logo

Geneeskunde studeren? Dat doe je aan de VUB!

Op onze Brussels Health Campus in Jette zit je op de juiste plek om je te ontwikkelen tot huisarts of specialist. Alle medische studenten en specialisten van het Universitair Ziekenhuis Brussel van de VUB bevinden zich op dezelfde campus. Net als de leslokalen, labo’s en de studentenkoten. Handig, toch? Zeker met al die stages in je universitaire loopbaan.

Onze afgestudeerde artsen staan bekend om hun snelle professionele inzetbaarheid. Ze hebben bij het afstuderen dan ook al heel wat praktijkervaring op zak.

Is er een dokter op de campus? Nou en of.

Levens redden en mensen genezen. Dat is niet niets. Maar als je Geneeskunde studeert aan de VUB scheert je begeleiding hoge toppen. En dat scheelt een slok op een borrel. De Brussels Health Campus is het symbool van onze aanpak. De faculteit Geneeskunde en Farmacie en het UZ Brussel bundelen er hun troeven voor een indrukwekkende fusion van onderwijs, onderzoek en zorg. Zo garanderen we kwaliteit over de hele lijn. We doen dit bovendien op mensenmaat. En daar pluk jij de vruchten van!

'Topdokter' Dimitri Aerden onthult wat studenten Geneeskunde aan de VUB een voorsprong geeft

Proffen die het beste uit je halen.

De VUB biedt onderwijs in kleinere groepen waardoor de drempel om proffen aan te spreken een stuk kleiner is. En omgekeerd. Ga er maar vanuit dat zij jouw naam ook zullen kennen. Je kan namelijk rekenen op een één-op-één begeleiding bij de (klinische) stages, waarbij het vaak de prof zélf zal zijn die je begeleidt. Dat is meteen een van de aspecten die de opleiding Geneeskunde aan de VUB nu zo uniek maakt.

Handen uit de mouwen! En al vanaf het eerste jaar.

De opleiding Geneeskunde aan de VUB is heel praktijkgericht en dat al vanaf het begin. Tijdens de eerste twee bachelorjaren heb je al twee weken huisartsenstage en twee weken zorgstage in het ziekenhuis. Daarnaast breng je voor de competentiegerichte vakken ook heel wat tijd door in het Skillslab. Zo word je klaargestoomd om vanaf het eerste masterjaar volwaardige klinische (van 60 weken) en wetenschappelijke stages (van 16 weken) te lopen. In totaal breng je tijdens de 3 masterjaren 19 maanden op de werkvloer door. Door de verschillende klinische stages krijg je volop de kans om van heel wat disciplines te proeven en zo een weloverwogen keuze te maken voor de rest van je carrière. Afhankelijk van je medische vaardigheden op dat moment, zal je bepaalde taken zelf mogen uitvoeren. Het is dus niet enkel een kwestie van meelopen en kijken, maar vooral van doen!

Meer weten over de opleiding?

Boek je online infosessie

Benieuwd naar de lessen? Hier alvast een voorsmaakje met gynaecoloog prof. dr. Hendrik Cammu.

Faculteit


GENEESKUNDE EN FARMACIE

Ontdek alle opleidingen en nieuws

Heb je vragen?


Stuur ons een e-mail!

Contacteer ons

Hier vind je ons


Wegbeschrijving

Brussels Health Campus

Hoe zit de opleiding in elkaar?

Hieronder vind je een overzicht van de vakken uit de bachelor, master en eventueel manama. Tijdens de masterjaren bouw je binnen de verschillende leerlijnen verder aan je kennis en vaardigheden. Het einddoel is natuurlijk dat je zelf medisch kan handelen: “Hoe stel ik een diagnose en hoe (be) handel ik?”. Hierbij ligt de nadruk op de klinische praktijk met heel wat maanden stage verdeeld over de masterjaren. In je laatste masterjaar bereid je je voor op je vervolgopleiding door disciplinespecifieke stages te lopen. Hiermee zet je je eerste stappen naar je specialisatie na de basisopleiding. 

