Onze Fellows van 2023

Elke faculteit van onze universiteit heeft haar Fellows en Ere-Fellows, net als de VUB zelf. Stuk voor stuk gaat het om toegewijde deskundigen en leiders in hun vakgebied, die ons helpen om betere banden met de maatschappij en het bedrijfsleven tot stand te brengen.

Maak kennis met de Fellows van onze andere faculteiten

Ingrid De Jonghe

Ingrid De Jonghe heeft een Master in de Criminologie en Rechten. Na 15 jaar rechtspraktijk ging ze terug naar de universiteit om pedagogie en psychologie te studeren. In 1996 begon ze als gedrags- en systeemtherapeute. Ingrid De Jonghe heeft in 2010 de vzw TEJO “Therapeuten voor jongeren” opgericht., een organisatie die laagdrempelige therapeutische hulpverlening biedt aan jongeren tussen 10 en 20 jaar in meer dan 20 verschillende TEJO-huizen. Vier jaar geleden werd ook TEJO Vlaanderen opgericht waarvan ze de eerste voorzitster was. In 2020 ontving ze de Grote prijs voor Opvoeding van het Fonds Filson Steers Mariman, onderdeel van de Koning Boudewijnstichting. Deze prijs wordt uitgereikt aan een persoon uit de Vlaamse Gemeenschap die haar of zijn leven in het teken stelt van de opvoeding van kinderen of jongeren.

Akira Hiruma

Akira Hiruma behaalde een diploma aan de Rutgers State University of New Jersey en heeft aan het hoofd gestaan van 6 verschillende bedrijven. Hij bekleed vandaag meerdere bestuurdersfuncties bij verschillende organisaties en is president en voorzitter van de raad van bestuur van het Japanse toonaangevende fotonicabedrijf Hamamatsu Photonics. Akira Hiruma is ook mede oprichter en bezieler van een van de belangrijkste internationale onderzoeksleerstoelen aan de VUB, namelijk de Hamamatsu Applied Photonics Innovation chair (HAPI-chair). Met deze leerstoel worden uitwisselingen van studenten, vorsers en professoren tussen Japan en de VUB uitgewisseld. De samenwerking met Akira Hiruma en met name de HAPI chair kan als voorbeeld dienen voor andere Japanse bedrijven en toonaangevende IOF groepen om nieuwe banden te creëren met high-tech innoverende Japanse bedrijven . Akira Hiruma heeft een zeer groot netwerk in Japan dat de VUB toestaat om betere banden te leggen met de Japanse industrie, evenals met Japanse universiteiten.

Koen Vermout

Koen Vermout behaalde een diploma burgerlijk ingenieur elektronica aan de VUB en een MBA aan de UHasselt. Na een carrière bij Alcatel en Nexans waar hij verschillende operationele en algemene managementfuncties bekleedde in Europa, Azië en Afrika is hij nu medeoprichter en CEO van AZTEQ waar hij verantwoordelijk is voor het dagelijks beheer en de administratieve opvolging. Hij brengt expertise in operationele excellentie, in het ontwikkelen van activiteiten in snel groeiende omgevingen en in het leiden van zeer performante teams in verschillende landen.

Ilse Ooghe

Ilse Ooghe studeerde aan de VUB af als bio-ingenieur en behaalde nadien een master in Educationals Sciences. Ze werkte als bio-ingenieur in de privésector en bekleedde verschillende directiefuncties bij Janssen Pharmaceutica. In 2009 stapte ze over naar het onderwijs. In 2007 startte ze bij CVO De Oranjerie waar ze werkte als coördinator interne kwaliteitszorg, lerarenopleiding en HBO-5 opleidingen. Na haar tweede master, werkte ze in het secundair onderwijs als beleidsmedewerker en vervolgens als directeur. Onder haar beleid evolueerde de school (KAMSA Aarschot) tot een innovatieve brede school met een sterk uitgebouwd STEM-aanbod. In 2019 greep ze de kans om haar liefde voor wetenschap en educatie te verbinden in RVO-society waarvan ze intussen bijna vier jaar algemeen directeur is.

