Toelatingsvoorwaarden

Welk diploma is vereist?

Heb je een academisch bachelordiploma in de Computerwetenschappen of in de Informatica op zak? Dan laten we je rechtstreeks toe tot de master.

Heb je een professioneel bachelordiploma Toegepaste Informatica of Multimedia en Communicatietechnologie? Dan moet je eerst een schakelprogramma van 1 jaar volgen. Daarin krijg je vooral de fundamentele vakken van Computerwetenschappen en de basisvakken uit de Wetenschappen.

Heb je een bachelordiploma Industriële WetenschappenBio-ingenieurswetenschappenWetenschappenHandelsingenieurEconomische Wetenschappen of  of Toegepaste Economische Wetenschappen? Dan moet je eerst een voorbereidingsprogramma van 1 jaar volgen. Daarin krijg je alleen de vakken die onvoldoende aan bod kwamen in je vooropleiding.

Wil je instromen met een ander diploma, neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van de faculteit om een individueel studietraject te bekomen. Ook met vragen over vrijstellingen en vakkenpakketten kan je hier terecht.

Contacteer de studietrajectbegeleider

Welke toegangsproeven moet ik afleggen?

Om te kunnen starten aan de opleiding hoef je geen toegangsproeven af te leggen.

Zijn er taalvoorwaarden?

Deze opleiding wordt in het Nederlands onderwezen, en daarom is het belangrijk dat je deze taal goed beheerst. Is Nederlands niet je moedertaal, dan bekijk je best de Nederlandse taalvoorwaarden die gelden voor deze opleiding.

Taalvoorwaarden Nederlands

Zijn er nog andere voorwaarden?

Neen, er zijn geen andere voorwaarden waar je rekening mee moet houden om aan de opleiding Toegepaste Informatica te starten.

Schrijf je in!

Wil je je inschrijven aan de VUB? We helpen je graag zo vlot mogelijk door de verschillende stappen van het inschrijvingsproces.

Start je inschrijving

Vragen over de inschrijvingsprocedure? 

Ontdek handige tips, een stap-voor-stap gids om je in te schrijven en vind een antwoord op de meestgestelde vragen.