Toelatingsvoorwaarden

Welk diploma is vereist?

Dit hangt af van het studieprogramma (bachelor, master, voorbereidingsprogramma, schakelprogramma) waarvoor je je wil inschrijven. Hoe checken? Bij 'programma' scrol je naar het studieprogramma van jouw keuze en klik je op 'toelatingsvoorwaarden'. Hier vind je onder meer de diplomavoorwaarden terug.

Wil je instromen met een ander diploma, neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van de faculteit om een individueel studietraject te bekomen. Ook met vragen over vrijstellingen en vakkenpakketten kan je hier terecht.

Zijn er taalvoorwaarden?

Deze opleiding wordt in het Nederlands onderwezen, en daarom is het belangrijk dat je deze taal goed beheerst. Is Nederlands niet je moedertaal, dan bekijk je best de Nederlandse taalvoorwaarden die gelden voor deze opleiding.

Taalvoorwaarden Nederlands

Schrijf je in!

Wil je je inschrijven aan de VUB? We helpen je graag zo vlot mogelijk door de verschillende stappen van het inschrijvingsproces.

Start je inschrijving

Vragen over de inschrijvingsprocedure? 

Ontdek handige tips, een stap-voor-stap gids om je in te schrijven en vind een antwoord op de meestgestelde vragen.

Zijn er nog andere voorwaarden?

Met een professionele bachelor in de Biomedische laboratoriumtechnologie kan je in een verkort traject instappen. Praktisch start je dan in het 2e bachelorjaar. Ook voor andere academische diploma's gelden soms vrijstellingen of speciale instapmogelijkheden, die we dossier per dossier bekijken.

Bereid je voor

Kan ik de opleiding wel aan? Het is een vraag waar veel studiekiezers mee kampen. Een goede voorbereiding helpt je om met een gerust gemoed aan je studies te beginnen. Dit doe je door te achterhalen of je over voldoende voorkennis beschikt  en bij te schaven waar nodig (aan de hand van online toetsen en andere voorbereidingsactiviteiten).

   Test je kennis      Andere voorbereidingsactiviteiten

Je slaagkans aan de universiteit staat of valt met een goede studiekeuze. Een opleiding kiezen die écht bij jou past, doe je echter niet in 1-2-3. Ga dus actief aan de slag en voorzie genoeg tijd om over je keuze na te denken. Weet je het echt niet (meer)? Dan helpen onze studiebegeleiders jou om door het bos de bomen te zien.

Een wetenschappelijke opleiding start je niet zomaar. Dat geldt ook voor Farmaceutische Wetenschappen. Kreeg je voldoende wetenschappen en wiskunde in het secundair onderwijs? Dat is al een goed begin. De verplichte ijkingstoets zal aantonen of je niveau voor deze vakken toereikend is.

Een universitaire studie betekent ook vooral je studiemethode aanpassen, want je krijgt veel meer leerstof en je moet je studiewerk zelfstandiger organiseren. Onze medewerkers van Studiebegeleiding helpen je om de juiste studiemethode te vinden. Zij bieden onder andere individuele begeleiding, workshops, tips en tricks aan.