Jouw studieprogramma

In de bachelorjaren krijg je een stevige dosis theorie en praktijk rond beweging en revalidatie. Het programma steunt op 4 pijlers: biomedische wetenschappen, houdings- en bewegingsvaardigheden, therapeutische vaardigheden, en onderzoeksmethodes en stages.

In de masteropleiding kies je een specialisatie.

Bachelor

Bachelor of Science in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie

Standaard traject

Master

Master of Science in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie

Afstudeerrichting inwendige aandoeningen

Afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen - optie manuele therapie

Afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen - optie sportkinesitherapie

Afstudeerrichting neurologische aandoeningen

Afstudeerrichting ouderen

Schakelprogramma

Schakelprogramma Master of Science in Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie

Standaard traject

Heb je een specifiek programma nodig?

HIeronder vind je het aanbod specifieke programma's voor deze opleiding. Voor vragen hierover, kan je studiebegeleiding contacteren.

 Contacteer Studiebegeleiding 

Verkort traject na LOBW

Dit verkorte programma van één jaar is bedoeld voor studenten met een academische bachelor in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen.

Bekijk het studieprogramma.

Verkort traject na Geneeskunde

Dit programma is afgestemd op de voorkennis van studenten in het bezit van een bachelor in de Geneeskunde.Dit programma omvat 94 studiepunten. Omwille van overlapping van verplichte aanwezigheden in de lessen is het niet mogelijk om het gehele programma in één academiejaar af te leggen.

Bekijk het studieprogramma.

Verkorte Masters

Studenten met een bachelordiploma Fysiotherapie uit Nederland kunnen na (of tijdens) het volgen van een schakelprogramma inschrijven in de verkorte master.

Vragen over de opleiding of over je studiemogelijkheden? Op 25 mei en 28 juni, van 19.00 uur tot 20.00 uur kan je terecht in onze online infosessie. Schrijf je hier in.

Verkort traject Musculoskeletale aandoeningen optie Sportkinesitherapie   Verkort traject Musculoskeletale aandoeningen optie Manuele Therapie  Verkort traject Inwendige aandoeningen  Verkort traject Neurologische aandoeningen  Verkort traject REVAKI bij ouderen

Individueel traject

Aan de VUB studeer je op jouw ritme. Een flexibel studietraject laat je toe om maximaal rekening te houden met jouw persoonlijke situatie (topsportdyslexie of een functiebeperking bijvoorbeeld).

Meer informatie