logo

Radioprotectie

Je bent arbeidsgeneeskundige en op zoek naar inzicht in de verschillende deelgebieden van de radioprotectie? Je wil meer leren over de verschillende toepassingen van ioniserende stralen en de bijbehorende bescherming? Je wil alle mogelijke biologische en genetische gezondheidsrisico’s kunnen identificeren, evalueren en opnemen in collectieve en individuele beschermingsprogramma’s? Dan staat het postgraduaatprogramma Radioprotectie jou op het lijf geschreven!

Faculteit


Geneeskunde en Farmacie

Meer info

Heb je vragen?


Stuur ons een e-mail! We helpen je graag verder.

Contacteer ons

Hoe zit de opleiding in elkaar?

Tijdens de opleiding krijgt de student inzicht in de verschillende deelgebieden van de radioprotectie. Hij krijgt kennis aangereikt over de natuur van de ioniserende stralen (Ioniserende stralen; fysische en radiochemische aspecten), over de bescherming tegen de ioniserende straling (Stralingsbescherming: zowel fysische bescherming als wettelijke), en over de biologische, genetische en gezondheidseffecten van de straling (Radiobiologie - Genetische en biochemische aspecten van ioniserende straling). Tegelijkertijd ontwikkelt de student tijdens deze lessen zijn vaardigheden in het identificeren en evalueren van het risico. In het vak Radiotoxicologie, -pathologie en medisch toezicht leert hij hoe een collectief en individueel beschermingsprogramma opgezet moet worden.

Aanvullend krijgt hij in het vak Nucleaire metingen en dosimetrie de vaardigheden aangeleerd in verband met detectie en meting van het risico. Tijdens stages, seminaries en bedrijfsbezoeken oefent de student zich in de praktische toepassing van de aangeleerde vaardigheden en attitudes.

Studiepunten

SP (Studiepunt): een studiepunt komt overeen met 25 tot 30 uren onderwijs-, leer- en evaluatieactiviteiten. Aan de Vrije Universiteit Brussel komt een SP overeen met een ECTS (de Europese norm voor het transfereren van studiepunten).

Leerresultaten

Leerresultaten zijn de beoogde kennis en inzicht, vaardigheden en attitudes die je dient te beheersen na het afronden van een opleiding.

Wil je meer weten over de specifieke leerresultaten van deze opleiding? Lees er hier meer over.

Onderwijskwaliteit


Aan de VUB vinden we goed onderwijs belangrijk. We zijn dan ook voortdurend bezig met het bewaken en verbeteren van de onderwijskwaliteit. Wil je meer weten over de kwaliteit van het onderwijs aan de VUB of ben je benieuwd naar de kwaliteit van een specifieke opleiding, lees hier dan meer.

Onderwijskwaliteit

Het einde is pas het begin

Beeld je in. Je studies zijn prima verlopen en je mag je masterdiploma in ontvangst nemen. Je glimt van trots, en terecht. Want met dat diploma van jou ben je gewapend als geen ander om de arbeidsmarkt op te gaan. Maar welke richting ga je uit? Je hebt verrassend veel mogelijkheden en ook hier staat de VUB je bij.

Afgestudeerd, okee. Maar nooit meer studeren, nee.

Dat je je masterdiploma behaald hebt, dat is een hele prestatie. Maar ook daarna kun je je kennis aan de VUB blijven bijspijkeren. Zo biedt de universiteit maar liefst 21 master-na-masteropleidingen aan en heel wat postgraduaten. Een aanbod dat niet alleen ruim is, maar ook bijzonder hoogwaardig. En dus een extra troef op je cv!

Careercenter


Individueel advies rond cv’s, gesprekstraining en jobmogelijkheden. Ook tijdens je studies!

Check de website

Doctoreren?


De VUB telt drie doctoral schools ter ondersteuning van doctorandi. Ze hebben tot doel junior-onderzoekers te stimuleren en te promoten via workshops, seminaries, master classes, …

Dr. in spe

Meer weten over onze alumni?

Meer info

Volg de VUB

Op LinkedIn

Een vliegende start

De lessen starten in de derde week van september. We verwelkomen je graag op een van de onthaalmomenten voor nieuwe studenten. Zo maken we je vanaf dag één wegwijs op de VUB. Heb je nu al een vraag voor de VUB? Hieronder vind je alvast wat informatie om je op weg te helpen.

Inschrijven en studiegeld

Alle informatie over studiegeld en inschrijvingen voor een postgraduaat vind je op deze website.