“Het grootste voordeel van de VUB is dat je voor je stages veel vrijheid hebt. Je kan zelf aangeven welke stages je wil doen en waar. Hetzelfde geldt voor de specialisaties. Dat je daarin zoveel keuzevrijheid hebt, vind ik heel belangrijk voor mijn toekomst.” Joke, 2de master Geneeskunde
Een studiepunt (SP) komt overeen met 25 tot 30 uren onderwijs-, leer- en evaluatieactiviteiten. Aan de Vrije Universiteit Brussel komt een SP overeen met een ECTS (de Europese norm voor het transfereren van studiepunten).

4 leerlijnen doorheen de bachelor en master

1. Medische kennis
Om te kunnen toepassen, moet je natuurlijk eerst leren begrijpen en veel kennis opdoen. Binnen deze leerlijn ontdek je hoe het menselijk lichaam werkt. In de eerste bachelor ligt de focus op een normaal lichaam en de cellen waaruit dit is opgebouwd. Tijdens de tweede bachelor bouw je verder op die kennis en leer je wat er precies gebeurt als die celwerking verstoord raakt. In het laatste jaar van je bacheloropleiding worden ziektemechanismen verduidelijkt. Hiermee zet je de eerste stappen richting het stellen van een diagnose. Je leert en verwerft klinische vaardigheden steeds in een wetenschappelijke context. De theoretische ziekteleer wordt grotendeels afgerond in het eerste masterjaar. Vanaf dan breng je je kennis in de praktijk tijdens stages en zal je op die manier je kennis en vaardigheden verder ontwikkelen op de werkvloer.

2. Wetenschappelijke lijn
Je raakt wegwijs in de grote hoeveelheid medische en wetenschappelijke informatie in bibliotheken en elektronische databases. Je leert hoe een wetenschappelijk onderzoek gestructureerd wordt en hoe je dat moet rapporteren. Hierbij is de link met de klinische praktijk belangrijk. Je leert klinisch redeneren en je bevindingen te onderbouwen met wetenschappelijke en epidemiologische gegevens. Vanaf het eerste masterjaar start je met de voorbereiding op je masterthesis die je aan het einde van je master zal moeten verdedigen. Hierbij horen ook 4 maanden wetenschappelijke stages.

3. Stages en medische vaardigheden
Medische vaardigheden krijg je alleen maar door te doen. Praktijkervaring opdoen is dan ook een must! Je krijgt de beginselen van patiëntenzorg en beroepshouding mee in o.a. interactieve sessies over arts-patiënt relaties, maar er wordt ook ingegaan op de omgang met andere betrokkenen bij de patiëntenzorg. Je kan je opgedane kennis en vaardigheden al onmiddellijk in de praktijk omzetten in de eerste twee bachelorjaren tijdens de twee weken huisartsenstage en twee weken zorgstage. Dit is op een verpleegeenheid in het ziekenhuis. EHBO, Basic Life Support en andere vaardigheden worden van het begin getraind op hoogtechnologische poppen in het Skillslab. Het spreekt voor zich dat je bepaalde medische vaardigheden eerst goed moet oefenen alvorens je je kunde loslaat op een levend persoon. In de drie masterjaren loop je in totaal 19 maanden voltijdse klinische stage. Deze kan je in het Universitair Ziekenhuis Brussel lopen, maar ook in andere ziekenhuizen in binnen- of  buitenland. Daarnaast staan er ook stages bij huisartsen, stages met een sociaal-maatschappelijke inslag, wetenschappelijke stages en een aantal keuzestages op het programma. Kortom, je krijgt voldoende gelegenheid om van alles te proeven om zo een weloverwogen keuze te maken voor je toekomst. In je derde masterjaar, wanneer al je stages zijn afgerond, volgt een klinisch eindexamen waarin je moet kunnen aantonen dat je alle leerdoelen bereikt hebt.

4. Maatschappij en gezondheid
In deze leerlijn wordt dieper ingegaan op de rol van geneeskundigen in de hedendaagse maatschappij. Een arts moet in zijn handelen immers rekening houden met socio-culturele en maatschappelijke factoren, de gezondheidseconomie en ethische overwegingen.

