Na je studie

Als bio-ingenieur kies je voor een toekomstgericht beroep. Industriële grondstoffen, levensmiddelen, fijnchemicaliën en geneesmiddelen ontwikkelen en duurzaam produceren, staat daarin centraal. Bio-ingenieurs zijn erg gegeerd op de arbeidsmarkt. De opleiding staat in de top 10 van diploma's die het snelst naar werk leiden volgens de VDAB. Wil je sowieso het bedrijfsleven in en je optimaal voorbereiden? Bekijk dan zeker de opleidingen Innoverend Ondernemen en Bedrijfskunde.

Wat heb je geleerd?

Als bachelor leerde je de basisvaardigheden om een nieuw biotechnologisch proces te ontwikkelen. Als master kan je die kennis nu ook omzetten in de praktijk. Rondde je de bachelor- en masteropleiding af, dan krijg je de academische ingenieurstitel. Die is internationaal erkend.

 

Verder studeren

Wil je na het behalen van je masterdiploma nog even verder studeren alvorens je het werkveld intrekt? We bieden meer dan 20 master-na-masteropleidingen en heel wat postgraduaten aan die je academische kennis nog meer verbreden en/of verdiepen. Ook doctoreren behoort tot jouw opties. Een ruim en bijzonder hoogwaardig aanbod. En dus een extra troef op je cv. Enkele mogelijke vervolgopleidingen.

Welke beroepen kan je uitoefenen?

Beeld je het al even in. Je studies zijn prima verlopen en je mag je diploma in ontvangst nemen. Je glimt van trots, en terecht. Want met je diploma ben je gewapend als geen ander om de arbeidsmarkt op te gaan. Maar welke richting ga je uit?

Enkele afgestudeerden van de master Bio-ingenieurswetenschappen aan het woord:

  • Bart Degeest | Algemeen directeur van Yakult België

    "Als algemeen directeur van Yakult België ben ik zowel met management als met wetenschap bezig. Als manager help ik het team om op de best mogelijke manier samen te werken en resultaten te behalen. Het wetenschappelijk deel omvat onder andere onderzoeksprojecten organiseren en opvolgen in samenwerking met universiteiten, ziekenhuizen en instituten. Goede relaties met vooraanstaande wetenschappers onderhouden, en een goed inzicht in het recente onderzoek over probiotica en functionele voeding zijn van groot belang. Tot slot volg ik ook de snel veranderende nationale, Europese en wereldwijde wetgeving rond functionele voeding op."

     
  • Eva Tyteca | Beleidsadviseur bij de Belgian Feed Association

    "De waaier aan vakken in de opleiding zorgt ervoor dat je je jobuitwegen breed houdt. Bio-ingenieurs zijn multi-inzetbaar. Je kan van alles worden, van projectingenieur en beleidsadviseur tot kwaliteitsmanager. Tijdens de opleiding lijken je mogelijkheden vrij vaag, maar die kennis over verschillende domeinen is eigenlijk een heel nuttige vaardigheid.” 



    Lees het volledige verhaal



Andere beroepsverhalen van oud-studenten 

Wist je dat we soms ook bio-ingenieurs zoeken aan de VUB?

Je leest het goed. Een boeiende en zinvolle carrière uitbouwen als bio-ingenieur of specialist in cel- en genbiotechnologie: het kan ook bij jouw alma mater. Wij zijn een grote organisatie en zoeken daarom naar heel diverse profielen. 

Ontdek welke vacatures momenteel openstaan

Sluit je aan bij onze community van oud-studenten

Als je afstudeert aan de VUB behoor je tot een uniek netwerk van 75.000 oud-studenten (ook wel alumni genoemd) die klaarstaan om te bouwen aan een betere toekomst. Wij doen dit door zoveel mogelijk ervaringenideeën en andere vormen van kennis uit te wisselen om samen de dingen beter te doen. In onze job, in ons leven én ook daarbuiten, in de wereld.

Kortom, een VUB-diploma levert je niet alleen een sterk visitekaartje op de arbeidsmarkt op, maar ook een netwerk waar je op kan bouwen om je eigen professionele ambities waar te maken en het verschil te maken in de wereld. Meer redenen nodig? We sommen er enkele voor je op.

Proclamatie van Recht en Criminologie aan de VUB

... het loont de moeite!

  • Voordelen op en naast de campus. Een BasicFit-jaarabonnement tegen halve prijs, studententarief in de Resto... Oud-student zijn loont met het digitale alumnipas.
  • Hulp bij het solliciteren. Als pas afgestudeerde alumnus is het soms nog even zoeken om je weg te vinden op de arbeidsmarkt. Wij helpen je bij het maken van een vliegende start.
  • Netwerken. Word lid van je facultaire- of opleidingsalumnivereniging. Zo ben je mee met de ontwikkelingen binnen je vakgebied en de laatste netwerkevents.
  • Inspiratie voor je eigen carrière. Zoek je een job die aansluit bij jouw passies? Lees de carrièreverhalen en -tips van oud-studenten en ontdek de mogelijkheden per diploma.
  • Onze vervolgopleidingen. Onze samenleving en arbeidsmarkt staan niet stil. Onze vervolgopleidingen houden je kennis en vaardigheden relevant. Je leven lang.