Wat leer je in de opleiding? 

De opleiding maakt je o.m. vertrouwd met juridische vraagstukken inzake personeelsbeleid en reorganisatie van ondernemingen, welzijn op het werk, grensoverschrijdende tewerkstelling en werken voor de overheid. Je kan ook kiezen voor aansluitende niet-juridische vakken zoals o.m. Human Resource Management en Arbeids- en organisatiepsychologie en je kan in het kader van jouw masterproef ook een sociaalrechtelijke stage volgen.

Bekijk het studieprogramma 

 

De troeven van onze opleiding Sociaal Recht

Dit is de enige master-na-masteropleiding in het Sociaal Recht in Vlaanderen. Ze is bovendien ook toegankelijk voor wie geen masterdiploma in de Rechten heeft. De opleiding richt zich zowel naar pas afgestudeerde masters als naar werkenden. Het programma is namelijk flexibel en dus perfect combineerbaar met een job. Je beslist zelf over de duurtijd van je studietraject. Je docenten zijn ervaren specialisten met ruime expertise in het sociaal recht. In combinatie met de vele studenten die ook al praktijkervaring hebben, geeft dat vaak vonken in de lessen.

Ontdek alle troeven van de VUB 

VUB-studenten aan het woord over de opleiding

 
  • Valérie Vuurstaek | Studente Sociaal Recht

    "Tijdens de opleiding kwamen veel cases aan bod waar ik in mijn dagelijkse praktijk al mee geconfronteerd werd. Ik kreeg dus echt een link naar de praktijk, mét een stevige academische onderbouw."

Na je studie

Met kennis van sociaal recht word je een gegeerde kandidaat op de arbeidsmarkt. Onze alumni vind je in de meest uiteenlopende organisaties: overheidsdiensten, sociale organisaties, advocatenkantoren, studiediensten van politieke partijen, de academische wereld, enzovoort.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht