Toelating & inschrijven
De VUB is toegankelijk voor een breed publiek. Toch gelden er per opleiding voorwaarden waaraan je moet voldoen om met die opleiding te kunnen starten. Op deze pagina achterhaal je wat de toelatingsvoorwaarden zijn voor het Postgraduaat Sportkinesitherapie. Ook sommen we de stappen op die je moet doorlopen om je in te schrijven.
Welk diploma is vereist?
Dit hangt af van het studieprogramma (bachelor, master, voorbereidingsprogramma, schakelprogramma) waarvoor je je wil inschrijven. Hoe checken? Bij 'programma' scrol je naar het studieprogramma van jouw keuze en klik je op 'toelatingsvoorwaarden'. Hier vind je onder meer de diplomavoorwaarden terug.
Een rechtstreekse toegang tot het Postgraduaat Sportkinesitherapie is strikt voorbehouden voor mensen die hun diploma in de Kinesitherapie hebben behaald. Meer bepaald:
- Licentiaten en Masters of Science in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie (of daaraan gelijkgeschakelde equivalente diploma’s binnen het domein van de kinesitherapie).
- Professionele bachelor in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen (of daaraan gelijkgeschakelde equivalente diploma’s binnen het domein van de kinesitherapie).
- Buitenlandse diploma’s die minimaal gelijkwaardig zijn aan Bachelor of Science (minimaal 210 ECTS) uitgereikt aan een officieel erkend opleidingsinstituut voor hoger onderwijs binnen de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie.
Wil je instromen met een ander diploma, neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van de faculteit om een individueel studietraject te bekomen. Ook met vragen over vrijstellingen en vakkenpakketten kan je hier terecht.
Welke toegangsproeven moet ik afleggen?
Om te kunnen starten aan de opleiding hoef je geen toegangsproeven af te leggen.
Zijn er taalvoorwaarden?
Deze opleiding wordt in het Nederlands onderwezen, en daarom is het belangrijk dat je deze taal goed beheerst. Is Nederlands niet je moedertaal, dan bekijk je best de Nederlandse taalvoorwaarden die gelden voor deze opleiding.
Zijn er nog andere voorwaarden?
Neen, er zijn geen andere voorwaarden waar je rekening mee moet houden om te starten.
Specifieke ondersteuning voor inschrijving aan deze opleiding
Hoeveel kost het om deze opleiding te volgen?
Het inschrijvingsgeld voor de volledige opleiding bedraagt 5.625 €. Via de KMO-portefeuille kan je 30% van het inschrijvingsgeld laten subsidiëren (max. 7.500 € per jaar). Let wel: er is een deadline om deze aan te vragen, namelijk ten laatste 14 kalenderdagen na het begin van de opleiding.
Kan je rekenen op extra financiële steun?
Schrijf je in!
Wil je je inschrijven aan de VUB? Een goed idee: onze universiteit behoort tot de top in België en ver daarbuiten. We helpen je graag zo vlot mogelijk door de verschillende stappen van het inschrijvingsproces.
Alles over het inschrijvingsproces
Vragen over de inschrijvingsprocedure? Geen paniek, we hebben handige tips voor je inschrijving, een stap-voor-stap gids doorheen de aanmeldingsprocedure en een antwoord op de meestgestelde vragen.
Bereid je voor
Kan ik de opleiding wel aan? Het is een vraag waar veel studiekiezers mee kampen. Een goede voorbereiding helpt je om met een gerust gemoed aan je studies te beginnen. Dit doe je door te achterhalen of je over voldoende voorkennis beschikt en bij te schaven waar nodig (aan de hand van online toetsen en andere voorbereidingsactiviteiten).
Test je kennis Andere voorbereidingsactiviteiten
Een universitaire studie betekent ook vooral je studiemethode aanpassen, want je krijgt veel meer leerstof en je moet je studiewerk zelfstandiger organiseren. Onze medewerkers van Studiebegeleiding helpen je om de juiste studiemethode te vinden. Zij bieden onder andere individuele begeleiding, workshops, tips en tricks aan.