Laptop nodig?

Een computer is tegenwoordig onmisbaar bij het studeren, maar de aankoop ervan weegt al snel door op je budget. Of misschien gaat je laptop kapot en kan je hem niet meteen vervangen?

Vrouw werkend aan een laptop

Eigen laptop kopen

Als student kan je een toestel met korting kopen via de Campus Shop en heb je 2 jaar recht op 'snelle studenten service'. Als er iets mis is met je laptop wordt die de volgende werkdag opgehaald en binnen de 5 dagen gerepareerd. Lukt dit niet binnen de 5 dagen dan krijg je een vervanglaptop te leen.

Campus Shop

Bij de Academic Shop kan je een nieuwe laptop kopen of een laptop huren. Bij problemen word je snel geholpen en kan je een vervanglaptop krijgen. Indien nodig kan een technieker je laptop ook ter plaatse komen herstellen. 

Academic Shop

Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, kan je bij ons een renteloze studielening aangaan voor de aankoop van een laptop.

Voor studenten die een studietoelage van de Vlaamse overheid (zullen) ontvangen, kan een voorschot op deze studietoelage ook gebruikt worden voor de aankoop van een computer.

Studenten Geneeskunde en Farmacie

Studenten van de faculteit Geneeskunde en Farmacie hebben de mogelijkheid om een laptop te lenen. De uitleenperiode is 1 maand en de laptop kan opgehaald worden op campus Jette.

Stuur hiervoor een mail naar helpdesk@vub.be met onderwerp: 'faculteit GF – uitleen laptop'.

Internet

Telenet biedt een voordelig internetabonnement aan voor studenten met beperkte financiële middelen. De Vrije Universiteit Brussel helpt bij het identificeren van studenten die deel uitmaken van de doelgroep en belangstelling hebben om deze nieuwe oplossing te gebruiken thuis of op kot.

Telenet Essential Internet (€10/maand)

OPGELET! Het is tijdelijk niet mogelijk om een internetabonnement aan te vragen. Wij houden jullie op de hoogte van zodra dit opnieuw kan.

Software

Gratis software via Software Webshop

SPSS - MATLAB - MATHEMATICA - LABVIEW–MULTISIM

ENDNOTE - NVIVO - STATA - QUALTRICS - MAXQDA

Software Webshop

  • Enkel voor studenten met een VUB account om de software te downloaden
  • Enkel gebruiken voor onderwijs en onderzoek in dienst van de universiteit, niet voor commerciële doeleinden.

     
Office 365

Gratis! - Log eerst in bij Office 365 om te kunnen downloaden.

Download Office 365

Examenplek nodig?

Studenten die door omstandigheden niet in de mogelijkheid zijn om op een rustige manier thuis examen af te leggen, kunnen terecht bij Studiebegeleiding

meer info en aanvragen