Vakdidactieken

Moet jij je vakdidactieken nog opnemen (studenten gestart februari 2022)? Op basis van je vooropleiding heb je rechtstreekse toegang tot een aantal vakdidactieken. Een overzicht hiervan kan je terug vinden op dit document.

Heb je geen rechtstreekse toegang maar wil je graag een andere vakdidactiek opnemen? Indien je reeds relevante academische voorkennis hebt binnen dit vakdomein kan je de toelating voor een andere vakdidactiek aanvragen. Vul dit formulier in en stuur je cijferlijsten door naar lerarenopleiding@vub.be . We leggen je dossier voor aan de vakdidacticus en het departementshoofd en contacteren je van zodra meer informatie hebben.

Uitzondering studietraject

Wil je een uitzondering op je studietraject aanvragen? 

Vraag een uitzondering aan

Inschrijven in februari

Wil je starten met de educatieve master in het tweede semester? Volg dan deze stappen

Wanneer je ingeschreven bent en jouw contract getekend hebt, vul dan dit formulier in zodat wij jouw vakkenregstratie kunnen voltooien.

Spreidingsvoorstellen

De balans tussen werk en studeren kan moeilijk zijn, om deze balans beter te maken kan je jouw traject spreiden. De spreidingsvoorstellen kan je hier vinden.

Bekijk ze hier

Contact 

Begeleidingsaanbod start academiejaar

De start van het academiejaar is een erg drukke periode voor de studietrajectbegeleiders. Maar ook nu kan je weer rekenen op onze hulp.  

Nieuwe studenten worden vanaf hun aanmelding nauw opgevolgd om hun inschrijving en vakkenregistratie zo snel mogelijk in orde te brengen. Wanneer je inschrijving rond is, ontvang je een infobrochure met de belangrijkste info voor jou om vlot de opleiding te starten. Inschrijven voor het eerste semester kan tot en met 30 september 2023.

Ga zelf aan de slag! 

Voor je contact opneemt, kan je zelf aan de slag gaan: 

 • Heb je vragen over je individueel studietraject? We hebben alle informatie gebundeld op deze pagina
 • Zit je met een gecombineerde inschrijving? Check dan deze pagina!
 • Stel je eigen individueel studietraject samen via deze online tool
 • Heb je bindende voorwaarden? Vul dan deze reflectietool in. 
 • Check de tips & tricks van Studiebegeleiding op de Canvaspagina.

 

Workshops

De studietrajectbegeleiders organiseren ook workshops over verschillende thema's. Je vindt ze terug in de kalender op WeAreVUB

E-mail 

Ons team is bereikbaar op één e-mailadres: Achter de schermen wordt elke mail aan de juiste persoon toegewezen. Vermeld jouw studentennummer en opleiding voor een vlotte verwerking. 
lerarenopleiding@vub.be

Chatmomenten en telefonische permanentie

De studietrajectbegeleider voorziet enkele momenten waarop je haar vlot kan bereiken. Check hieronder de beschikbaarheden.

Maak een individuele afspraak

Ben je een student die zich bevindt in één van de onderstaande situaties en heb je nood aan een individueel gesprek?

 • Werkstudenten die de Verkorte Educatieve Educatieve (60 SP) aanvatten en begeleiding vragen bij het samenstellen van hun individueel studietraject.
 • Studenten die het schakelprogramma en/of de geïntegreerde Educatieve Master (90/120 SP) aanvatten en begeleiding vragen bij het samenstellen van hun individueel studietraject
 • Studenten die binnen de Master Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen een minor Educatieve Master opnemen en begeleiding vragen bij het samenstellen van hun individueel studietraject of het aanvatten van hun stages.
 • Studenten met bindende voorwaarden die begeleiding vragen bij het samenstellen van hun individueel studietraject dienen eerst een groepsessie te volgen rond bindende voorwaarden. Indien er nadien nog nood is aan een individueel gesprek kan dit aangevraagd worden.
 • Studenten in een bijzondere of moeilijke situatie
 • Studenten die een heroriëntering overwegen
 • Studenten die hun studies willen hervatten na enkele jaren stopzetting

Zit je in één van de bovenstaande situaties? Vraag dan je individueel gesprek aan via lerarenopleiding@vub.be Vermeld dat je een afspraak wenst met de Studietrajectbegeleider. De studietrajectbegeleider zal contact met jou opnemen.

Spring binnen in het contactpunt 

Zit je met een algemene vraag rond je studietraject of over de verschillende begeleidingsmogelijkheden van Studiebegeleiding, spring dan binnen in het Contactpunt! Hier kan je zonder afspraak langskomen. Check de openingsuren.

Wie is wie?

Wil je een specifieke studietrajectbegeleider bereiken? Check dan zeker wie voor jouw opleiding kan helpen en hoe en wanneer je hen kan bereiken. 

Anske Mertens, studietrajectbegeleider MILO

Anske Mertens

Studietrajectbegeleider Educatieve Master
Studietrajectbegeleider Rienske Geens

Rienske Geens

Studietrajectbegeleider Educatieve Master