Stefaan Verhulst

Stefaan Verhulst behaalde zijn doctoraat aan de VUB onder begeleiding van professor Pieter Ballon. Hij is mede-oprichter van Govlababoratory aan de New York University, een ’action research’- centrum dat zich richt op het transformeren van besluitvorming met behulp van data en collectieve intelligentie. Hij heeft uitgebreide ervaring met het inzetten van data en open science voor maatschappelijke impact en is een pionier in het creëren van data-collaboratives. Hier maken zowel de private als publieke data in verschillende domeinen, waaronder wetenschappelijk onderzoek en humanitaire hulp, gebruik van. Stefaan Verhulst ook mede-oprichter en wetenschappelijk hoofdadviseur van The Data Tank, een doe- en denktank in Brussel die het verantwoord hergebruik van data voor het algemeen belang wil bevorderen. In 2018 werd hij door het wereldwijde beleidsplatform Apolitical erkend als één van de 10 meest invloedrijke academici in de digitale overheid wereldwijd.

Onze Fellows van 2021

Alicja Gescinska

Alicja Gescinska is een Pools-Belgische filosofe, schrijfster en dichteres. Ze studeerde moraalwetenschappen aan de Universiteit Gent, waarna zij onderzoek verrichtte aan de Universiteit van Warschau. In Gent behaalde ze een doctoraat over vrijheid en persoonlijkheid in het denken van Max Scheler en Karol Wojtyła. Zij werkte aan Princeton University en Amherst College, en is nu directeur van de opleiding Philosophy by Research aan de University of Buckingham.

Alicja is een belangrijke stem in het hedendaagse sociale en filosofische debat. Haar publicaties getuigen van een groot humanistisch engagement en vooral van een groot geloof in de waarde van het vrije denken en de vrije meningsuiting. Op deze manier vertegenwoordigt en belichaamt ze de intellectuele houding die de VUB haar studenten wil bijbrengen. In het kader van haar Fellowship kan Alicja fungeren als gastspreker en -docent, en als lid van het PACT-initiatief.

Clement Hiel

Clement Hiel is een VUB-alumnus en een wereldbefaamd expert in geavanceerde materialen. Na zijn studies aan de VUB werkte hij voor de NASA aan de ontwikkeling van hardware en wetenschappelijke instrumenten voor orbitale, deep-space en bemande ruimtevluchten. Vervolgens richtte hij bedrijven op die technische innovaties ontwikkelden voor NASA, Boeing, de Amerikaanse luchtmacht en schone energiesystemen wereldwijd. Momenteel is hij algemeen directeur van CSSI. Hij kreeg heel wat prestigieuze innovatieprijzen, waaronder de 2016 Tibbetts Award for Innovation van de Amerikaanse president Barack Obama en de 2021 George Lubin Award van de Society for Advanced Materials and Process Engineers.

Clement blijft zich inzetten voor de VUB en heeft een natuurlijke aanleg om zijn passie voor leren en voor wetenschap en technologie over te brengen op jonge mensen. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in het kader van STE(A)M-initiatieven en wil zijn expertise en zijn uitgebreide Amerikaanse netwerk graag delen met VUB-studenten en -onderzoekers.

Kristof Pitteurs

Kristof Pitteurs behaalde in 1991 zijn diploma communicatiewetenschappen aan de VUB. In 1997 begon hij bij Woestijnvis en jarenlang was hij de drijvende kracht achter tal van programma’s, zoals De Laatste Show, Man Bijt Hond, De Rechtbank en De Ideale Wereld. Hij was ook reporter voor TV Brussel. Vandaag is hij hoofdredacteur van Bruzz, de nieuwsorganisatie van Brussel stad.

Kristof heeft een grote expertise binnen zijn domein en zijn aanstelling als Fellow zal de bestaande samenwerking versterken. Hij zal gastcolleges geven aan onder andere communicatiestudenten, en dankzij hem krijgen ze bijzonder interessante stagemogelijkheden.

