UNISTAR needs your help! 

Ben je een VUB-medewerker die meer wil leren over vluchtelingen? Denk je dat een training collega's kan helpen om vluchtelingen beter te verwelkomen? Wil je helpen om zo een  blended learning en Europees training programma te ontwikkelen? Dan is het UNISTAR-project iets voor jou! 

UNISTAR staat voor UNIversity STAff for Refugees en is een Erasmus+ strategisch partnerschapsproject. Samen met de Vilnius Universiteit (Litouwen), Alice Salomon Hogeschool (Duitsland), Universidad Alcala (Spanje), de Hogeschool Utrecht (Nederland) en UNHCR zette de VUB dit project op poten. Het heeft als doel universiteiten te ondersteunen in het onderwijs van vluchtelingenstudenten. Zo wil UNISTAR een online cursus aanbieden die universiteitsmedewerkers opleidt en begeleidt bij het werk met vluchtelingstudenten. De cursus houdt daarbij rekening met de specifieke psychosociale zorgen en behoeften van de vluchtelingstudent. Momenteel ontwikkelt de projectgroep daarom een online cursus voor universiteitsmedewerkers in heel Europa.  

Omdat de cursus nog in haar beginfase zit, is het belangrijk dat UNISTAR die eerst test. En daar heeft het project jouw hulp bij nodig! In maart 2021 gaat de testfase van start. Vanaf dat moment kies je de modules die binnen jouw interesseveld liggen en volg je de proefcursus gedurende 4 weken.  Je kan alles volledig op je eigen ritme voltooien. Achteraf geef je samen met 10 andere universiteitsmedewerkers feedback over de inhoud, de opzet, de tijd die nodig is om de cursus af te ronden en het onlineplatform zelf. Op die manier kan UNISTAR de cursus verbeteren en op punt stellen tegen eind 2021. Zo kan die versie over heel Europa verspreid worden en strijden we samen naar een kwalitatief onderwijsaanbod. Twijfel dus niet en schrijf je in! 

Meer info 

Vacature

Je bent… 
  • Een VUB-medewerker die het belangrijk vindt om de juiste tools en trainingen te krijgen om om te gaan met vluchtelingen studenten. 

     
Je hebt… 
  • Een vrije agenda tussen 1 maart 2021 en 26 maart 2021 
  • Een goede kennis van het Engels 

     
What’s in it for you? 
  • Je zal meer kennis en ervaringen opdoen over vluchtelingen en hun psycho-sociale noden
  • Met je feedback tijdens de test fase lever je een belangrijke bijdrage aan onze Online Cursus

Inschrijven

Contactgegevens

Projectleider: Khaola Al Rifai

E-mail: Erasmusprojects@vub.be

*Als Urban Engaged University roepen we onze VUB-community op om mee te bouwen aan een betere wereld via maatschappelijk engagement. Op het platform “De Wereld Heeft Je Nodig”  verzamelt de VUB maatschappelijk zinvolle projecten, waar studenten, medewerkers, alumni en sympathisanten rond kunnen samenwerken. Deze projecten vertegenwoordigen de universiteit niet. De initiatieven en communicatie zijn voor rekening van de organisatoren van het project, en vertolken geen standpunt van de universiteit.