logo

FACULTEIT RECHT & CRIMINOLOGIE

Samen leven is niet eenvoudig. Er zijn wetten voor nodig. Om de verhouding te regelen tussen multinationals en consumenten, bijvoorbeeld. Of tussen Europese en nationale instellingen. Maar ook om een antwoord te bieden op ontwikkelingen als het stijgend aantal gevangenen. Of het groeiend onveiligheidsgevoel. Boeiend, zeg je? Aan de faculteit Recht & Criminologie van de VUB krijg je inzicht in al deze en andere thema’s. En bouw je een gedegen juridische en criminologische kennis op waarmee je later persoonlijk kunt wegen op de evolutie van de maatschappij. Als dat geen vooruitzicht is.

Miguel De Jonckheere, Decaan Recht en Criminologie

Sterke opleidingen en sterk onderzoek

Het is met veel plezier en met een zekere fierheid voor wat we als faculteit vertegenwoordigen dat ik jullie welkom heet op de webpagina van de faculteit recht en criminologie van de Vrije Universiteit Brussel.

De faculteit met haar twee opleidingen rechten en criminologie wordt algemeen erkend voor haar studentgericht en kwalitatief onderwijs dat studenten vormt tot kritische en redelijk eigenzinnige wereldburgers. Onze alumni bekleden daarom zeer vaak sleutelposities in internationale en regionale organisaties, in de Belgische politiek, de magistratuur, de advocatuur, de ambtenarij, de politionele diensten, het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld. Het onderwijs op onze faculteit wordt gevoed door een traditie in het wetenschappelijk onderzoek. Onderzoek dat op bepaalde domeinen tot ver buiten onze landsgrenzen geroemd wordt. De waarden van onze universiteit indachtig, zijn wij ook maatschappelijk geëngageerd en proberen we deze ingesteldheid mee te geven aan onze studenten zodat zij de uitdagingen van deze wereld niet onverschillig en onvoorbereid tegemoet gaan.

Wil jij ook deel uitmaken van deze dynamische en ambitieuze faculteit en ben je op zoek naar een sterke opleiding gesteund op gedegen onderzoek? Je hebt het gevonden. Wij zijn ervan overtuigd dat we hier, in het hart van Europa, samen kunnen bouwen aan een toekomst waarin jij, met je opgedane kennis en vaardigheden, je plaats zult verwerven.  

STUDEREN AAN FACULTEIT RECHT & CRIMINOLOGIE

Start hier!

Erasmus


Wist je dat je op Erasmus kan?

Klik hier!

VUB alumnus ben je voor het leven

Alumni

Blijf op de hoogte van al het VUB nieuws


MIS GEEN ENKELE UPDATE!

Schrijf je in

EVENEMENTEN

Kalender
vrijdag 22 november, 19:00

Diploma-uitreiking Recht en Criminologie

 Prof. dr. M. De Jonckheere, decaan van de Faculteit Recht en Criminologie nodigt u uit op de plechtige diploma-uitreiking academiejaar 2018-2019.

 Prof. dr. M. De Jonckheere, decaan van de Faculteit Recht en Criminologie nodigt u uit op de pl...

donderdag 5 december, 17:00

The Seduction of Terrorism: Perspectives on the Existentialist Aspects of Islamic-Inspired Terrorism and Violence

The Faculty of Law and Criminology is pleased to announce that Phd student Léa Massé is going to give a lecture on The Seduction of Terrorism: Perspectives on the Existentialist Aspects of Islamic-Inspired Terrorism and violence....

The Faculty of Law and Criminology is pleased to announce that Phd student Léa Massé is going t...

zaterdag 7 december, 09:00

“Over plichten en cijfers: de notaris als goede huisvader”

VLN Congres: “Over plichten en cijfers: de notaris als goede huisvader”...

VLN Congres: “Over plichten en cijfers: de notaris als goede huisvader”...

woensdag 11 december, 12:30

The concept of impact assessment in European privacy and personal data protection law

Doctoraatsverdediging van Dariusz Kloza voor het behalen van de graad van Doctor in de Rechten met het proefschrift getiteld 'The concept of impact assessment in European privacy and personal data protection law'.  

Doctoraatsverdediging van Dariusz Kloza voor het behalen van de graad van Doctor in de Rechten me...

dinsdag 17 december, 10:00

Clarifying the scope of labour exploitation in human trafficking law: towards a legal conceptualisation of exploitation

Doctoraatsverdediging van Amy Weatherburn voor het behalen van de academische graad van Doctor in de rechten met het proefschrift getiteld: "Clarifying the scope of labour exploitation in human trafficking law: towards a legal conceptualisation of exploitation" ....

Doctoraatsverdediging van Amy Weatherburn voor het behalen van de academische graad van Doctor ...

dinsdag 7 januari, 12:00

Nieuwjaarsreceptie Faculteit Recht en Criminologie 2020

Naar goede traditie nodigt de Faculteit Recht en Criminologie haar personeel van harte uit  op dinsdag 7 januari 2020 om 12 uur in 4C306 om onder het genot van een hapje en een drankje terug te blikken op het afgelopen jaar en gezamenlijk het glas te heffen op het nieuwe jaar. Gel...

Naar goede traditie nodigt de Faculteit Recht en Criminologie haar personeel van harte uit  op ...

HOE BEÏNVLOEDT TECHNOLOGIE EN WETENSCHAP ONZE DEMOCRATIE EN ONS RECHTSSYSTEEM?

Law, Science, Technology & Society en de interactie daartussen. Ziedaar de focus van de onderzoeksgroep LSTS. De uitdaging? Nagaan in hoeverre de huidige wetenschappelijke en technologische evolutie noopt tot een herijking van de grondprincipes van democratie en staatsrecht. Vanuit een multidisciplinaire benadering wisselen experten uit vakgebieden als rechten, criminologie, sociologie en ‘harde’ wetenschappelijke richtingen inzichten uit om zo tot nieuwe antwoorden te komen. Hoe ga je om met zaken als het gebruik van lokatiegegevens, de koppeling van databanken, de digitalisering van publicaties, genetisch gemodifieerde gewassen? LSTS vist het uit.

Faculteit Recht & Criminologie
Gebouw C - 4de verdieping
Lokaal 4.C.301
Pleinlaan 2
Brussel
Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus
Pleinlaan 2
Brussel

Toekomstige studenten

info@vub.ac.be

Bedrijven

rd.interface@vub.ac.be

Pers

Sicco Wittermans
+32 (0) 473 96 41 37
sicco.wittermans@vub.ac.be