Stefaan Van der Borght

Stefaan Van der Borght voltooide zijn studies geneeskunde aan de VUB in 1985 en behaalde een master in volksgezondheid in ontwikkelingslanden aan de London School of Hygiene and Tropical Medicine. Hij behaalde een doctoraat in de medische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Stefaan heeft een brede expertise op het gebied van medische en gezondheidsstelsels en geniet wereldwijde erkenning als hiv-deskundige.

Na een carrière bij Artsen zonder Grenzen werkte hij 16 jaar bij Heineken, waarvan de laatste 5 jaar als directeur gezondheid en veiligheid. Daarna werkte hij als wetenschappelijk medewerker bij de Europese Commissie in het Directoraat-generaal Onderzoek en Innovatie om vervolgens hoofd wereldwijde gezondheid te worden bij het mijnbouwbedrijf Anglo-American in Londen. Sinds 2018 zetelt hij in de raad van bestuur van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. Zijn functie daar kan de VUB helpen bij diverse onderzoeken en strategische samenwerkingen. Hij kan ook een bijdrage leveren aan het nieuwe BRIAS light-initiatief, waarbij de link tussen voeding en zijn ervaring als gezondheidsdeskundige tot interessante inzichten kan leiden.

Onze Fellows van 2020

Hassan Al Hilou

Hassan Al Hilou is een geboren ondernemer. Op 15-jarige leeftijd lanceerde hij het digitale discussieforum YouthTalks en een jaar later startte hij zijn adviesbureau AGE Consultancy om diversiteit in Belgische bedrijven te bevorderen. Vandaag is hij een van de drijvende krachten achter CAPITAL, dat de IKEA van de jeugdontwikkeling wil worden. CAPITAL organiseert samen met verschillende bedrijven en adviesgroepen van studenten en docenten de INDUSTRIAL FLOOR: een ‘fygitale’ ervaring die jongeren inspireert en informeert over de arbeidsmarkt. Fygitaal is een samensmelting van fysiek en digitaal, en verwijst naar het combineren van het fysieke aspect van het bezoek en digitale, hoogtechnologische tools. 

Met zijn Fellowship kan de VUB haar studenten beter voorbereiden op de arbeidsmarkt. Studenten met een migratieachtergrond beschikken vaak niet over de juiste netwerken, contacten en soft skills om met succes te solliciteren. Hassan zal helpen om deze studenten te wapenen voor een sterke start van hun carrière.

Sammy Mahdi

Sammy Mahdi, staatssecretaris voor Asiel en Migratie in de Belgische regering, is een geboren en getogen Brusselaar. Zijn jeugd en studententijd bracht hij door in Brussel. Als zoon van een politieke vluchteling uit Irak heeft hij altijd al belangstelling gehad voor politiek. Hij studeerde politieke wetenschappen aan de VUB, aangevuld met een master-na-master in internationaal en Europees recht. In 2014 begon hij zijn politieke carrière als parlementair assistent van Joris Poschet van CD&V. In 2017 werd hij voorzitter van JONGCD&V en in 2019 werd hij verkozen tot gemeenteraadslid in Vilvoorde.

Sammy deelt de humanistische waarden van de VUB en verdedigt ze in zijn dialoog met verschillende gemeenschappen. Hij is al gastspreker geweest aan de VUB en deelt graag zijn inzichten over nationale politiek, migratie, diversiteit en integratie. Binnen het netwerk weKONEKT.brussels is hij betrokken bij een aantal sociale projecten van de VUB.

Fatima Zibouh

Fatima Zibouh studeerde politieke wetenschappen aan de ULB. Nadien behaalde ze een geavanceerde master in mensenrechten aan de UCL/Saint-Louis in Brussel. Ten slotte behaalde ze een doctoraat aan de Universiteit van Luik. Na haar opleiding begon ze te werken bij het Centre for Ethnic and Migration Studies aan de Universiteit van Luik en bij het Institute for European Studies. 