Master-na-master

Wil je huisarts worden? Arbeidsgeneesheer? Of zie je jezelf eerder aan een operatietafel staan? Na de basisopleiding van 6 jaar kies je in je master-na-master de richting die je uit wil in je professionele carrière. Voor je specialisatie kan je bij de VUB heel wat kanten uit. De VUB biedt de volgende master-na-masters aan: Huisartsgeneeskunde, Specialisatische Geneeskunde, Arbeidsgeneeskunde, Jeugdgezondheidszorg, Ziekenhuishygiëne en Rampengeneeskunde

Specialistische Geneeskunde (180 SP)

De opleiding Specialistische Geneeskunde loopt parallel met je assistentschap binnen je gekozen specialisatie. In de opleiding ontwikkel je naast je medische kennis ook de nodige vaardigheden voor de rol van communicator, manager en wetenschapper. Hoe lang je assistentschap duurt, hangt af van de specialisatie waarvoor je wilt gaan. Je kan kiezen uit 30 specialisaties.
 

Huisartsgeneeskunde (180 SP)

De opleiding tot huisarts duurt 3 jaar. Je bekwaamt je verder in het medisch probleemoplossend denken. Door de juiste vragen te stellen, werk je systematisch naar een diagnose en gepaste behandeling. Bij elk opleidingsonderdeel worden “leren” en “praktijk” bewust vervlochten door de stages. Deze opleiding wordt interuniversitair ingericht.
 

Eerste hulp bij echte rampen

Wanneer er ergens ter wereld een ramp gebeurt, is het belangrijk dat er zo snel mogelijk een goed gecoördineerd team ter plaatse is en de hulpverlening mee op gang trekt. De master-na-master European Master in Disaster Medicine is een unieke éénjarige opleiding aan de VUB die de nodige vaardigheden aanleert om tijdens dit soort missies zo correct en snel mogelijk te kunnen reageren.

Leerresultaten

Leerresultaten zijn de beoogde kennis en inzicht, vaardigheden en attitudes die je dient te beheersen na het afronden van een opleiding. Wil je meer weten over de specifieke leerresultaten van de bachelor opleiding? Lees er hier meer over. Klik hier voor meer info over de specifieke leerresultaten van de master opleiding.

Onderwijskwaliteit


Aan de VUB vinden we goed onderwijs belangrijk. We zijn dan ook voortdurend bezig met het bewaken en verbeteren van de onderwijskwaliteit. Wil je meer weten over de kwaliteit van het onderwijs aan de VUB of ben je benieuwd naar de kwaliteit van een specifieke opleiding, lees hier dan meer.

Onderwijskwaliteit

Licht je in, vraag rond.

Als VUB-student sta je er niet ineens alleen voor. Wij willen niet anders dan dat àl onze studenten een optimale slaagkans hebben. In het algemeen stellen we dan ook alles in het werk om je te begeleiden bij een geslaagd parcours!

Toelatingsexamen arts / tandarts

Om aan de opleiding Geneeskunde te kunnen beginnen, geldt maar één vereiste: slagen voor het centraal toelatingsexamen arts/tandarts georganiseerd door de overheid. Dit examen duurt een hele dag en test je wetenschappelijke kennis naast je empathisch vermogen en leesvaardigheid. Actuele info over het toelatingsexamen vind je op ikworddokter.be.

Hulp is onderweg!

Omdat een goede voorbereiding je slaagkansen aanzienlijk kan beïnvloeden, bieden we een heel aantal workshops en activiteiten aan om je klaar te stomen. Voor alle informatie en inschrijven: www.vub.be/voorbereiden

Toets je kennis en ontdek tips and tricks om te slagen voor het toelatingsexamen van studenten die het je al hebben voorgedaan. Ook op Facebook!

Waarom koos EmJay - dr. Popper voor de kijkers van Belgium's Got Talent - voor de VUB?

Niet geslaagd voor het toelatingsexamen! Wat nu?

