Organiseer en sensibiliseer samen met het VUB Greenteam

De wereld heeft dringend nood aan changemakers, en dan nog liefst changemakers met groene vingers. Het VUB Greenteam heeft die boodschap goed begrepen en maakt werk van een volledig bottom-up duurzaamheidsbeleid door middel van creatieve acties en projecten. Kortom: het Greenteam is on a mission, en ze hebben jou nodig!  

Sinds 2014 is Greenteam druk in de weer met zich te engageren en de hele VUB-community te informeren over het duurzamer maken van hun werk-studeer-en leefomgeving. Maar hun actievoering overstijgt de grenzen van de universiteit en haar Sustainability Action Plan. Greenteam maakt namelijk deel uit van een groter Europees netwerk: de Green Office Movement. Bijgevolg heeft het team dan ook een breder actieplan en streeft het doelen van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de VN en de Europese ‘Green Deal’ na. 

Het Greenteam sensibiliseert en zet aan tot engagement via sociale media, posters en video’s, maar voert ook innoverende acties en organiseert evenementen. Binnen de VUB werkt het team bijvoorbeeld samen met het VUB restaurant om een zo duurzaam mogelijk menu te kunnen presenteren. Buiten de VUB nam het Greenteam deel aan de Weconnect-week, voorzag het een duurzame cateringlijst voor de stad Brussel, werden er fietstochten in samenwerking met Brik georganiseerd, en zo gaat het lijstje nog wel even door.  

Naast de twee coördinatoren en enkele jobstudenten bestaat het team ook uit een aantal enthousiaste vrijwilligers, en daar hebben we meer van nodig! Als vrijwilliger organiseer je mee acties en evenementen en doe je heel wat kennis op over duurzaamheid. Het Greenteam raakt aan elk aspect dat het concept duurzaamheid omvat: water, energie, consumptie en productie enzovoort. Geen uitdaging is te groot! Wordt vrijwilliger en help het Greenteam de wereld een duurzame plek te maken! 

Meer info 

Vacature

Jij  
  • Hebt een passie voor duurzaamheid en klimaatkwesties 
  • Bent een teamplayer 
  • Bent een organisatorisch talent of wilt die skills alvast ontplooien 

     
What’s in it for me? 
  • Je bouwt een netwerk uit 
  • Je werkt samen met experts en doet heel wat kennis en knowhow op 
  • Je draagt bij aan het bereiken van de SDG’s en het mooier maken van onze planeet 

Inschrijven

Contactgegevens

Projectleider: Maarten Ipers 

E-mail: Greenteam@vub.be

TEL: 02 629 22 77

CAMPUS ETTERBEEK - LOKAAL E.2.08

*Als Urban Engaged University roepen we onze VUB-community op om mee te bouwen aan een betere wereld via maatschappelijk engagement. Op het platform “De Wereld Heeft Je Nodig”  verzamelt de VUB maatschappelijk zinvolle projecten, waar studenten, medewerkers, alumni en sympathisanten rond kunnen samenwerken. Deze projecten vertegenwoordigen de universiteit niet. De initiatieven en communicatie zijn voor rekening van de organisatoren van het project, en vertolken geen standpunt van de universiteit.