logo

LEER EN FILOSOFEER BIJ STUDIEKRING VRIJ ONDERZOEK 

Ben jij nieuwsgierig, kritisch en constant op zoek naar antwoorden op vragen die jou bezighouden? Blijf dan vooral niet met je ongetwijfeld superinteressante hersenspinsels zitten, maar deel ze met de leden van de Studiekring Vrij Onderzoek! 

Deze kring is not your typical kring. Er is geen studentendoop, iedereen is welkom, en de ledenwerving werkt faculteitoverschrijdend. In deze kring debateer en discussieer je met de andere leden en zoek je naar wat er zoal leeft in de gangen van de VUB-campus. De onderwerpen die besproken worden zijn modern relevant voor je eigen generatie. Zo staan zaken als man-vrouw relaties, seks, technologie en armoede bovenaan de agenda. 

De studiekring vrij onderzoek spoort je aan kritisch na te denken over iedere morele stelling omdat er altijd betere en nieuwe argumenten te vinden zijn. Die kritische en vrije geest is zowat het grondprincipe van onze universiteit. Wie VUB zegt, zegt vrij onderzoek en omgekeerd. 

De boog kan natuurlijk niet altijd gespannen staan. Naast debatten en discussies worden er ook gezellige ledenweekenden, uitstappen en filmavonden georganiseerd. Voor de goede geestverruimende, filosofische conversaties moet je aanwezig zijn op de kampvuren of de kaas&bier avonden die de kring organiseert. 

Al sinds 1949 strijdt de kring vrij onderzoek voor een vrije campus waar dogma’s geen plaats krijgen. Als lid staat jouw inbreng centraal en krijg je de kans de agenda mee invulling te geven met zaken die jou boeien. Benieuwd? Voel je vrij eens een vergadering mee te volgen iedere maandag om 20 uur! 
 

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Projectleider
Bram Moriën

E-mail:
STKVO@vub.be

Wil je meer weten over dit project?

Check hun facebook

VACATURE  

Jij hebt 

  • Een kritische geest vol vragen die je graag wilt delen met je medestudenten 
  • Zin om nieuwe vrienden te maken die jou passie voor vrij onderzoek delen 
     

What’s in it for me? 

  • je leert debatteren en hoe je evenementen organiseert 
  • je leert opiniestukken en adviezen schrijven 
  • je krijgt er vrienden voor het leven bij 

     

Wil je je engageren voor dit project?

Doe mee!
Projectleider:
Bram Moriën

E-mail:
STKVO@vub.be

Wil je meer weten over dit project?

Check hun facebook