logo

Click here for English

Ben je een student in nood?

Dan verwijzen we je graag door naar de website van Studentenstatuut & studiefinanciering.

#LeaveNoOneBehind

Talenten ontwikkelen is onze sterkste troef. Maar als studenten het moeilijk krijgen dan volstaan talent, inzet en toewijding niet om een diploma te behalen. Om gelijke onderwijskansen te blijven waarborgen richt VUB rector Caroline Pauwels een noodfonds voor studenten op.

Zo helpt de VUB studenten die het financieel, materieel, sociaal of psychologisch moeilijk hebben. Een investering in dit nieuwe fonds betaalt zich terug en maakt de samenleving weerbaarder en inclusiever. Daarvoor hebben we partners nodig: alumni, bedrijven en VUB-sympathisanten.

"Als student combineer ik mijn stage met een studentenjob. Voor mijn eindwerk moet ik virtueel op elke plaats met mijn onderzoek kunnen bezig zijn. Zonder laptop kan ik mijn thesis niet afwerken.” Masterstudent J. (22)

#WeAreVUB

Het netwerk van de VUB vormt een hechte gemeenschap waarin studenten, academici, corporate partners en organisaties op elkaar kunnen rekenen. Als we er samen voor zorgen dat niemand uit de boot valt, wint iedereen.

Welke alumni helpen studenten om zonder constante financiële zorgen af te studeren? Welke ondernemingen investeren vandaag in de leiders en vernieuwers van morgen? Wie vindt ook dat geen enkel talent verloren mag gaan? Wie draagt bij aan een weerbare en inclusieve samenleving?

Creëer kansen


Schenken kan online of per overschrijving op het rekeningnummer BE51 0013 6779 3562 van de VUB met vrije mededeling GIFT FO7.

Doneer nu

Hoe iedereen wint bij filantropie

Een grotere diversiteit aan de instroom verhoogt de productiviteit van ondernemingen. Bedrijven investeren bewust in talentontwikkeling van studenten omdat ze daarmee voorbij de klassieke Corporate Social Responsability uiting geven aan hun lange termijn visie. Hoe sluit de missie van uw onderneming aan bij de visie van het fonds? Laten we het samen concreet maken. Contacteer Isabelle Marneffe (Isabelle.Marneffe@vub.be).

Wat als iedereen samenwerkt voor één doel?

Het VUB Caroline Pauwels Noodfonds is een samenwerking van de VUB Foundation met het International Relations Office, Onderwijs- en Studentenzaken (de dienst Studentenstatuut & Studiefinanciering, de Kotcoach en de afdeling Studiebegeleiding) en de Studentenraad. Uw gift helpt studenten die het financieel, materieel, sociaal of psychologisch moeilijk hebben. Studenten rekenen op ons en rector Caroline Pauwels rekent op u.

“Mijn moeder werd alleenstaande en een deurwaarder legde beslag op haar goederen. Mijn alimentatiegeld wordt gebruikt voor mijn stiefzus en broertje. Mijn studietoelage is te klein om de eindjes aan elkaar te knopen.” Bachelorstudent C. (19)
Haal meer uit uw gift! Vanaf €40 ontvangt u een fiscaal attest waarmee u in 2021 tot 60% van uw gift recupereert.

Wat u geeft aan de VUB krijgt u terug

Investeer in gelijke onderwijskansen. Zo blijft niemand achter.
De wereld heeft je nodig. #LeaveNoOneBehind.

Schenk nu online of via een overschrijving op het rekeningnummer

BE51 0013 6779 3562 van de VUB met mededeling GIFTFO7.

‘Een gift aan mijn fonds is een slimme investering. De wereld heeft elk talent nodig.’


Rector Caroline Pauwels

Steun vandaag nog