logo

Wat is het VUB Career Center?

Het VUB Career Center is een centrale dienst van de Vrije Universiteit Brussel die de kloof tussen studenten/jonge onderzoekers en de arbeidsmarkt wil verkleinen. Je kan er terecht voor advies in verband met de opmaak van je CV en motivatiebrief, maar ook voor hulp tijdens de zoektocht naar een (eerste) job en voor begeleiding tijdens het sollicitatieproces. Dit kan zowel door persoonlijke begeleiding als door collectieve workshops. Deze service is er exclusief voor studenten, jonge onderzoekers en alumni van de VUB.

Sinds oktober 2016 heeft de VUB een partnership met The Adecco Group en staan onze career coaches klaar om (ex-) studenten en jonge onderzoekers te begeleiden. Om de services van het VUB Career Center zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, wordt er met een carrière platform (Jobteaser) gewerkt. Na het aanmaken van een profiel, kan de student/jonge onderzoeker/alumnus via dit platform jobs bekijken, tips & tricks rond solliciteren vinden, events raadplegen.... Nieuwsgierig? Neem vlug een kijkje.

Team

Het team bestaat uit enthousiaste professionals die verantwoordelijk zijn voor alles wat met coaching, workshops en de stap naar de arbeidsmarkt te maken heeft. 

Sebastiaan Verbruggen

Met bachelordiploma's Marketing en Human Resource Management op zak, staat Sebastiaan paraat om je te helpen jezelf in de kijker te zetten bij potentiële werkgevers. Hij startte in november binnen The Adecco Group als Recruiter voor Spring Professional en is op dins- en donderdagen aanwezig in het Career Center. Ook vragen over voetbal durft hij wel eens te beantwoorden.

Je kan Sebastiaan altijd contacteren door een mailtje te sturen naar: vubcareercenter@adecco.be.

Maarten Van Den Houte

Na het behalen van zijn Masters Arbeids & Organisatiepsychologie en International Business Economics and Management, staat Maarten nu al geruime tijd in het bedrijfsleven. Hij werkt als HR engagement manager bij Spring Young Professionals, waar hij instaat voor de opvolging van trainees en de uitwerking van training. Op dinsdag en donderdag kan je hem terugvinden in het Vub Career Center.

Je kan Maarten bereiken door een mailtje te sturen naar: vubcareercenter@adecco.be

Annelies Colpin

Na haar studies in Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de VUB, bouwde Annelies expertise op in HR- en bedrijfsconsulting wat haar een breed inzicht in verschillende sectoren verschafte. Nadien volgde ze haar passie rond wat mensen geëngageerd maakt/houdt in hun werk en ontwikkelde ze zich verder tot career coach. Vervolgens kwam ze na een beet van de Big Apple, waar ze les gaf aan een community college o.a. in carrière-thema’s, terug naar waar haar verhaal begon, om haar ervaring ter dienste te stellen van Jonge onderzoekers en voor hen relevante career services te ontwikkelen.

Je kan Annelies bereiken door een mailtje te sturen naar: annelies.colpin@vub.be

E-mail


vubcareercenter@adecco.be

Telefoon


Bachelor, Master: 02 629 11 88 / Early-career researchers: 02 629 11 84

Locatie


Pleinlaan 2, lokaal B.011 Maandelijkse aanwezigheid Health Campus

Maak een afspraak


Zomerregeling: Dinsdagen (9am - 4pm) (uitgez 2 en 16 juli)

Klik hier

Het VUB Career Center helpt Bachelor en Master-studenten tijdens hun zoektocht naar een (eerste) job na het behalen van hun diploma. Daarnaast kunnen ook jonge onderzoekers en alumni bij het VUB Career Center terecht met hun loopbaanvragen.

Wanneer je je registreert op het carrièreplatform, dan zal je zien dat onze service gaat van loopbaanoriëntatie, tot de opmaak van CV en motivatiebrief tot sollicitatie- en presentatietechnieken. Je kan hiervoor een persoonlijke afspraak maken, een workshop volgen, of de online resources en tools raadplegen. 

Ben je op zoek naar een studentenjob? Dan kan je hiervoor terecht bij het team studentenstatuut & studiefinanciering / studentenjobs

Of op zoek naar een stageplaats? De career coaches helpen je graag bij het zoeken naar een geschikte stageplaats (o.a. via het VUB Jobboard stages) , het opstellen van een aangepaste CV en motivatiebrief, en bij het voorbereiden op een interview. Voor de administratieve ondersteuning van je stageaanvraag staan ze niet in. Hierover vind je meer hier

Workshops

 Het VUB Career Center organiseert workshops rond verschillende onderwerpen:

Insights in your skills and ambitions: Interactieve workshop met als doelstelling meer inzicht te krijgen in je eigen drijfveren en kwaliteiten. 

