Welk diploma is vereist?

Dit hangt af van het studieprogramma (bachelor, master, voorbereidingsprogramma, schakelprogramma) waarvoor je je wil inschrijven. Hoe checken? Bij 'programma' scrol je naar het studieprogramma van jouw keuze en klik je op 'toelatingsvoorwaarden'. Hier vind je onder meer de diplomavoorwaarden terug.

Een rechtstreekse toegang tot het Postgraduaat Sportkinesitherapie is strikt voorbehouden voor mensen die hun diploma in de Kinesitherapie hebben behaald. Meer bepaald:

  • Licentiaten en Masters of Science in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie (of daaraan gelijkgeschakelde equivalente diploma’s binnen het domein van de kinesitherapie).
  • Professionele bachelor in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen (of daaraan gelijkgeschakelde equivalente diploma’s binnen het domein van de kinesitherapie).
  • Buitenlandse diploma’s die minimaal gelijkwaardig zijn aan Bachelor of Science (minimaal 210 ECTS) uitgereikt aan een officieel erkend opleidingsinstituut voor hoger onderwijs binnen de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie.

Wil je instromen met een ander diploma, neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van de faculteit om een individueel studietraject te bekomen. Ook met vragen over vrijstellingen en vakkenpakketten kan je hier terecht.

Contacteer de studietrajectbegeleider

Welke toegangsproeven moet ik afleggen?

Om te kunnen starten aan de opleiding hoef je geen toegangsproeven af te leggen.

Zijn er taalvoorwaarden?

Deze opleiding wordt in het Nederlands onderwezen, en daarom is het belangrijk dat je deze taal goed beheerst. Is Nederlands niet je moedertaal, dan bekijk je best de Nederlandse taalvoorwaarden die gelden voor deze opleiding.

Taalvoorwaarden Nederlands

Zijn er nog andere voorwaarden?

Neen, er zijn geen andere voorwaarden waar je rekening mee moet houden om te starten.

Schrijf je in!

Wil je je inschrijven aan de VUB? Een goed idee: onze universiteit behoort tot de top in België en ver daarbuiten. We helpen je graag zo vlot mogelijk door de verschillende stappen van het inschrijvingsproces.

Start je inschrijving

Vragen over de inschrijvingsprocedure? 

Ontdek handige tips, een stap-voor-stap gids om je in te schrijven en vind een antwoord op de meestgestelde vragen.

Specifieke ondersteuning voor inschrijving aan deze opleiding