Wellicht is het je grote droom om arts of specialist te worden, maar lukt het niet meteen om te slagen voor het toelatingsexamen. Misschien wil je je droom dan nog niet meteen opbergen en een jaar later voor de herkansing gaan. In tussentijd moet je natuurlijk ook iets doen. En stel dat je nooit slaagt voor het toelatingsexamen… Jammer genoeg bestaat die mogelijkheid ook nog altijd. Belangrijk is dat je goed nadenkt over je plan B en kiest voor een opleiding waar je een toekomst in ziet voor jezelf. Als je hier nog niet direct een idee over hebt en hulp wil om uit te zoeken welke opleiding dat dan zou kunnen zijn, kan je altijd terecht bij één van de medewerkers van ons Studiebegeleidingscentrum. Zij bekijken met veel plezier samen met jou de mogelijkheden.

Studiebegeleiding

Als VUB-student sta je er niet ineens alleen voor. Wij willen niet anders dan dat àl onze studenten een optimale slaagkans hebben. In het Studiebegeleidingscentrum Campus Jette stellen we dan ook alles in het werk om je te begeleiden bij een geslaagd parcours! Zo kan je voorbeeldexamens bekijken om een goed beeld te hebben van wat je te wachten staat. Ook zijn er blokpermanenties tijdens de examens en kan je er terecht voor feedback achteraf als je resultaten iets minder zijn

De juiste studiekeuze in 3 stappen

Download het e-book

Meer weten over de opleiding?

Boek je online infosessie

Studeren in semesters


2 X 13 WEKEN LES. DAN 2 WEKEN BLOK. DAN 3 WEKEN EXAMENS. DE EXAMENS ZIJN IN JANUARI EN JUNI. DE TWEEDE ZIT VAN EIND AUGUSTUS TOT MIDDEN SEPTEMBER.

Flexibel studeren


DE VAKKEN WAARVOOR JE NIET SLAAGT, NEEM JE MEE NAAR HET VOLGENDE JAAR EN COMBINEER JE MET NIEUWE VAKKEN. ZO KRIJG JE EEN GEÏNDIVIDUALISEERD STUDIETRAJECT. SOMMIGE STUDENTEN NEMEN BEWUST EEN DEELTIJDS PROGRAMMA OP, BIJVOORBEELD OM TE COMBINEREN MET EEN JOB.

maandag 26 oktober, 14:00

PhD Dianbiao Dong

Openbare doctoraatsverdediging tot het behalen van de graad van Doctor in de Ingenieurswetenschappen van de heer Dianbiao Dong. Gelieve als bijlage de uitnodiging te vinden.

Openbare doctoraatsverdediging tot het behalen van de graad van Doctor in de Ingenieurswetenschap...

maandag 26 oktober, 15:00

PhD Maxine Crauwels

Public defense to obtain the academic degree of Doctor of Bioengineering Sciences of Ms. Maxine Crauwels  Promotors: Em prof. dr. Serge Muyldermans, prof. dr. ir. Jo Van Ginderachter, prof. dr. Catarina Xavier, prof. dr. Nick Devoogdt

Public defense to obtain the academic degree of Doctor of Bioengineering Sciences of Ms. Maxine C...

maandag 26 oktober, 17:00

PhD Bram Vancompernolle

Openbare verdediging tot het behalen van de academische graad van Doctor in de Bio-ingenieurswetenschappen van de heer Bram Vancompernolle Promotor: Prof. dr. ir. Geert Angenon...

Openbare verdediging tot het behalen van de academische graad van Doctor in de Bio-ingenieurswete...

dinsdag 27 oktober, 16:00

PhD Sven Boulanger

Openbare doctoraatsverdediging tot het behalen van de graad van Doctor in de Ingenieurswetenschappen van de heer Sven Boulanger. Gelieve als bijlage de uitnodiging te vinden.

Openbare doctoraatsverdediging tot het behalen van de graad van Doctor in de Ingenieurswetenschap...

woensdag 28 oktober, 17:00

PhD Jens De Pelsmaeker

Openbare doctoraatsverdediging tot het behalen van de graad van Doctor in de Ingenieurswetenschappen van de heer Jens De Pelsmaeker. Gelieve als bijlage de uitnodiging te vinden.

