Broedplaats voor jonge, artistieke en culturele entrepreneurs

Je bent een Brusselse kunstenaar. Naast louter het artistieke, betekent cultuur voor jou ook het kritisch reflecteren over wereldbeelden die ons handelen bepalen en  het nadenken over alternatieven die tegengewicht kunnen bieden. Om je volledig te ontplooien ben je op zoek naar een vrijplaats voor creatieve rebellie.  

Geeft deze beschrijving jou volledig weer? Dan is Barak Lili M hét project voor jou.

Barak Lili M

Barak Lili M (Pilar) biedt enthousiaste dwarsliggers een plek waar ze elkaar ongebonden kunnen ontmoeten. Een plek waar jonge culturele entrepeneurs wilde ideeën kunnen laten rijpen en groeien. Het gaat om een fysieke werkplek, maar ook coaching en begeleiding op maat bij de uitwerking van je project behoren tot de opties. 

Barak Lili M bestaat uit: 

  • 3 atelierruimtes 
  • een repetitieruimte 
  • een broedplaats voor cultureel ondernemerschap 

In de drie atelierruimtes ontvangt Barak Lili M jou, een jonge Brusselse kunstenaar, wiens artistiek werk een link legt tussen kunst en wetenschap. 

Zet de daad bij het denken!

Zit jij met een wild idee, zoek je een plek om aan je project te werken of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat Barak Lili M voor jou kan betekenen? Neem dan snel contact op via de banner!  

Meer info 

Kunstenaars gezocht

Jouw engagement
  • Engagement gedurende 4 maanden  

  • Doel: oplevering van een eindtentoonstelling  

 

What's in it for you?
  • 24/24 toegang tot een werkruimte  
  • Ruimte voor creatieve rebellie 
  • Opties voor coaching en begeleiding op maat 

     

Inschrijven

Time to get creative!

Merk je dat je zelf de tijd of inspiratie niet meer vindt om je creatief bezig te houden? Heb je nood aan een moment om naar binnen te keren en tot rust te komen? Of heb je zin in een korte babbel met andere creatievelingen? Dan is het Creatief Atelier in Barak Lili M misschien iets voor jou.

“Creatief Atelier”, de naam zegt het eigenlijk al zelf, is een ruimte ingericht als atelier waarbij de focus op de creativiteit ligt. Je kan hier schilderen, schrijven, tekenen en nog veel meer. Het draait niet om het finale resultaat, maar om de vrijheid en de ontspanning van het bezig zijn. Hier kan je even ontsnappen aan al de deadlines en verplichtingen die het studentenleven met zich meebrengt!

De sessies vinden wekelijks op woensdagavonden plaats en duren vier uur. Iedere week wordt er willekeurig een thema gekozen (dit kan een woord, een citaat of een uitspraak zijn) en daar kan iedereen dan vrijblijvend rond werken. 

Meedoen?

Momenteel gaan deze sessies online door. Interesse om mee te doen? Stuur dan via Messenger een berichtje naar Lieselotte Weytjens en zij voegt je toe aan de groep. De sessies zijn meestal in het Engels.

*Als Urban Engaged University roepen we onze VUB-community op om mee te bouwen aan een betere wereld via maatschappelijk engagement. Op het platform “De Wereld Heeft Je Nodig”  verzamelt de VUB maatschappelijk zinvolle projecten, waar studenten, medewerkers, alumni en sympathisanten rond kunnen samenwerken. Deze projecten vertegenwoordigen de universiteit niet. De initiatieven en communicatie zijn voor rekening van de organisatoren van het project, en vertolken geen standpunt van de universiteit.