Onderwijskwaliteit van de opleiding

Onderwijskwaliteit staat centraal aan de VUB. Dat zeggen we niet zomaar: we nemen regelmatig onze opleidingen vakkundig onder de loep om ze af te stemmen op de veranderende noden van onze studenten in een snel veranderende samenleving.

Onze troeven
  • Als je onze master volgt, krijg je een basisopleiding in fotonica gecombineerd met heel wat fotonica-keuzevakken en multidisciplinaire afstudeerrichtingen.
  • Daarnaast ga je dieper in ondernemers- en innovatiethema's met speciale cursussen, stages en netwerkevenementen.
  • Dit alles kan in binnen- én buitenland via het Erasmus+ Exchange-programma. In de loop van de jaren bouwden we een uitgebreid netwerk op van partneruniversiteiten en onderzoeksinstituten waar je een semester of heel jaar kan studeren.
 
Bij wie peilen we naar de kwaliteit van onze opleidingen? 

Onze studenten krijgen tijdens hun academische loopbaan geregeld de kans om hun ongezouten mening te geven over de opleidingen. Onze proffen en assistenten geven dan weer aan hoe ze het werkveld zien evolueren, zodat we onze opleidingen daarop kunnen afstemmen. Ook bij onze oud-studenten en andere universiteiten in binnen- en buitenland peilen we naar de ontwikkelingen in het veld.

 
Kwaliteitscyclus
HEADER HERO
Ontwikkelkansen

Bij aanvang van de opleiding bieden we je een introductiecursus over de basisprincipes van fotonica aan. Zo wen je als nieuwe student aan het specifiek en vaak technische jargon. We digitaliseren onze cursussen, zowel voor de colleges als voor de evaluaties.

 
Waar is de opleiding nu al mee bezig?
  • We investeren fors in een nieuwe communicatiestrategie met een gloednieuwe website. Daarop vind je informatie over toelatingseisen, beurzen, het programma, het studentenleven, evenementen en vacatures.
  • Tegelijk zetten we harder in op sociale media om nieuwe studenten te vinden.
  • Daarnaast sluiten we voortdurend nieuwe strategische samenwerkingsakkoorden met universiteiten van over heel de wereld. Allemaal bieden ze hoogwaardige opleidingen in optica en fotonica. Zo breiden we samen het internationale fotonicanetwerk almaar verder uit.
 
Meer weten over onderwijskwaliteit aan de VUB? 

 

Check onze algemene visie