Openbare doctoraatsverdediging tot het behalen van de graad van Doctor in de Ingenieurswetenschap...

vrijdag 30 oktober, 09:00 - 12:00 U

Basismodule Opleiden op de Werkvloer

(Dit evenement gaat enkel door indien de coronamaatregelen dat toelaten.)...

(Dit evenement gaat enkel door indien de coronamaatregelen dat toelaten.)...

vrijdag 30 oktober, 16:00

Chinese Mercantilism: the case of the EU-China relations

Doctoraatsverdediging van Astrid Pepermans voor het behalen van de academische graad van Doctor in de politieke wetenschappen met het proefschrift getiteld ‘Chinese Mercantilism: the case of the EU-China relations’....

Doctoraatsverdediging van Astrid Pepermans voor het behalen van de academische graad van Doctor i...

vrijdag 30 oktober, 16:00

How to Break the Myths Surrounding Albinism? Gaining Insight into Albinism-related Stigma Reduction Interventions in Local Communities and Formal Education in Tanzania.

Public defense to obtain the degree of Doctor of Educational Sciences of Ms. Tjitske de Groot....

Public defense to obtain the degree of Doctor of Educational Sciences of Ms. Tjitske de Groot....

zaterdag 31 oktober, 11:00 - 16:30 U

Digitaal publieksmoment VUB-onderzoek naar ‘Dood en samenleving’

Een dag van interdisciplinaire wetenschapscommunicatie rond onderzoek naar de omgang met dood, rouw en herdenking.

Een dag van interdisciplinaire wetenschapscommunicatie rond onderzoek naar de omgang met dood, ro...

woensdag 18 november, 12:00

Opleidingsintervisie

Tijdens de opleidingsintervisie voor ziekenhuisopleiders wordt in kleine groep (max. 5 deelnemers) -gestructureerd en onder begeleiding- uitgewisseld rond thema's die u zelf aandraagt. U leert met en van collega's rond moeilijkheden die ieder van u dagelijks tegenkomt bij het...

Tijdens de opleidingsintervisie voor ziekenhuisopleiders wordt in kleine groep (max. 5 deelnemers...

donderdag 19 november, 13:30

Paddle virtuele demosessie voor onderzoeksgroepen

Na de analyse van de online communicatienoden van de onderzoeksgroepen zocht Marcom een intuïtief systeem dat aan zoveel mogelijk van de verzamelde noden voldoet. Paddle is hiervoor hét beste platform. Het Paddle CMS is een op Drupal gebaseerd Content Management Systeem met focus...

Na de analyse van de online communicatienoden van de onderzoeksgroepen zocht Marcom een intuïtie...

donderdag 3 december, 16:00 - 18:00 U

Presentation of University Development Cooperation Career Award

The VUB University Development Co-operation Office will present its new award for outstanding development cooperation. Speakers: TBC

The VUB University Development Co-operation Office will present its new award for outstanding dev...

zaterdag 5 december, 08:30

Kinesitherapie bij patiënten met respiratoire aandoeningen

*** deze bijscholing is volzet***...

*** deze bijscholing is volzet***...

vrijdag 11 december, 10:00

Dutch-Belgian Database Day

The Dutch-Belgian DataBase Day (DBDBD) is a yearly one-day workshop on database research, organized in a Belgian or Dutch university. DBDBD 2020 will be organized by Vrije Universiteit Brussel in Belgium and held online....

The Dutch-Belgian DataBase Day (DBDBD) is a yearly one-day workshop on database research, organiz...

vrijdag 18 december, 12:00

Enrolment The Fresh Connection

A business game in the context of the class 'Operation Management'....

A business game in the context of the class 'Operation Management'....

donderdag 14 januari, 12:00

Opleidingsintervisie

Tijdens de opleidingsintervisie voor ziekenhuisopleiders wordt in kleine groep (max. 5 deelnemers) -gestructureerd en onder begeleiding- uitgewisseld rond thema's die u zelf aandraagt. U leert met en van collega's rond moeilijkheden die ieder van u dagelijks tegenkomt bij het...

