logo

Industriële Farmacie

Wil je de processen van bereiding/productie van geneesmiddelen op industriële schaal begrijpen en opvolgen? Wil je inzicht verwerven in de technieken voor analyse van geneesmiddelen en hulpstoffen? Wil je leren hoe je een kwaliteitssysteem kan beheren? Kortom, liever geen officina voor jou of een ziekenhuisapotheek maar toch een pure en onversneden voortgezette opleiding farmacie? Dan is de master-na-master Industriële Farmacie helemaal jouw ding!

Allround opleiding

De opleiding stelt je eveneens in staat om ondersteuning te geven bij klinische studies, marketing en salesopdrachten. Bovendien wordt verwacht dat je de eindverantwoordelijkheid kunt dragen voor publiciteit en voorlichting, fabricatie en controle en dat je kan participeren in experimenteel en klinisch farmacologisch onderzoek.

Faculteit


Geneeskunde en Farmacie

Meer info

Heb je vragen?


Stuur ons een e-mail!

Klik hier

Hier vind je ons


Wegbeschrijving

Brussels Health Campus

Hoe zit de opleiding in elkaar?

In deze voortgezette opleiding kan je je als apotheker bekwamen in de diverse functies die een industrieapotheker op zich neemt in een farmaceutisch bedrijf. Tijdens deze interuniversitaire master na masteropleiding leer je de processen van bereiding en productie van geneesmiddelen op industriële schaal begrijpen en opvolgen. Je kan ook processen van kwaliteitscontrole van geneesmiddelen implementeren en superviseren.

Studiepunten

SP (Studiepunt): een studiepunt komt overeen met 25 tot 30 uren onderwijs-, leer- en evaluatieactiviteiten. Aan de Vrije Universiteit Brussel komt een SP overeen met een ECTS (de Europese norm voor het transfereren van studiepunten).

Leerresultaten

Leerresultaten zijn de beoogde kennis en inzicht, vaardigheden en attitudes die je dient te beheersen na het afronden van een opleiding.

Wil je meer weten over de specifieke leerresultaten van deze opleiding? Lees er hier meer over.

Onderwijskwaliteit


Aan de VUB vinden we goed onderwijs belangrijk. We zijn dan ook voortdurend bezig met het bewaken en verbeteren van de onderwijskwaliteit. Wil je meer weten over de kwaliteit van het onderwijs aan de VUB of ben je benieuwd naar de kwaliteit van een specifieke opleiding, lees hier dan meer.

Onderwijskwaliteit

Het einde is pas het begin

Beeld je in. Je studies zijn prima verlopen en je mag je master-na-masterdiploma in ontvangst nemen. Je glimt van trots, en terecht. Want met dat diploma van jou ben je gewapend als geen ander om de arbeidsmarkt op te gaan. Maar welke richting ga je uit? Je hebt verrassend veel mogelijkheden en ook hier staat de VUB je bij.

Jobuitwegen

Als afgestudeerde master-na-master in de Industriële Farmacie beschik je over alle vaardigheden om als industrieapotheker in de farmaceutische industrie te functioneren. Hiertoe behoren onder meer de productie van geneesmiddelen, de kwaliteitscontrole ervan, de ontwikkeling van galenische vormen, de experimentele en klinische farmacologie, regulatory affairs en de marketing verantwoordelijkheden.

Ook zijn industrieapothekers werkzaam als product- en salesmanagers, clinical associates, medical writers, verantwoordelijke voor publiciteit en voorlichting, administratieve medewerkers bij de medische departementen, enz...

Afgestudeerd, okee. Maar nooit meer studeren, nee.

Dat je je masterdiploma behaald hebt, dat is een hele prestatie. Maar ook daarna kun je je kennis aan de VUB blijven bijspijkeren. Zo biedt de universiteit maar liefst 21 master-na-masteropleidingen aan en heel wat postgraduaten. Een aanbod dat niet alleen ruim is, maar ook bijzonder hoogwaardig. En dus een extra troef op je cv!

Careercenter


Individueel advies rond cv’s, gesprekstraining en jobmogelijkheden. Ook tijdens je studies!

Check de website

Doctoreren?


VUB telt drie doctoral schools ter ondersteuning van doctorandi. Ze hebben tot doel junior-onderzoekers te stimuleren en te promoten via workshops, seminaries, master classes, …

Dr. in spe

Meer weten over onze alumni?

Meer info

Volg de VUB

Op LinkedIn

Een vliegende start

De lessen starten in de derde week van september. We verwelkomen je graag op een van de onthaalmomenten. Zo maken we je vanaf dag één wegwijs op de VUB. Heb je nu al een vraag voor de VUB? Hieronder vind je alvast wat informatie om je op weg te helpen.

Studiegeld

Het studiegeld voor een voltijdse masteropleiding bedraagt € 890/jaar. Het studiegeld varieert naar gelang het aantal opgenomen studiepunten (ECTS) en het al dan niet verkrijgen van een studiebeurs. Een gedetailleerd overzicht van de studiegelden per opleiding kan je hier raadplegen.