Ze heeft ook 20 jaar lang gewerkt in dienst van de Brusselse gemeenschap. Vandaag staat ze bij Actiris Inclusive in voor de integratie van werkzoekenden die te maken krijgen met discriminatie. Ze is voorzitter van de denktank Aula Magna en de Foyer des Jeunes in Molenbeek, en ze medeoprichter van W100, een toonaangevend netwerk van vrouwen in Brussel.

Fatima is een netwerker die zich inzet voor diversiteit in Brussel. Als VUB Fellow kan ze dat engagement nog verder uitbouwen. Tijdens haar Fellowship kan ze de VUB helpen om haar diversiteitsbeleid uit te breiden en fungeren als rolmodel voor studenten en als expert inzake diversiteit, discriminatie en inclusie.

Rudi Vranckx

Rudi Vranckx werkt als journalist voor het VRT Nieuws. Hij houdt zich vooral bezig met internationale conflicten (Irak, Libanon, Israël, Palestina, Syrië). Sinds 2008 heeft hij een eigen televisieprogramma, Vranckx (reportagemagazine) op Canvas. Rudi Vranckx startte na zijn studies als onderzoeker bij het Centrum voor Vredesonderzoek aan de K.U.Leuven. In 1988 ging hij aan de slag als journalist bij de toenmalige BRT, eerst bij de radionieuwsdienst en vervolgens bij de televisieredactie. Zijn eerste grote opdracht als oorlogsverslaggever startte in 1989 in Roemenië tijdens de val van dictator Ceausescu. Later volgden nog de Golfoorlog, de oorlogen in Joegoslavië, de grote conflicten in het Midden-Oosten, Congo, Egypte en Libië.

Rudi Vranckx is auteur van verschillende boeken en ontving voor zijn werk als journalist verschillende prijzen: “Ambassadeur voor de vrede” (jaarlijkse erkenning van Pax Christi Vlaanderen), “Journalist voor de Vrede” (tweejaarlijkse ereprijs van het Humanistisch Vredesberaad), Carnegie Wateler Vredesprijs (tweejaarlijkse prijs van de Carnegie Stichting).

Onze Ere-Fellows

Veel VUB Fellows worden na verloop van tijd Ere-Fellow: een blijk van waardering voor hun inzet om mee de missie en de waarden van onze universiteit te verspreiden.

 

Dalila Hermans

Dalilla Hermans is een Vlaamse journalist, columnist en publieke spreker met Rwandese roots. In 2014 kwam ze in de aandacht na het schrijven van een open brief over haar ervaringen met racisme in Vlaanderen, die gepubliceerd werd in De Wereld Morgen. Sindsdien heeft ze zich verder in het onderwerp verdiept en het tot haar missie gemaakt om polarisatie te overwinnen en een dialoog tussen mensen tot stand te brengen. In 2017 publiceerde ze het boek ‘Brief aan Cooper en de wereld’, waarin ze haar levensverhaal vertelt aan haar oudste zoon. In datzelfde jaar werd ze nog bekender toen ze de finale haalde van het quizprogramma 'De Slimste Mens ter Wereld'. In 2018 leverde ze een bijdrage aan het boek Zwart, samengesteld door Vamba Sherif en Ebissé Rouw, en publiceerde ze een kinderboek, ‘Brown Girl Magic’, met illustraties van Fatinha Ramos. Ze is vaste columnist voor De Standaard en redacteur bij Charlie Magazine.

Pascale Van Damme

Pascale Van Damme begon haar carrière bij Dell EMC Belux in 2004 als sales director en ze klom er op tot vicevoorzitter en algemeen directeur. In 2017 werd ze uitgeroepen tot Digital Woman of the Year tijdens de European Ada Awards, die vrouwen in de kijker zetten die zich hebben onderscheiden door hun leiderschap, creativiteit, ondernemerschap, sociale focus en innovatieve ontdekkingen en die een positieve invloed hebben op het aantal vrouwen en meisjes in een digitaal gestuurde omgeving. In 2018 won ze de Wo.Men@Work Award voor haar inzet om te komen tot diverse teams op alle niveaus van de IT-sector.

