logo

Huisartsgeneeskunde

Je begrijpt dat geneeskunde voor een groot deel bestaat uit minder ‘strikt medische’ ongemakken en alledaagse kwaaltjes. Dat de huisarts wat dit betreft de geneeskundige bij uitstek is; net omdat hij niet alleen de onmisbare medische, maar ook de even noodzakelijke sociale en communicatieve competenties beheerst.

Wetenschappelijk in de dagelijkse praktijk

De opleiding heeft als doel huisartsen te vormen die op wetenschappelijk verantwoorde wijze vaardig zijn om het beroep in een dagelijkse praktijk uit te oefenen. Tijdens de opleiding leer je het proces van medisch probleemoplossen beheersen, door systematisch werken en het hanteren van het juiste diagnostische proces, aangepast aan het soort hulpvraag.

Faculteit


Geneeskunde en Farmacie

Meer info

Heb je vragen?


Stuur ons een e-mail! We helpen je graag verder.

Contacteer ons

Hoe zit de opleiding in elkaar?

Op het einde van de opleiding Huisartsgeneeskunde beschik je over een breed palet aan kennis en vaardigheden en ben je in staat met andere disciplines/hulpverleners samen te werken.

Bovendien kan je handelen in overeenstemming met de wetenschappelijke vorming, kan je duiden in hoeverre een medisch handelen wetenschappelijk gefundeerd is en kan je deze inzichten in de praktijk toepassen.

Als afgestudeerde beschik je over de juiste attitudes en sociale en communicatieve vaardigheden om met respect met een patiënt om te gaan en heb je een kritische kijk op je eigen handelen en de wil tot goede samenwerking met andere zorgenverstrekkers. Daarnaast ben je ook op de hoogte van de administratieve, sociale, deontologische en financiële regels die het medisch handelen beheersen.

Studiepunten

SP (Studiepunt): een studiepunt komt overeen met 25 tot 30 uren onderwijs-, leer- en evaluatieactiviteiten. Aan de Vrije Universiteit Brussel komt een SP overeen met een ECTS (de Europese norm voor het transfereren van studiepunten).

Leerresultaten

Leerresultaten zijn de beoogde kennis en inzicht, vaardigheden en attitudes die je dient te beheersen na het afronden van een opleiding.

Wil je meer weten over de specifieke leerresultaten van deze opleiding? Lees er hier meer over.

Onderwijskwaliteit


Aan de VUB vinden we goed onderwijs belangrijk. We zijn dan ook voortdurend bezig met het bewaken en verbeteren van de onderwijskwaliteit. Wil je meer weten over de kwaliteit van het onderwijs aan de VUB of ben je benieuwd naar de kwaliteit van een specifieke opleiding, lees hier dan meer.

Onderwijskwaliteit

Het einde is pas het begin

Beeld je in. Je studies zijn prima verlopen en je mag je masterdiploma in ontvangst nemen. Je glimt van trots, en terecht. Want met dat diploma van jou ben je gewapend als geen ander om de arbeidsmarkt op te gaan. Maar welke richting ga je uit? Je hebt verrassend veel mogelijkheden en ook hier staat de VUB je bij.

Afgestudeerd, okee. Maar nooit meer studeren, nee.

Dat je je masterdiploma behaald hebt, dat is een hele prestatie. Maar ook daarna kun je je kennis aan de VUB blijven bijspijkeren. Zo biedt de universiteit maar liefst 21 master-na-masteropleidingen aan en heel wat postgraduaten. Een aanbod dat niet alleen ruim is, maar ook bijzonder hoogwaardig. En dus een extra troef op je cv!

Careercenter


Individueel advies rond cv’s, gesprekstraining en jobmogelijkheden. Ook tijdens je studies!

Check de website

Doctoreren?


De VUB telt drie doctoral schools ter ondersteuning van doctorandi. Ze hebben tot doel junior-onderzoekers te stimuleren en te promoten via workshops, seminaries, master classes, …

Dr. in spe

Meer weten over onze alumni?

Meer info

Volg de VUB

Op LinkedIn

Een vliegende start

De lessen starten in de derde week van september. We verwelkomen je graag op een van de onthaalmomenten. Zo maken we je vanaf dag één wegwijs op de VUB. Heb je nu al een vraag voor de VUB? Hieronder vind je alvast wat informatie om je op weg te helpen.

Studiegeld

Het studiegeld voor een voltijdse masteropleiding bedraagt € 890/jaar. Het studiegeld varieert naar gelang het aantal opgenomen studiepunten (ECTS) en het al dan niet verkrijgen van een studiebeurs. Een gedetailleerd overzicht van de studiegelden per opleiding kan je hier raadplegen.