Tijdens de opleidingsintervisie voor ziekenhuisopleiders wordt in kleine groep (max. 5 deelnemers...

dinsdag 2 februari, 08:30

ITNA 02/02/2021

READ THIS PAGE IN ENGLISH HERE...

READ THIS PAGE IN ENGLISH HERE...

dinsdag 25 mei, 08:30

ITNA 25/05/2021

READ THIS PAGE IN ENGLISH HERE...

READ THIS PAGE IN ENGLISH HERE...

vrijdag 1 januari, 11:45

Estate Planning

Permanente vorming • Academisch programma • Kennis • Praktijk • Specialisatie • Implementatie

Permanente vorming • Academisch programma • Kennis • Praktijk • Specialisatie • Implem...

vrijdag 1 januari, 12:00

Aanvraag toegang fietsenstalling

HET EINDE IS PAS HET BEGIN

Beeld je in. Je studies zijn prima verlopen en je mag je masterdiploma in ontvangst nemen. Je glimt van trots, en terecht. Want met dat diploma van jou ben je gewapend als geen ander om de arbeidsmarkt op te gaan. Maar welke richting ga je uit? Je hebt verrassend veel mogelijkheden en ook hier staat de VUB je bij.

Careercenter


INDIVIDUEEL ADVIES ROND CV’S, GESPREKSTRAINING EN JOBMOGELIJKHEDEN. OOK TIJDENS JE STUDIES!

Check de website

Doctoreren?


De VUB TELT DRIE DOCTORAL SCHOOLS TER ONDERSTEUNING VAN DOCTORANDI. ZE HEBBEN TOT DOEL JUNIOR-ONDERZOEKERS TE STIMULEREN EN TE PROMOTEN VIA WORKSHOPS, SEMINARIES, MASTER CLASSES, …

Dr. in spe

Een vliegende start

De lessen van academiejaar 2020-20121 starten in de derde week van september. We verwelkomen je graag op een van de onthaalmomenten voor nieuwe studenten. En op tal van andere actviteiten tijdens Kick off the Campus. Zo maken we je vanaf dag één wegwijs op de VUB. Heb je nu al een vraag voor de VUB? Hieronder vind je alvast wat informatie om je op weg te helpen.

Leerkrediet

Alsjeblieft, je krijgt 140 studiepunten. Bij wijze van welkom bij aanvang van een initiële bacheor- of masteropleiding. Die 140 studiepunten maken je leerkrediet uit. Dat krediet gebruik je om vakken te 'kopen' uit je studietraject. Slaag je voor die vakken, dan krijg je je punten terug. Meer nog: de eerste 60 studiepunten die je terugkrijgt, worden verdubbeld (alsjeblieft bis). Slaag je niet voor een of meer vakken, dan ben je de studiepunten die deze vakken 'waard' zijn, kwijt En moet je opnieuw studiepunten van je leerkrediet 'afgeven' om ervoor te kunnen herkansen. Te vermijden, zoiets, want zo slinkt je leerkrediet.

Toelatingsvoorwaarden en geïndividualiseerde studie- trajecten

Met een diploma secundair onderwijs kan je starten in elke bacheloropleiding (met uitzondering van Geneeskunde). Wil je graag meer info over specifieke toelatingsvoorwaarden voor bijvoorbeeld het schakelprogramma of directe toegang tot de master? Kijk dan op de VUB-website bij de opleiding van jou voorkeur. Hier vind je een lijst met de toelatingsvoorwaarden voor de opleidingen. Heb je vragen rond toelating, vrijstellingen en vakkenpakketten? Neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van de opleiding. Het samenstellen van je individueel studietraject gebeurt altijd samen met je studietrajectbegeleider.