Christophe Busch

Christophe Busch studeerde criminologie aan de Universiteit Gent en behaalde zijn master in holocaust- en genocidestudies aan de Universiteit van Amsterdam. Hij legt momenteel de laatste hand aan zijn doctoraatsonderzoek naar dadergedrag bij collectief geweld. In 2001 ging hij aan de slag als criminoloog in de pas opgerichte forensische psychiatrische eenheid voor de behandeling van gedetineerden met een gemiddeld risico en later was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het forensische zorgcircuit in Zelzate. In 2012 verhuisde hij naar de Kazerne Dossin, waar hij operationeel directeur en vervolgens algemeen directeur werd. Hij richtte in 2007 het non-profit Centrum voor Holocaust- en Genocide-educatie op en begon in 2015 met de uitbouw van een netwerk van deskundigen op het gebied van radicalisering en extremisme. In 2020 is hij begonnen als directeur bij het Hannah Arend Instituut. Hij geeft opleidingen aan professionals bij politie, justitie en gevangeniswezen over gewelddadig extremisme en collectief geweld.

Paul van Gysegem

Paul van Gysegem is een muzikant en plastisch kunstenaar. Hij studeerde schilderkunst, beeldhouwkunst en grafische kunsten aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent (nu K.A.S.K) - waar hij later beeldhouwkunst doceerde en nu ereprofessor is. Daarna studeerde hij aan het Nationaal Hoger Instituut te Antwerpen, waar hij ook gastcolleges heeft gegeven. In 1982 werd hij lid van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten. Voor zijn schilderkunst, beeldhouwkunst en grafische kunst ontving hij verschillende prijzen en onderscheidingen, waaronder de hoogste cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap in 1989. Vandaag is zijn werk te zien in de openbare ruimtes van heel wat steden en in belangrijke musea. Een opmerkelijk facet van zijn persoonlijkheid is de manier waarop hij erin slaagt om zijn experimentele jazzcomposities te verweven met zijn werk als visueel kunstenaar.

Els Ampe

Els Ampe studeerde ingenieurswetenschappen aan de VUB en geïntegreerd management aan de ULB. Ze was actief in verschillende studentenorganisaties en ze zetelde als studentenvertegenwoordiger in de raad van de VUB. Els werd in 2004 verkozen in het Brussels Parlement en in 2006 in de Gemeenteraad van de stad Brussel. Sinds 2012 is ze verantwoordelijk voor Mobiliteit en Openbare Werken van de stad Brussel, waar de openbare ruimte de grootste veranderingen sinds meer dan een eeuw ondergaat.

Bilal Benyaich

Als student aan de VUB was Bilal Benyaich zeer betrokken bij organisaties als de Studentenraad en Kif Kif, een ngo die strijdt tegen ongelijkheid en racisme. Na zijn master in Politieke Wetenschappen ging hij aan de slag bij de SERV, de sociaal-economische raad van Vlaanderen, waar hij zich als adviseur bezighield met werkgelegenheid en sociale economie. Tegelijkertijd voerde hij als vrijwillig onderzoeksassistent aan het departement Politieke Wetenschappen aan de VUB onderzoek naar radicalisering. Op basis hiervan publiceerde hij onder andere de volgende boeken: Islam en radicalisme bij Marokkanen in Brussel (2013), Klokslag twaalf : tijd voor een ander migratie- en integratiebeleid (2014) en #Radicalisme #Extremisme #Terrorisme (2015). Momenteel werkt hij als diplomaat bij het Belgisch ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bob Elsen

