Welk diploma is vereist?

Dit hangt af van het studieprogramma (bachelor, master, voorbereidingsprogramma, schakelprogramma) waarvoor je je wil inschrijven. Hoe checken? BijĀ 'programma'Ā scrol je naarĀ het studieprogramma van jouw keuze en klik je op 'toelatingsvoorwaarden'. Hier vind je onder meer de diplomavoorwaarden terug.

Een rechtstreekse toegang tot het Postgraduaat Sportkinesitherapie is strikt voorbehouden voor mensen die hun diploma in de Kinesitherapie hebben behaald. Meer bepaald:

  • Licentiaten en Masters of ScienceĀ in de Revalidatiewetenschappen en KinesitherapieĀ (of daaraan gelijkgeschakelde equivalente diplomaā€™s binnen het domein van de kinesitherapie).
  • Professionele bachelor in de Kinesitherapie en RevalidatiewetenschappenĀ (of daaraan gelijkgeschakelde equivalente diplomaā€™s binnen het domein van de kinesitherapie).
  • Buitenlandse diplomaā€™s die minimaal gelijkwaardig zijn aan Bachelor of ScienceĀ (minimaal 210 ECTS) uitgereikt aan een officieel erkend opleidingsinstituut voor hoger onderwijs binnen de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie.

Wil je instromen met een ander diploma, neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van de faculteit om een individueel studietraject te bekomen. Ook met vragen over vrijstellingen en vakkenpakketten kan je hier terecht.

Contacteer de studietrajectbegeleider

Welke toegangsproeven moet ik afleggen?

Om te kunnen starten aan de opleiding hoef jeĀ geen toegangsproevenĀ af te leggen.

Zijn er taalvoorwaarden?

Deze opleiding wordt in het Nederlands onderwezen, en daarom is het belangrijk dat je deze taal goed beheerst. Is Nederlands niet je moedertaal, dan bekijk je best de Nederlandse taalvoorwaarden die gelden voor deze opleiding.

Taalvoorwaarden Nederlands

Zijn er nog andere voorwaarden?

Neen, er zijnĀ geen andere voorwaardenĀ waar je rekening mee moet houden om te starten.

Schrijf je in!

Wil je je inschrijven aan de VUB? Een goed idee: onze universiteit behoort tot de top in Belgiƫ en ver daarbuiten. We helpen je graag zo vlot mogelijk door de verschillende stappen van het inschrijvingsproces.

Alles over het inschrijvingsproces

Vragen over de inschrijvingsprocedure? Geen paniek, we hebbenĀ handige tips voor je inschrijving, een stap-voor-stap gids doorheen de aanmeldingsprocedure en een antwoord op de meestgestelde vragen.

Hulp tijdens je aanmelding en inschrijving

Specifieke ondersteuning voor inschrijving aan deze opleiding