Studiegeld en Sociale dienst studenten

Je studiegeld wordt berekend op basis van het aantal studiepunten dat je opneemt, je nationaliteit, opleiding en contracttype. Studenten uit de Europese Economische Ruimte (EER) die zich voor een initiële bachelor- of masteropleiding inschrijven, betalen een standaard vast bedrag en een variabel bedrag per studiepunt. Elk jaar wordt het studiegeld opnieuw berekend. Zit je in een financieel moeilijke situatie, dan neem je best contact op met de Sociale Dienst Studenten van de VUB. Zij bekijken per dossier hoe je geholpen kan worden.

Schrijf je in aan de VUB

Je kunt je het hele jaar online aanmelden voor jouw opleiding aan de VUB. Start nu je inschrijving! www.vub.be/inschrijvingen

Meer weten over onze voorzieningen?

Boek je infosessie

Hier vind je de Brussels Health Campus

Wegbeschrijving

 

Aan onze Brussels Health Campus vergroot je je kansen om je toekomst zélf te bepalen. We bieden je de mogelijkheid om te ontdekken waar je echt sterk in bent, zowel in je stagekeuze als met het oog op je specialisatie. Klinkt goed? Het wordt nog beter: de VUB en het UZ Brussel zitten samen op één campus. Handig, zeker met al je stages.

Jij op de eerste rij

Aan de VUB mag je je verwachten aan veel interactie en snelle feedback. Wedden dat je proffen jou al snel bij voornaam noemen? Voor de stages hechten we zo mogelijk nog meer belang aan persoonlijke begeleiding. Want aan het ziekenhuisbed leer je het vak pas écht. Enfin, om maar te zeggen dat onze studenten, in de les en tijdens hun stage, altijd op de eerste rij staan.

Is er een arts op de campus?

Zeker weten. Meer dan 800 zelfs, specialisten in opleiding meegerekend. Aan de Brussels Health Campus in Jette bundelen de Faculteit Geneeskunde en het UZ Brussel hun troeven in een mix van onderwijs, onderzoek en zorg. Het universitair ziekenhuis, de auditoria, labo’s en studentenkoten vind je verzameld op een groene campus. Alles op één plaats: dat betekent kleine afstanden, perfect te voet te doen. Goed nieuws, ook voor je stappenteller. En de AB is maar één tramticketje verder.

Praktijk is prioriteit. Aan de slag!

De masterjaren zitten tjokvol klinische en wetenschappelijke stages. In totaal spendeer je zo’n 19 maanden van je master op de werkvloer. Volop kansen dus om van verschillende disciplines te proeven. Je kiest je stages en stageplaatsen trouwens zelf. En stage lopen is bij ons niet alleen meelopen en kijken, maar vooral meedenken en doen. Onze studenten moeten later vanaf dag één kunnen meedraaien op de werkvloer. Daar staan we voor bekend.

Met zoveel praktijkervaring op zak maak je aan het einde van je master een weloverwogen keuze voor je specialisatie. Onze missie is pas geslaagd als jij de arts wordt die je écht wil zijn.

 

Topdokter Dimitri Aerden onthult hoe je studenten Geneeskunde van de VUB herkent

Bekijk de video

Spoedarts in opleiding Pauline koos na haar bachelor voor de VUB

Bekijk de video

De start van je klinische stages vieren we met een Witte Jassenceremonie

Bekijk de video

Het programma in detail

Klik hier

Live Student Chat op 25 juli!

Sommige dingen hoor je liever van een student dan van een prof ...

Hoe is het echt om Geneeskunde te studeren?  Heb je met het Toelatingsexamen de moeilijkste kaap al genomen, of blijft het pittig? Hoe cool zijn de stages? Duurt het lang voor je je thuis voelt op de campus? Op zaterdag 25 juli antwoorden onze studenten in een live chat op YouTube op al jouw vragen. Om mee te chatten moet je enkel ingelogd/geregistreerd zijn op YouTube. Hieronder vind je het uur en de link.

Student Chat Geneeskunde 11u30 – 12u30   https://youtu.be/qWiYN70gqqY

Heb je belangstelling in een chat over andere opleidingen van onze faculteit? Kijk dan ook even bij Biomedische Wetenschappen of Farmacie.