatie. Via die weg kwam hij met veel mensen in contact én met de VUB.

Lees het verhaal van Kofi op VUB Today.

Fernando is 25 en komt uit Mexico. Hij studeert aan de VUB voor een master in internationale business en zit momenteel in zijn tweede jaar. Over twee jaar zou hij moeten afstuderen maar mogelijk doet hij er een jaar langer over vanwege de covid19 pandemie.

Lees het verhaal van Fernando op VUB Today.

Maak het verschil

U kan onze studenten in nood helpen met een symbolisch steunpakket, ontdek het boodschappenlijstje hieronder.

Leefgeld: €50

Schenk nu

Laptop: €500

Schenk nu

Huisvesting: €320

Schenk nu

Boekenpakket: €40 tot €500

Schenk nu

Psychologische bijstand: €50

Schenk nu

Verrassing: kies zelf een bedrag

Schenk nu

Zo krijgt u een idee van wat uw gift betekent voor een student in nood. U bent vrij om meer of minder te schenken. Elke gift is welkom. Met elke bijdrage slaan we de bladzijde
om en beginnen we aan een positief verhaal.

Haal meer uit uw gift

Voor een gift vanaf €40 ontvangt u een fiscaal attest waarmee u in 2022 45% van uw gift recupereert. Help nog meer studenten en deel deze pagina met uw familie, vrienden en collega’s. Delen is vermenigvuldigen en zo wint iedereen.

Wat u geeft aan de VUB krijgt u terug

Voor wie weinig heeft, maakt zelfs een kleine gift een enorm verschil. Alles wat u kan missen, zal onvergetelijk zijn voor één van onze studenten. Samen laten we niemand achter. #LeaveNoOneBehind

‘De studenten rekenen op ons en ik zou graag op u willen rekenen.’


SCHENKEN KAN ONLINE OF PER OVERSCHRIJVING OP HET REKENINGNUMMER BE51 0013 6779 3562 VAN DE VUB MET VRIJE MEDEDELING GIFT FO7.

Doneer nu en maak het verschil

Click here for English

Ben je een student in nood?

Dan verwijzen we je graag door naar de website van Studentenstatuut & studiefinanciering.

#LeaveNoOneBehind

Talenten ontwikkelen is onze sterkste troef. Maar als studenten het moeilijk krijgen dan volstaan talent, inzet en toewijding niet om een diploma te behalen. Om gelijke onderwijskansen te blijven waarborgen, richtte VUB rector Caroline Pauwels een noodfonds voor studenten op.

Zo helpt de VUB studenten die het financieel, materieel, sociaal of psychologisch moeilijk hebben. Een investering in dit fonds betaalt zich terug en maakt de samenleving weerbaarder en inclusiever. Daarvoor hebben we partners nodig: alumni, bedrijven en VUB-sympathisanten.

"Als student combineer ik mijn stage met een studentenjob. Voor mijn eindwerk moet ik virtueel op elke plaats met mijn onderzoek kunnen bezig zijn. Zonder laptop kan ik mijn thesis niet afwerken.” Masterstudent J. (22)

#WeAreVUB

Het netwerk van de VUB vormt een hechte gemeenschap waarin studenten, academici, corporate partners en organisaties op elkaar kunnen rekenen. Als we er samen voor zorgen dat niemand uit de boot valt, wint iedereen.

Welke alumni helpen studenten om zonder constante financiële zorgen af te studeren? Welke ondernemingen investeren vandaag in de leiders en vernieuwers van morgen? Wie vindt ook dat geen enkel talent verloren mag gaan? Wie draagt bij aan een weerbare en inclusieve samenleving?

Creëer kansen


Schenken kan online of per overschrijving op het rekeningnummer BE51 0013 6779 3562 van de VUB met vrije mededeling GIFT FO7.

Doneer nu

Hoe iedereen wint bij filantropie

Een grotere diversiteit aan de instroom verhoogt de productiviteit van ondernemingen. Bedrijven investeren bewust in talentontwikkeling van studenten omdat ze daarmee voorbij de klassieke Corporate Social Responsability uiting geven aan hun lange termijn visie. Hoe sluit de missie van uw onderneming aan bij de visie van het fonds? Laten we het samen concreet maken. Contacteer Isabelle Marneffe (Isabelle.Marneffe@vub.be).

Wat als iedereen samenwerkt voor één doel?

Het VUB Caroline Pauwels Noodfonds is een samenwerking van de VUB Foundation met het International Relations Office, Onderwijs- en Studentenzaken (de dienst Studentenstatuut & Studiefinanciering, de Kotcoach en de afdeling Studiebegeleiding) en de Studentenraad. Uw gift helpt studenten die het financieel, materieel, sociaal of psychologisch moeilijk hebben. Studenten rekenen op ons en rector Caroline Pauwels rekent op u.

“Mijn moeder werd alleenstaande en een deurwaarder legde beslag op haar goederen. Mijn alimentatiegeld wordt gebruikt voor mijn stiefzus en broertje. Mijn studietoelage is te klein om de eindjes aan elkaar te knopen.” Bachelorstudent C. (19)
Haal meer uit uw gift! Vanaf €40 ontvangt u een fiscaal attest waarmee u in 2022 tot 45% van uw gift recupereert.

Wat u geeft aan de VUB krijgt u terug

Investeer in gelijke onderwijskansen. Zo blijft niemand achter.
De wereld heeft je nodig. #LeaveNoOneBehind.

Schenk nu online of via een overschrijving op het rekeningnummer

BE51 0013 6779 3562 van de VUB met mededeling GIFTFO7.

‘Een gift aan mijn fonds is een slimme investering. De wereld heeft elk talent nodig.’


Rector Caroline Pauwels

Steun vandaag nog

Delen is ook geven

De nood is hoog. De tijd dringt. Elke hulp is meer dan welkom. Zelfs als u niet kan schenken, kan u misschien wel delen? Verspreid daarom deze pagina in uw netwerk en help ons om elk talent kansen te bieden. We laten niemand achter.

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Delen op Linkedin