logo

De wereld heeft je nodig. Echt waar!

Onze planeet raakt uitgeput en heeft een heel wat duurzamere aanpak nodig als we van plan zijn met z’n allen hier nog wat langer rond te wandelen. Don’t look any further: VUB biedt je hét project aan om de klimaatstrijder en ondernemer in jou naar boven te halen!

Met ‘Sustainability: An interdisciplinary approach’ willen we studenten aansporen om als echte ondernemers aan de slag te gaan en actief te participeren in de strijd naar duurzamer ondernemerschap. De nadruk ligt hier sterk op samenwerking. Je werkt namelijk samen met je medestudenten uit verschillende richtingen, en met externe partners. Zo gingen dit jaar studenten een samenwerking met AMAB aan met wie ze een duurzaam soort papier ontwikkelden om Colruyt te voorzien van duurzamer verpakkingsmateriaal. Ieder jaar kunnen de externe partners variëren, zodat verschillende sectoren aan bod kunnen komen. Naast het uitwerken van je actieplan worden er doorheen het jaar ook discussietafels en lezingen georganiseerd, allemaal in het thema van sustainability.

Het is overduidelijk: ook als student kun je veel betekenen in de evolutie naar duurzaam ondernemen! Daarom is een keuzevak als dit niet enkel innovatief en uitdagend, maar je maakt deel uit van een belangrijke beweging die een van de grootste en meest dringende problematieken van onze samenleving aanpakt.

De wereld heeft je nodig!

Doe mee aan het keuzevak
Verantwoordelijke project
Bieke Abelshausen

E-mail:
bieke.abelshausen@vub.be

Meer weten over het keuzevak?

Contacteer Bieke

Vacature

Jij hebt ...

  • Een hart voor alles wat groen en eco is
  • Goesting om je ondernemersskills te ontdekken of verder te ontwikkelen
  • Misschien wel al een leuk idee in gedachten om duurzaam ondernemerschap te stimuleren

What’s in it for me?

  • De kans je netwerk uit te breiden en samen te werken met ondernemingen
  • Je zet je eerste stappen richting ondernemen
  • Je kan op een creatieve manier onze planeet helpen terug wat groener te worden

 

De planeet heeft je nodig!

Schrijf je in voor het keuzevak
Project verantwoordelijke:
Bieke Abelshausen

E-mail:
bieke.abelshausen@vub.be

Meer weten over dit keuzevak?

Mail naar Bieke