Social media awareness: Workshop rond professionele bewustwording in het gebruik van social media. Deze workshop zoomt in op Facebook, Twitter en LinkedIn. 

Assessments revealed: Workshop met als doel meer zicht te krijgen op assessments en bijhorende testen. De deelnemers krijgen de kans om een aantal testen voor de workshop af te leggen waarbij de interpretatie van deze testen wordt besproken tijdens de workshop.

Personal branding: Workshop met tips, tricks en stappenplan voor jouw personal branding. Hoe ontsnap je aan het grijze imago van 13 in een dozijn? Hoe jezelf presenteren als topkandidaat? Tijdens deze workshop overlopen we ook de opmaak van een aantrekkelijk CV en een goede motivatiebrief. 

LinkedIn: Tijdens deze workshop bespreken we het belang van een LinkedIn-profiel maar ook hoe je een profiel moet aanmaken en gebruiken bij het solliciteren.

De workshops worden aangekondigd op het VUB Career Center carrièreplatform. Voor Jonge onderzoekers zijn bijkomende themaworkshops/events in ontwikkeling.

Wil je graag een workshop op maat voor je vereniging of faculteit? Dat kan! Stuur een mailtje naar vubcareercenter@adecco.be en we bespreken samen de mogelijkheden.

Persoonlijke Begeleiding

Zit je na het volgen van één van onze workshops nog steeds met vragen of twijfels? Aarzel dan niet om een afspraak te maken en dan helpen we je graag verder.

Het Career Center voorziet drie soorten persoonlijke begeleidingen: 

CV en motivatiebrief: Ondervind je moeilijkheden tijdens het opmaken van je CV en/of motivatiebrief? Maak een afspraak en dan bekijken we het samen.

Interviewtechnieken: Wat kan je verwachten van een sollicitatiegesprek? Hoe moet je reageren op moeilijke vragen? Hoe kan je je het best voorbereiden? Om je op de meest efficiënte manier klaar te stomen, kan deze coaching enkel geboekt worden indien er effectief een sollicitatiegesprek gepland staat.

Career journey: Het einde van je studies/onderzoek is in zicht en je bent toegekomen aan de zoektocht naar werk. Maar hoe begin je daar nu aan? Welke mogelijkheden zijn er allemaal, ook breder dan je afstudeerrichting/onderzoeksdomein? Wij helpen je graag oriënteren op de arbeidsmarkt en gaan samen op zoek naar de perfecte match.

Belangrijk: Door de grote vraag naar persoonlijke begeleiding kunnen we maximaal twee individuele sessies per persoon aanbieden. Dit geldt niet voor de workshops. Je kan met andere woorden dus twee individuele afspraken inplannen en daarnaast nog inschrijven voor verschillende workshops.

Online resources/tools

Op het carrièreplatform vind je binnenkort ook online resources/tools terug waarmee je zelfstandig aan de slag kan om je loopbaan vorm te geven.

Werknemer

Via ons carrière platform kan je een persoonlijk profiel aanmaken en de uitgebreide vacaturedatabank raadplegen. Bekijk bedrijfspagina's, schrijf je in voor jobgerelateerde evenementenen begin voeling te krijgen met welk type jobs jou als gegoten zitten.. Dit platform is hoofdzakelijk gericht op vaste aanwervingen en alles wat daarbij komt kijken. Ben je op zoek naar een stage? Dan kan je hier terecht.

Vind je ideale job!


Vacatures

Zoek een stageplaats


Vacatures

Werkgever

Bent u een werkgever en wil u graag een vacature plaatsen op ons jobboard? Dat kan! Het VUB Career Center heeft in samenwerking met JobTeaser een carrière platform, "Career center",  ingericht om de arbeidsmarkt en de VUB-studenten te verenigen en hen te ondersteunen bij hun carrièreplannen. Het Career Center van JobTeaser is hét platform in Europa, is rechtstreeks geïntegreerd in het intranet van meer dan 250 onderwijsinstellingen en biedt oplossingen voor het verspreiden van vacatures en het verhogen van de zichtbaarheid van employer brands.

Een platform voor de studenten met veel verschillende functionaliteiten.

Heeft u stageopportuniteiten binnen uw bedrijf? Dan kan u deze plaatsen op het jobboard dat speciaal voor stages voorzien is.

Bent u op zoek naar een jobstudent voor uw bedrijf of organisatie? Het team studentenstatuut & studiefinanciering / studentenjobs kan u als werkgever helpen in uw zoektocht naar jobstudenten voor korte of langere duur, voor vakantiewerk of voor werk op onregelmatige uren. Met meer dan 15.000 studenten, beschikt onze universiteit over een grote pool hoogopgeleide werkkrachten.