Bob Elsen is de oprichter en algemeen directeur van Joker Tourism. Het succesvolle reisagentschap is ontstaan uit de reizen die hij als jongeman al organiseerde met zijn medestudenten. Hij is medeoprichter van 18 ViaVia-reiscafés op 4 continenten - ontmoetingsplaatsen voor reizigers en lokale bevolking. Deze cafés zijn een voedingsbodem voor sociaal-economische en culturele ontwikkeling en ze tellen 300 medewerkers wereldwijd. Om deze verschillende opleidingsprojecten structuur en continuïteit te geven, richtte Bob in 2001 het initiatief ‘Living Stone Dialogue’ op. Zijn doel was het toerisme te gebruiken als hefboom voor duurzame ontwikkeling in de strijd tegen armoede en voor een meer inclusieve en tolerante wereld. In 2005 werd het initiatief opgevolgd door Living Stone Intercultural Entrepreneurship en in 2012 smolten beide organisaties samen tot de ViaVia Tourism Academy. In 2016 werd Bob benoemd tot strategisch directeur van Vlaamse Meesters, een initiatief van Toerisme Vlaanderen.

Farida Lamkanfi

Farida Lamkanfi is geboren in België. Ze is arts, de eerste twee jaar studeerde ze aan de Universiteit van Antwerpen en de volgende 5 jaar aan de VUB. Nadat ze afstudeerde werkte ze 10 jaar als huisarts in Brussel; gedurende 4 van die 10 jaar was ze ook actief in de Diabeteskliniek van het UZ Brussel. Sinds 2013 werkt ze voor Eli Lilly, waar ze een portefeuille met onderzoeksprojecten rond diabetes beheert. Ze is ook VUB-ambassadeur voor Brusselse kinderen met een migratieachtergrond, om hen aan te moedigen hun talenten te benutten en verder te studeren aan de VUB.

Pamela Peeters

Pamela Peeters startte haar eerste milieutijdschrift, Grab the Green, op 12-jarige leeftijd. Tussen 2007 en 2008 bereidde zij een staatsbezoek van de prins van België aan India voor. Zij identificeerde bilaterale handelsmogelijkheden binnen de sector van de milieutechnologie. Gedreven door de wens zich te richten op mainstream duurzame ontwikkeling, verhuisde zij in 1999 naar de VS waar ze een Fellowschip voor onderzoek voltooide aan de Columbia University. Hier schetste ze het ontwerp van een televisieprogramma dat duurzame levensstijlen promoot. Het programma ‘Our Planet’ werd gelanceerd in 2001. Sindsdien produceerde en presenteerde Pamela meer dan 200 afleveringen. In 2005 werkte ze voor de UNESCO, startte ze het Sustainable Planet Film Festival en schreef ze haar eerste boek, Urban Ecology, dat in 2007 werd gepubliceerd.

Claire Tillekaerts

Claire Tillekaerts was sinds 2006 algemeen directeur van Flanders Investment and Trade, en in 2012 werd ze door de Vlaamse regering benoemd tot CEO. Zij was gedurende twee decennia zelfstandig advocaat bij de Rechtbank van Gent en vervulde ze diverse academische lesopdrachten aan de Universiteit Gent. In 2001 kreeg zij de opdracht om het departement Rechtsgeleerdheid van de Hogeschool Gent op te richten met het oog op een fusie met andere hogeronderwijscentra. Deze opdracht combineerde ze met haar rol als adviseur bij de oprichting van de Associatie Universiteit Gent en met het opzetten van internationale financieringsstromen voor onderzoek. Ze heeft een master in de rechten en een postgraduaat in management.

Ajit Shetty

Ajit Shetty begon in 1976 te werken bij Janssen Pharmaceutica Belgium, waar hij verschillende functies bekleedde. Van 1999 tot 2008 was hij algemeen directeur en van 2004 tot februari 2012, toen hij met pensioen ging, was hij voorzitter van de raad van bestuur. Hij werd in 2004 uitgeroepen tot Manager van het jaar door Trends, Kanaal Z en de Vlaamse Management Associatie. In 2007 kreeg Ajit de titel van Baron voor zijn uitzonderlijke verdiensten. In 2008 kreeg hij een eredoctoraat van de Manipal University. In februari 2010 kreeg hij in India een Lifetime Achievement Award. In 2018 werd hij bestuurslid bij Saama.

