Toelatingsvoorwaarden

Welk diploma is vereist?

Dit hangt af van het studieprogramma (bachelor, master, voorbereidingsprogramma, schakelprogramma) waarvoor je je wil inschrijven. Hoe checken? BijĀ 'programma'Ā scrol je naarĀ het studieprogramma van jouw keuze en klik je op 'toelatingsvoorwaarden'. Hier vind je onder meer de diplomavoorwaarden terug.

Wil je instromen met een ander diploma, neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van de faculteit om een individueel studietraject te bekomen. Ook met vragen over vrijstellingen en vakkenpakketten kan je hier terecht.

Contacteer deĀ studietrajectbegeleider

Welke toegangsproeven moet ik afleggen?

Om te kunnen starten aan deze opleiding hoe je geen toegangsproeven af te leggen.

Zijn er taalvoorwaarden?

Deze opleiding wordt in het Nederlands onderwezen, en daarom is het belangrijk dat je deze taal goed beheerst. Is Nederlands niet je moedertaal, dan bekijk je best de Nederlandse taalvoorwaarden die gelden voor deze opleiding.

Taalvoorwaarden Nederlands

Zijn er nog andere voorwaarden?

Neen, er zijn geen andere voorwaarden waar je rekening mee moet houden om met deze opleiding te starten.

Schrijf je in!

Wil je je inschrijven aan de VUB? Een goed idee: onze universiteit behoort tot de top in Belgiƫ en ver daarbuiten. We helpen je graag zo vlot mogelijk door de verschillende stappen van het inschrijvingsproces.

Alles over het inschrijvingsproces

Vragen over de inschrijvingsprocedure? Geen paniek, we hebbenĀ handige tips voor je inschrijving, een stap-voor-stap gids doorheen de aanmeldingsprocedure en een antwoord op de meestgestelde vragen.

Hulp tijdens je aanmelding en inschrijving

Bereid je voor

Kan ik de opleiding wel aan?Ā Het is een vraag waar veel studiekiezers mee kampen. Een goede voorbereiding helpt je om met een gerust gemoed aan je studies te beginnen.Ā Dit doe je door te achterhalen of je over voldoendeĀ voorkennisĀ beschiktĀ en bij te schaven waar nodigĀ (aan de hand vanĀ online toetsenĀ enĀ andere voorbereidingsactiviteiten).

Wat moet je kennen?Ā  Ā  Ā Ā Test je kennisĀ  Ā  Ā Ā Andere voorbereidingsactiviteiten

Wiskunde is vaak 1 van de struikelblokken voor studenten in hun 1ste jaar. Als je eventuele tekorten niet hebt kunnen wegwerken bij de start van het academiejaar, kan je hier tijdens het jaar nog aan verder werken. Zo kan je in het 1ste semester van de opleiding het keuzevak Basisvaardigheden wiskundeĀ volgen. Studenten worden intensief begeleid in het verwerven van essentiĆ«le wiskundige vaardigheden en bij het maken van oefeningen.Ā Tijdens de onthaalweek zal je een pre-toetsĀ afleggen. Deze toets helpt je in te schatten hoe het met je voorkennis is gesteld en of je nood hebt aan het vak Basisvaardigheden wiskunde.

Een universitaire studie betekentĀ ook vooral je studiemethode aanpassen, want je krijgt veel meer leerstof en je moet je studiewerk zelfstandiger organiseren. Onze medewerkers vanĀ StudiebegeleidingĀ helpen je om de juiste studiemethode te vinden. Zij bieden onder andere individuele begeleiding, workshops, tips en tricks aan.