logo

Kom op voor mensenrechten tijdens Schrijf-ze-VRIJdag!

Ben jij een VUB’er die mensenrechten heel belangrijk vindt? Vind je het ook schandalig dat overal ter wereld vandaag de dag nog steeds mensen na een oneerlijk proces achter tralies belanden? Wil je hier een belangrijk verschil in maken? Dan is Schrijf-ze-VRIJdag iets voor jou!

Mensenrechten kun je niet een beetje schenden of half respecteren. Je hebt ze allemaal, altijd en overal nodig om een waardig leven te leiden. Toch respecteert men ze niet overal. Nog te vaak krijgen mensen een oneerlijk proces en belanden ze onterecht in de gevangenis. Daar wil Amnesty International iets aan doen! Via Schrijf-ze-VRIJ-dag roept de organisatie zo veel mogelijk mensen op om brieven te schrijven voor mensen die een eerlijk proces verdienen. Jaarlijks doen tienduizenden leerlingen en studenten aan de actie mee. Hoe meer mensen, hoe groter de impact. Jouw deelname kan dus het belangrijke verschil maken!

Dit jaar gaat Schrijf-ze-Vrijdag door op 11 februari tussen 11u en 15u in De Markten. Het thema is Recht op Recht. Concreet schrijf je voor 4 jonge mensen die in de cel zitten terwijl hun rechtszaak niet voldeed aan de minimum eisen van een eerlijk proces. Het gaat om Ciham (uit Eritrea) , Bernardo (uit Guatemala), Mikita (uit Belarus) en Nasrin (uit Iran). Op de website van Amnesty International (www.amnesty-international.be/schrijfzevrijdagfilmpjes) kan je hun verhaal bekijken. Tijdens het evenement zorgen Amnesty International en MABO voor schrijftafels, papier, voorbeeldbrieven, balpennen en kaartjes. Ook de pers krijgt een uitnodiging. Terwijl je schrijft, kan je bovendien genieten van doorlopende concertjes van de Maboband. Op het einde van de dag verzamelen de vrijwilligers van de jongerengroep MABO en Amnesty International alle brieven zodat ze die naar de ambassade kunnen brengen. Wil je weten of jouw brief een impact maakt? Dat kan! Amnesty International laat altijd weten wie er naar aanleiding van de brieven vrij is gekomen. Dat toont aan dat het project, ondanks dat het een moeilijke opgave is, resultaten boekt. Dat is volledig te danken aan de steun van vele sympathisanten wereldwijd. Twijfel dus niet, en schrijf ze vrij!
 

Ik wil ze vrij schrijven!

Doe mee
Project verantwoordelijke:
Marleen Mertens

E-mail:
marleen.metens@skynet.be

Tel:
+32 (0) 476 36 46 07

Schrijf-ze-vrijdag!

Naar de website

Vacature

Je bent…

  • Een VUB’er die mensenrechten heel belangrijk vindt

Je hebt…

  • Een vrije agenda op 11 februari tussen 11u en 15u
  • Zin om brieven te schrijven
     

What’s in it for you?

  • Jouw brief zorgt voor de nodige druk die het belangrijk verschil kan maken!
  • Jij kan bijdragen in de vrijlating van onterecht opgesloten mensen!
     
Project verantwoordelijke
Marleen Mertens

E-mail:
marleen.metens@skynet.be

Tel:
+32 (0) 476 36 46 07

Schrijf-ze-vrijdag!

Naar de website