Word het groenste kot van de VUB dankzij Greenhouse bash! 

Zit jij op een kot van de VUB? Geef je om het milieu, maar weet je niet altijd goed hoe je ook op kot een belangrijk verschil kan maken? Hou je bovendien van leuke uitdagingen? Dan is Greenhouse bash iets voor jou!  

Je kent het waarschijnlijk wel: je zit op je kamer op kot en wil gaan koken in de keuken. In je haast vergeet je om bij het verlaten van je kamer het licht uit te doen. Daardoor brandt er onnodig licht in je kamer terwijl je er niet bent. Dat voorbeeld lijkt klein en onschuldig, maar als je al die kleine en onschuldige problemen met elkaar optelt, krijg je een heus probleem. Bovendien zijn er veel studenten die de ernst van het probleem wel inzien, maar niet weten hoe ze concreet een verschil kunnen maken.  

Greenhouse Bash geeft je elke week nieuwe, leuke opdrachtjes om milieubewuster op kot te worden. Die opdrachtjes breng je tot een goed einde en het bewijs ervan, zoals bijvoorbeeld een foto, stuur je naar Greenhouse Bash. Zo vergaar je kennis over bepaalde milieutopics en hoe je ze moet aanpakken. Bovendien kan je die opdrachtjes in een echt wedstrijdverband tegen andere koten uitvoeren. Je wordt daar dan ook voor beloond via kleine verrassingen als jij de winnaar bent, wat een extra reden is om er écht voor te gaan! Op het einde van de rit maak je dankzij jouw volharding bovendien ook kans op de befaamde titel van meest duurzame kot van de VUB. Een project waar je tijdens de opdrachten maar ook lang achteraf nog trots op kan zijn! Twijfel dus niet en schrijf je vandaag nog in en draag op een plezante manier jouw steentje bij aan het milieu! 

Meer info 

Vacature

Je bent…
  • Een VUB’er die op een VUB-kot zit
  • Begaan met jouw persoonlijke invloed op het milieu
Je hebt…
  • Zin om op een leuke, creatieve manier jouw ecologische voetafdruk te verkleinen
  • Toffe kotgenoten die samen met jou wekelijks een uitdaging willen aangaan
What’s in it for you?
  • Je vergaart kennis over het milieu
  • Je verkleint je ecologische voetafdruk
  • Het project brengt jou en je kotgenoten dichter bij elkaar
  • Af en toe word je, als je een opdracht goed uitvoert, beloond met kleine cadeautjes
  • Je maakt kans om op het einde van de rit de titel van ‘meest duurzame kot van de VUB’ te krijgen

Inschrijven

Contactgegevens

Projectleider: Hannah De Cauter 

E-mail: Greenteam@vub.be

TEL: 0475790321 

*Als Urban Engaged University roepen we onze VUB-community op om mee te bouwen aan een betere wereld via maatschappelijk engagement. Op het platform “De Wereld Heeft Je Nodig”  verzamelt de VUB maatschappelijk zinvolle projecten, waar studenten, medewerkers, alumni en sympathisanten rond kunnen samenwerken. Deze projecten vertegenwoordigen de universiteit niet. De initiatieven en communicatie zijn voor rekening van de organisatoren van het project, en vertolken geen standpunt van de universiteit.