Guy Vanhengel

Guy Vanhengel studeerde in Brussel af als leerkracht en gaf les tot in 1981. Van dan tot 1995 was hij woordvoerder voor de liberale partij (nu Open VLD). In 1995 werd hij lid van het Brussels Parlement, later minister in de Brusselse Regering (2000), de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie. In 2009 werd Guy Vicepremier van Begroting in de Belgische Federale Regering. In 2011 keerde hij terug naar de regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest als minister van Financiën, Begroting en Externe Betrekkingen en werd hij voorzitter van de raad van bestuur van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, bevoegd voor Onderwijs, Opleiding, Begroting en Communicatie.

Koenraad Van Loo

Koenraad Van Loo was kabinetschef van België van mei 2003 tot november 2006. In september 1999 begon hij als deskundige bij het kabinet van de Belgische minister van Financiën en sinds november 2000 is hij ook adviseur van het kabinet. Hij is ook voorzitter van Fedimmo. Op 10 mei 2012 werd hij directeur van Dexia Crédit Local Société Anonyme. Daarnaast is hij ook bestuurder van de Société Belge d´Investissement International, Fonds de réduction du coût global de l'énergie, de Belgische Investeringsmaatschappij, Capricorn Health Tech Fund, Bel to mundial ASBL, Ginkgo Fund SICAR, Zephyr FIN, Zilver Avenue Participatiemaatschappij nv, Certi-Fed, SA en SN Airholding Hij is niet-uitvoerend bestuurder bij Dexia nv sinds 2008. Koenraad was ook adjunct-adviseur bij de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven.

Raymonda Verdyck

Raymonda Verdyck heeft een master in de ethiek die ze behaalde aan de Vrije Universiteit Brussel. Na haar studies onderwees ze 15 jaar lang niet-confessionele ethiek. In 1994 werd ze ambtenaar bij het Departement Jeugd van de Vlaamse Regering. In 2006 werd ze algemeen bestuurder van het Onderwijsdienstencentrum Hoger en Volwassenenonderwijs. Na een korte tussenperiode bij Toerisme Vlaanderen, werd Raymonda in 2008 gedelegeerd bestuurder van het Gemeenschapsonderwijs.

Lieve Wierinck

Lieve Wierinck behaalde een master in de farmacie aan de VUB en werkte vervolgens bijna 30 jaar lang als zelfstandige apotheker in Zaventem. Ze was lid van de gemeenteraad, voorzitter van het OCMW en gemeenteraadslid in Zaventem. In 2011 werd ze lid van het Belgisch Parlement, waar ze nauw betrokken was bij de wetgeving met betrekking tot het nationaal gezondheidsstelsel. In 2015 werd ze nationale voorzitter van de vrouwelijke fractie binnen de Open VLD en in 2016 werd ze een van de 21 Belgische leden van het Europees Parlement.

Felix Van de Maele

Felix Van de Maele is medeoprichter van Collibra. Met een waarde van meer dan 1 miljard dollar mag Collibra zich de eerste ‘Belgische eenhoorn’ noemen: een indrukwekkende prestatie van Felix, die van 2002 tot 2006 toegepaste informatica studeerde aan de VUB. Een samenwerking tussen de VUB en de Ecole des Mines in Nantes gaf hem de kans om een master in software engineering te behalen in Nantes en in La Plata, Argentinië. In 2008 behaalde hij zijn master in algemeen management aan Vlerick Management School.

Hij is een geboren ondernemer. Tijdens zijn studies was hij deeltijds onderzoeker voor het STARlab van de VUB. Dit was de basis voor de VUB-spin-off Collibra, het bedrijf dat hij in 2008 oprichtte samen met 3 collega-onderzoekers. Collibra is een data-intelligencebedrijf. Dankzij de software kunnen bedrijven de gegevens over hun klanten en medewerkers beter beheren en begrijpen.