logo

Brussel is ons living lab

Omdat we het geluk hebben in Brussel te werken, weten wij meer dan geen ander waar de veranderende samenleving nood aan heeft, en hoe we daar zelf met een interdisciplinaire aanpak een antwoord op kunnen bieden. Onderwijs, onderzoek en maatschappelijke dienstverlening lopen steeds meer in elkaar over.

We kunnen een urban university zijn die de superdiversiteit van Brussel omarmt.

Als we voluit de universiteit van een internationale, superdiverse grootstad worden, zal onze identiteit een nieuwe invulling krijgen, helemaal in lijn met onze wortels in de Verlichting, en helemaal georiƫnteerd op de toekomst. De toekomst waarvan de contouren hier in Brussel nu al zichtbaar zijn. De rest van het land zal alleen maar kunnen volgen.

Voor de universiteit is Brussel een levend laboratorium in alle opzichten. Met ongekende mogelijkheden voor ons. We zijn een universiteit die de passie voelt om onze kennis en expertise ten dienste te stellen van de maatschappij, van onze hoofdstad, van de mensen die er wonen. Die wisselwerking tussen universiteit en hoofdstad geeft ons ook eindeloze mogelijkheden op het vlak van onderwijs, onderzoek, innovatie en internationalisering. We kunnen een urban university zijn die de superdiversiteit van Brussel omarmt.